VEGGIS UPDATE!

I går var vi på vegetarfestivalen i Oslo og let me tell ya. Jeg ble så satt ut. Det var så god stemning. Været var insane og jeg koste meg skikkelig. Dessverre så fikk jeg ikke like mye ut av tiden der som jeg ville fordi Nova ble litt småstressa av alle menneskene der og det hjalp ikke at det var 30 grader. Det kom bort 3 stk og spurte om Nova ville ha vann når vi stod i kø for å kjøpe vann til henne og lemonade til oss selv.

Det skjer ikke hvor som helst. Folk flest ser ikke slike ting fordi de er for opptatte med å stresse seg gjennom hverdagen, men at 3 forskjellige kom bort og spurte om hun ville ha vann synes jeg sier litt om de. Så note to self. IKKE ta med Nova på noe slikt neste gang om det er så varmt. For det ble litt mye for den stakkars lille jenta mi og Kim måtte gå ned til Akerselva og bade med henne for å kjølt henne litt ned mens jeg tittet kjapt videre. 

Mens jeg gikk blant bodene og tittet på alt fra vegansk mat til dyrebeskyttelsen så klarte jeg ikke kontrollere følelsene mine og ut av det blå begynte jeg å gråte, Jeg begynner nesten å gråte nå bare jeg tenker på det. Ikke bare var folka jeg snakket med i diverse boder nydelige, men når jeg tenker på grunnen til at alle disse menneskene er samlet på blir jeg rørt. Alle kjemper for det samme. Og blant plakatene av dyr som ikke hadde det bra og de engasjerte sjelene måtte jeg ta en time out bak et telt og gråte litt. Jeg ble bare så rørt. Jeg blogget det hele og jeg gruer meg/gleder meg til å dele med dere for jeg ble helt gråtkvalt og klarte seriøst ikke å snakke. 

Siden Nova ble litt slått ut av varmen så bestemte vi oss for at vi skulle dra og få henne hjem. Hun er jo bare 10 mnd og er ikke vant til Oslo og hvertfall ikke en festival med mye mennesker. Men jeg håper det kommer noen events senere jeg kan virkelig gå i dybden på. Let me know om dere vet om noen.

Jeg tenkte jeg skulle komme med en liten vegetar update. Jeg har ikke spist kjøtt på snart 2 uker og det går strålende. Det er ingenting jeg savner og jeg har heller ikke spist egg på snart 1 uke. Jeg drikker soyamelk eller havremelk (soyamelken er det ca likt næringsinnhold som skummet melk og har godt med proteiner så jeg foretrekker den). Men en ting jeg “sliter” med å droppe er yoplpait double 0% for den har så høyt proteininnhold og er lav på kalorier og jeg bruker den så mye. Har ikke spist den på noen dager da.

Jeg er snart tom for proteinpulver for det har gått en del i de siste ukene da jeg drikker smoothie/shakes for å få opp proteindosen jeg får i meg pr dag. Når jeg er tom så kommer jeg til å teste ut vegansk proteinpulver og jeg håper ikke det smaker høgg. Hehe.. 

Matvarer jeg har spist mye av er: veggisburgere, veggisboller, “kjøtt erstatningsprodukter”, kidneybønner, hakkede tomater, linsepasta (mer proteiner enn vanlig), grønnsaker, nøtter, frø og masse frukt.

Jeg føler meg fin i formen, men er noe oppblåst pga belgfruktene, men dette håper jeg går seg fremover for jeg er mer og mer motivert til å kutte egg og meieriprodukter også, men jeg tar det one step at a time og vil ikke bite over noe jeg ikke klarer å fullføre og det er også derfor jeg sier at jeg “uoffisielt” er vegetarianer. Jeg anser meg selv fortsatt som i “testing” perioden og det går veldig bra! Tusen takk for all støtten babes! Gleder meg til å dele oppskrifter med dere♥

#veggis #blogg #kosthold #sunn #helse #diett #sommer #mat #hverdag #mai
15 kommentarer
  1. Takk for en fin tekst Christine. Det er fint å lese den. Du er interessert i gode ting. Og du; det er sunt å vise følelser. Flere av oss burde gjort det. Hvorfor skal det være flaut å gråte ? Klem 😊

  2. Jeg tåler ikke melk, og bruker derfor en del plantebaserte/veganske alternativer. Kan anbefale Alpro soyayoghurt naturell, jeg spiser den med frukt/bær/havregryn ol. og synes næringsinnholdet er bra. vaniljeyoghurten er også god, men den er det litt mer sukker i. Aplro go on, som er en erstatning for kvarg er også god.
   Jeg bruker proteinpulver fra star nutrition, har både soyaprotein og erteprotein, begge deler er greie egentlig. Tror nok smaken er litt annerledes, men jeg personlig er jo ikke kjent med noe annet på en måte.
   Det er et hav av forskjellige produkter der ute, mye som ikke smaker like godt og mye som er vel så bra om ikke bedre enn animalske produkter spør du meg. De siste årene har det i det minste blitt større utvalg og i Sverige er det jo enda bedre enn her. Masse lykke til!

  3. Supert at du er veggis! Var på festivalen og må bare advare deg: hunder kan IKKE bli vegetarianere, de trenger kjøtt – så plis ikke la din «visjon» gå utover hunden som visse gjør. Synes det du gjør er supert!
   Hvis jeg kan komme med et forslag: prøv å droppe å prøve å spise ting med mye protein – veganere har bevist at det ikke er nødvendig for å få veldig gode treningsresultater, man nyttegjør seg ikke av så mye protein som vi nordmenn spiser. Vi har allerede alt for nye av det 🙂 Er mange veganere som er bodybuildere uten noe problem 😀

  4. Hei! Syntes du er rå Christine! Og det er så spennende å følge med på veien din mot å bli vegetarianer. Det er noe jeg selv har tenkt litt på, men jeg stoppes litt, og tror mange andre gjør det og, fordi jeg ikke kan nok om erstatninger for kjøtt eller har gode oppskrifter på måltider uten kjøtt. Kunne du lagd et innlegg med måltidsforslag for en dag som vegetarianer? Med frokost, lunsj og middag?
   Uansett, du rocker! Digger deg ❤️

  5. Mia: Helt enig! Hunder er kjøttetere så ikke noe Veggismat på Nova nei <3

   Når man kutter ut protein fra kjøtt og erstatter det med plantebasert protein så er ikke det proteiner av like god "kvalitet" om jeg får si det slik. Aminosyreprofilen er ikke optimal og kroppen klarer ikke nyttegjøre det like godt som protein fra kjøtt/melk/egg, derfor burde vegeterianere/veganere spise en enda høyere proteinmengden enn de som spiser kjøtt 🙂 Nå snakker jeg ikke om bodybuilder mengder til vanlige folk altså.

  6. Det morsomme er at du tar riv ruskende feil. Man må ikke spise mer proteiner, vi spiser allerede over det dobbelte av det vi trenger…synes du i det minste kan prøve – du kommer ikke til å merke forskjell engang om du bare stopper å hige etter å spise så mye proteiner som du gjør. På en vegetardiet (eller en helt hvanlig kjøttkost) trenger man ikke tenke på proteinene fordi man allerede spiser nok av det, å tro noe annet er bare å se vekk fra fakta – det er bevist. Forventet egentlig at du skulle være litt mer reflektert og ikke bare kaste vekk forslaget mitt på den måten… kommer ikke til å kommemtere igjen for å si det sånn, når det er slike svar man får

  7. Mia: Jeg blir ganske overrasket over hvor hissig dette svaret er egentlig og skjønner ikke helt hvor det kommer ifra. Jeg kastet ikke bort ditt forslag, men jeg har snakket med ernæringsspesialister, lest meg opp og sett forskning fra blant annet Eric Helms som selv er veganer og bodybuilder. Jeg velger å lytte til rådene jeg har fått og ville dele de med deg. Du har jo all rett på å ikke være enig, men det betyr ikke at jeg forandrer min overbevisning uansett 🙂

   Og det du snakker om er sikkert bevist for de som ikke trener 5 dager i uken og har som mål og bygge muskler så effektivt som mulig 🙂 Da kan jeg absolutt forstå at den proteinmengden jeg spiser ikke er like nødvendig.

   Her er et lite utdrag:

   “Proteinkvaliteten er lavere i planter enn i animalske kilder. Med lavere kvalitet menes det at ikke alle aminosyrer er til stede. Derfor er det nødvendig å kombinere proteinkilder når man er veganer, for å sikre at man får i seg alle aminosyrene.

   “Muskulære adapsjoner er maksimert ved proteininntak på 1.6 – 2.2 g/kg (noe høyere på diett og kaloriunderskudd) når man spiser nok kalorier til å ikke gå ned i vekt. Veganere anbefales å legge seg i øvre del av intervallene, ettersom proteinkvaliteten i plantenbasert mat er lavere enn for dem som kan spise kjøtt eller meieriprodukter og egg.”

   Jeg svarer ikke videre på denne tråden, men jeg ville vise deg bakgrunnen for mine meninger 🙂

  8. Helt fantastisk at du tester ut hvordan det er å spise vegansk/vegetar. Har fulgt deg lenge og jobber selv med å få en mer plantebasert livsstil. Syns det er viktig at vi gjør så godt vi kan. Når folk spør meg om jeg er veggis eller veganer svarer jeg at jeg bare spiser hva jeg vil, noe som da stort sett er plantebasert mat. Har ikke noe behov for en «label», men vil ta aktive gode valg hver dag med å spise mat jeg selv mener er godt for helsa, dyrene og miljøet.
   Syns virkelig du framstår som en så fin person, og det at du nå velger å gjøre dette syns jeg bare er helt fantastisk. Masse lykke til, jeg heier på deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg