VEGGIS?

Okei, dere kommer sikkert til å få tidenes sjokk nå og tenke nå har det klikka for a, men den siste tiden har jeg hatt en følelse i kroppen min som jeg ikke klarer å bli helt kvitt. Ikke det at jeg vil bli kvitt den heller, men det er mer enn et tankeblaff som svippet innom hodet mitt å dro igjen. Heller en tanke som har vokst mer og mer. 

Den siste tiden har jeg nesten ikke spist kjøtt. Ikke fordi jeg har prøvd å ikke spise det, men rett og slett fordi jeg ikke har lyst på. Jeg har ikke spist en vanlig middag, men heller valgt en smoothie eller egg og brød. Jeg har jo spist noe kjøtt, som kalkunbacon og kjøttpålegg, men jeg har nesten ikke spist kjøtt til middagsmåltidet mitt da. Jeg har også begynt å spise mer frukt blant annet, men det er nok fordi sommeren er på vei og butikken er full av god frukt.

Og i går så snakket jeg med ei jeg møtte på fotoshoot´en til x-life som var veganer og jeg klarte ikke dy meg. Jeg stilte henne masse spørsmål i løpet av turen også var jeg så heldig at hun bodde i nærheten av meg så jeg kjørte henne hjem og kunne snakke mer med henne om ting jeg lurte på i bilen. 

Jeg er veldig på dette med energier og jeg er ganske alternativ selvom det kanskje ikke virker sånn. Hehe, men som hun sa. “Hvis du ikke har lyst på kjøtt lenger så kanskje kroppen din prøver å fortelle deg noe?”. “Lytt til kroppen din, ikke spis kjøtt om du ikke vil ha” Og jeg fikk et lite halleluja moment for det er jo så sant. Hvorfor skal jeg spise middag med kjøtt om det absolutt ikke frister? 

Og i tillegg så synes jeg at vi mennesker er helt sinnsyke når det kommer til forbruket vi har. Og det gjelder egentlig ALT. Vi avler opp dyr for å slakte de for så å måtte kaste maten. Det er så brutalt og det er ingen verdi i noen ting. Bruk og kast! 

Så jeg har faktisk bestemt meg for å prøve å ha noen kjøttfrie dager fremover. For å se hvordan det er rett og slett. Jeg har alltid vært en skikkelig kjøttelsker og spist store mengder med kjøtt, men fordi jeg har vært sånn før betyr det ikke at jeg ikke kan forandre meg å gå en annen retning. I starten så vil jeg prøve å ha kjøttfrie dager hvor jeg ikke spiser kjøtt, fisk eller fugl.

Er det noen av deres som er vegeterianere eller veganere som har noen tips til blogger eller andre nettsider jeg burde oppsøke? Folk å følge eller nyttige artikler? Jeg fant www.vegetarbloggen.no og takket være den bloggen fant jeg også ut at det er noe som heter Oslo Vegetarfestival som er 26-27 Mai og den vil jeg dra på! I håp om å bli inspirert og lære noe nytt.

Her er link til festivalen om du ble nysgjerrig også: https://tikkio.com/tickets/4845-oslo-vegetarfestival-2018

Senger med et bilde av meg og bebis i vinter♥​

#vegeterianer #veganer #livsstil #blogg #hverdag #helse #sunn #mai #tanker
33 kommentarer
  1. Wow! Jeg er glad du åpner opp for vegetaralternativer. Jeg er veganer selv og følger «veggispreik» og «hva slags veganmat lager du i dag?» på Facebook. Jeg anbefaler forksoverknife.com for oppskrifter og personlige artikler om hvordan folk har følt seg etter vegansk livsstil. Nutrionfacts.org er bra for fakta info om typiske myter om veganisme, veganmisjonen.com har også mange oppskrifter.
   Lykke til og bare si ifra hvis du lurer på noe 🙂

  2. Ååå nå ble jeg glad!! Det er så fint å være bevisst på forbruket. Jeg er selv veganer med et par utskeielser en sjelden gang eller to, men jeg synes det er så deilig å spise mat som føles ren og som får kroppen og samvittigheten til å trives! Ta dette i ditt eget tempo og kjenn på kroppen, det er viktig ❤ Lykke til!

  3. Hei! haha dette er et litt random spørsmål, men jeg har sett mange videoer av sånne 10K challenges, og jeg lurer på hvorfor de ikke bare spiser yoghurtnøtter?? kunne spist 100K på det ass

  4. Jaaaaa! Nå ble jeg glad! Prøv deg som veganer! Det er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro.. finnes masse gode alternativer og det blir mer og mer utvalg i de vanlige dagligvarebutikkene! Begynn i det små, så skal du se det blir lettere og lettere. Leste boka “medisinsk klarsynt” av Anthony William i fjor sommer og etter det var jeg ikke i tvil, pluss at det hjalp å se disse dokumentarene på Netflix da..what the health f.eks…så snart har jeg vært veganer i ett år! Klarer jeg, klarer du! Jeg heier fortsatt på deg.. 😉 Lykke til!

  5. Endelig!!! Se på kjøttdokumentarer på netflix, kroppen er ikke ment for å spise kjøtt, og jo mindre du spiser kjøtt og meieriprodukter – jo mindre har du lyst på dem! Jeg spiste like mye kjøtt som deg helt til i fjor da jeg så dokumentarene, det er direkte bevist i kina at kjøtt er connected til kreft, men supermakter som usa hysjer slikt ned. I usa er diabetes og hjerte og karsykdommer organisasjoner støttet av kjøtt og meieri industrien 😛 men bare se på dokumentarer som «What the health», «Forks over knives» ++
   Mitt liv er endret for alltid, jeg har mer energi, mer gains og mer treningslyst. Jeg er mindre syk (vet ikke om det er direkte connected) OG jeg har ikke migrene lengre faktisk! Lykke til 🙂

  6. Glemte å si at kjøtt også er helt sinnsykt ødeleggende for miljøet. Det arealet og den mengden vann ig mat som trengs for å fôre ÉN ku eller okse, hadde kunnet fø 1000(!) mennesker med samme areale om man dyrket korn og planter i stedet. DET er sinnsykt, og forskere sier at om forbruket fortsetter i samme retning kommer det ikke til å være plass på jorden om få år…og om det står mellom store kjøttproduserende selskaper med makt, og f.eks bønder i india så vet vi hvem som vinner…
   Regnskogen blir ikke kuttet ned til sminke og skjønnhetsprodukter som mange tror, den blir borte fordi arealet der skogen er skal brukes til kyr 🙂 det er egentlig bare bra at regnskogen brukes til sminke ++ nettopp fordi ellers ligger trærne de kutter velk bare der og råttner

  7. Vil anbefale deg å melde deg inn i vegan/vegetargrupper på Facebook! Blant annet veggispreik, veganpreik og NorVegan Fitness. Utrolig bra at du kutter ned kjøttforbruket. Stå på, lover at du vil føle deg utrolig bra ❤️

  8. Å herregud for et bra valg du tar!! Du aner ikke hvor positivt dette er for både naturen, miljøet, DYRA og ikke minst din helse. Mange fitness utøvere tror desverre at man MÅ ha kjøtt, egg og melk for å bygge muskler, og det trenger vi ikke. Jeg er veganer, og det er det beste valget jeg har tatt. Fordi jeg er dyreelsker!
   Jeg anbefaler deg å sjekke ut blant annet John Venus, NaturallyStefanie, Fraser Bayley (Instagram og en han har en fitnessgruppe kalt Plant Strong Fitness), Nimai Delgaldo og hans kjæreste… det er masse du kan søke opp!! Masse lykke til ❤️❤️

  9. Nå kjente jeg at rullegardina mi gikk litt ned her egentlig. Misforstå meg rett: helt innafor å kutte ut kjøtt og alt det der men jeg får litt mark av alle disse veganerne som vet så mye bedre enn alle andre. Jeg skal ikke ta alle over én kam. Noen er kanskje ikke sånn altså. Men min erfaring er at det er det verste hylekoret som finnes og nærmest det som kan ligne en sekt…. Bare i matverden.. … så please, ikke bli en sånn veganer som ikke har respekt for at folk mener det motsatte om kjøtt…. Da stikker ihvertfall jeg herfra….. Når det er sagt, tommel opp for å lytte til kroppen og gjøre det som passer en selv best! Klem

  10. Så herlig lesning- bare prøv det ut! Det er så mye enklere (og billigere) enn hva folk tror. Men det er en forandring å gå fra “vanlig” til veganer så en del vaner må endres, men det er virkelig ikke vanskelig bare man går inn for det. Du kan jo allerede mye om ernæring og med et variert kosthold får man i seg alt av vitaminer og proteiner er det siste problemet!
   Ser mange skriver Facebook grupper og der lærer du masse+ får raskt svar om man lurer på ting. Dokumentarer på Netflix er også veldig bra, man blir motivert og ser hvor stor forskjell EN person kan gjøre for planet og dyr ved å ta bedre valg.
   Vil også nevne Instagram; følg plantebaserte brukere som legger ut oppskrifter og lignende, det har vært til stor hjelp for meg.
   Masse lykke til 😁❤️😁❤️

  11. Anbefaler virkelig veganerutfordringen.no! Du kan melde deg på for en 22 dagers challenge, hvor du får masse inspirasjon, og veiledning fra en mentor om du ønsker det 🙂 du blir medlem i en Facebook-gruppe hvor du også kan dele inspirasjon og tanker med andre som er med på challengen 😀 Var nettopp med selv, og det var kjempegøy og lærerikt!

  12. Wow, så bra! Dette var gøy å lese. Kjenner meg litt igjen, da det var sånn det startet for meg også.
   Ikke la kommentaren til Ingeborg Sofie over her skremme deg, for den drar faktisk alle over en kam. Jeg er selv veganer, men hadde aldri vært det om det ligner på en «sekt» eller innebar å prakke på andre. Det er noe jeg er svært imot og tar avstand fra. Faktisk opplever jeg det mer den andre veien, at mange har et problem med mitt valg og stadig skal kommentere det.. La alle ta sine egne valg og respekter deretter. Kjøtt eller ei.
   Så hvis du føler dette er riktig Christine, prøv det ut og se hvordan det er 🙂
   Vil tipse om:
   Snap: Vegansnappen
   App: VeganNorway
   Blogg: Veganmisjonen
   Butikk: Veganermat
   Ellers Facebook-grupper, bøker og dokumentarer om temaet, som allerede er nevnt over. Kunnskap er makt! Lykke til 🙂

  13. Elise: Som jeg skrev over, så ville jeg ikke dra alle over én kam fordi jeg tror virkelig ikke at alle er sånn som jeg beskriver. Det var ment som en tankevekker, fordi det er slik jeg har opplevd det gang på gang i sosiale medier når veganerne uttaler seg. Ser du skriver at du har opplevd det helt motsatte og det er litt det jeg mener, at man skal respektere andres valg uavhengig om de vil leve lavkarbo, lchf, vegetar eller vegansk. Jeg gir absolutt tommel opp til dere veganerne også jeg altså. Bare ikke fortell meg at det JEG velger å spise er så grusomt fordi du mener noe annet. Så lenge man respekterer hverandre så kan man jo i det minste være venner 😀😉

  14. Ingeborg Sofie: Så bra, da er vi enige 🙂 Beklager om jeg misforstod. Og synd du har opplevd det slik, er nettopp sånt som ødelegger så. Uansett hvilken vei det går. Hver enkelt må få gjøre det som føles rett for de 🙂

  15. Så kult at du velger å prøve noe nytt, og se hvordan det er å prestere med et annerledes kosthold! Det skal bli spennende å se hvordan det går 🙂 tror dog at man skal passe seg litt for å ta dokumentarene om mat for god fisk – det er som regel noen som ønsker å vise en effekt, og da finner man den ofte…men mindre rødt kjøtt har i alle fall alle godt av, både kroppen og miljøet. Jeg ville forsøkt å finne ut av bakgrunnen til de som tipser om kosthold, og forsøkt å finne statlig info om det finnes…Lykke til på reisen!

  16. Ingeborg Sofie: må da være greit å spre budskapet sitt, uten at du tror noen prakker dette på deg. Det er ganske nytt dette med at store mengder kjøtt ikke er ment for mennesket, og jeg tror mange veganere (da ikke de som kun tenker på staklars dyr) bare ønsker å fortelle verden om det. Er jo mange sta folk som ikke tror på dette, men det eneste jeg sier er : se dokumentarene, og så kan man velge om man tror på det eller ikke 🙂

  17. Mia: Hihi, er så glad det blir tatt godt imot <3 Skal se på dokumentarer, men jeg er sjuuuukt sensitiv ovenfor å se dyr ha det fælt og jeg kan ha det vondt i lang tid etter å se slike ting så jeg takler det rett og slett ikke. Jeg håper du kan advare meg om det er noen jeg IKKE burde se. Ikke fordi jeg ikke vil anerkjenne at det finnes, men jeg blir så ufattelig lei meg. Så ille at jeg tenker på det dag og natt.

   Jeg gleder meg til å dykke inn i denne plantebaserte verden og bli inspirert! <3

  18. Ann Mari Olsen: Jeg føler det er veldig enkelt å kutte kjøtt/fugl/fisk, men meieri og egg er noe jeg bruker veldig mye av, så jeg starter med kjøttet også vil jeg begynne å bytte ut til soyaprodukter og andre ting meierimessig og eggene forhåpentligvis 🙂 Jeg vil ikke si at jeg SKAL, men jeg skal gjøre mitt beste <3

   Tusen takk for alle tips frøken <3

  19. Jeg er stor fan av tessbeg 🙌🏼 Usikker på om det skrives med en eller to B er 🙂 elles er gracefituk også god inspo, ikke like mye mat, men noe 🤗 også easyvegan.org 😄 ellers har jeg funnet mye via disse, men ikke noe som har festa seg 😛

  20. Vet ikke om du ser denne eller ikke – men er veldig lik ang det med selsitivitet og dyr. IKKE se cowspiracy…alle de andre (spess de jeg nevnte) handler ikke om mishandling av dyr, men mer dette at kroppen ikke er ment for å spise kjøtt, og argumenter for dette 🙂 anbefaler også Pet Fooled, for å få samme innblikk hos hunder – de SKAL spise kjøtt, og helst bare det, og ikke tørrfôr (spess ikke de med korn) f.eks, se den – den er bra =)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg