FRISK SOMMERSALAT

En salat trenger ikke å være kjedelig eller smakløs. Her om dagen lagde jeg denne sommersalaten med kyllingfilet, pasta, jordbær og fetaost (8% fett på liten boks, ikke den med olje) og den var bare så fresh og latterlig god. M-m!!! Laget på maks 10 minutter.

Jeg liker å ha en salatbase med noe grønt, tomat/paprika og agurk også tilsetter jeg alt mulig rart for å spice den opp litt. Jeg velger alltid en proteinkilde: kjøtt, kylling, laks, egg. Om du er vegeterianer kan du bruke ekstra mye bønner, kikerter, grønne erter, tofu ellerkjøtt erstatninger som det har kommet så mange av nå. 

I salatene mine liker jeg å ha noen energikilder som gjør at det blir ekstra volum og da metter den litt ekstra. Som for eksempel pasta, søtpotet/potet terninger, ris, quinoa, couscous, egne krutonger laget av grovt brød (ikke noe mer fancy enn rista brød som jeg skjærer opp) eller brød ved siden av, avokado eller ost. Det kan også være godt å toppe med enn nøtter eller frø for litt crunch også.

Om jeg bruker dressing så liker jeg veldig godt thousand island dressingene med kun 3% fett. De er døds gode og du kan dynke salaten i dressing uten at du går på noen kalorismell. For vanlige dressinger er BRUTALE på kalorier. 

Anbefaler dere å teste ut denne varianten her hvertfall for den var supergod! 

Ønsker dere en finfin dag!♥

#kosthold #sunn #helse #hverdag #treningsblogg #sunnmat #lunsj #middag #mat
4 kommentarer

Siste innlegg