Q & A – TRENING..

– Hvordan gikk du fra utrent til den du er i dag? Hva var motivasjonen?: 

Som mange av dere vet så startet min treningsreise når jeg ble dumpet av forloveden min. Jeg var sjukt deprimert og visste seriøst ikke hva jeg skulle gjøre med livet mitt og trodde aldri jeg noensinne skulle kunne klare å smile igjen en gang. Jeg begynte.å trene for å få tanene mine og fokuset mitt over på noe annet enn hvor synd det var på meg og etterhvert som jeg ble sterkere og mestringsfølelsen kom så kom motivasjonen mer og mer til å knuse mål å bli sterkere. Derfor satte jeg meg kort tid etter et mål om å stille i bikini fitness and i did it! 4 plass i NM på første konk. 

– Hvor mange år har du trent (styrke) nå?

Ca 3 år♥ (skulle ønske jeg begynte før for å si det sånn. Tenk så mye gains jeg har gått glipp av ;P )

– Hva er ditt største mål akkurat nå?

Det er å bygge muskler, da spesielt overkropp, meeeen også i beina! Hehe, mye vil ha mer. Jeg vil stille i Wellness Fitness neste år, men de jentene er ganske mye større enn bikini jentene muskelmessig og jeg stiller ikke i den grenen før jeg har pakket på meg nok muskelmasse. Under her ser dere forskjellen på de 3 forskjellige grenene bikini fitness, wellness fitness og body fitness. og under der igjen top 3 på Arnold Classic i wellness. (Det er internasjonalt nivå og mye høyere nivå enn det er i Norge da, men det er den fysikk jeg synes er HELT RÅ)

BgVko0intx2
Bh41o1KHCgj

– Hvor ofte trener du pr uke?

Jeg trener styrke 5 dager i uken og ingen kondisjonstrening. Jeg har 3 økter med overkropp og 2 økter med bein og rumpe. 

– Hvor lenge varer øktene dine?

Ca 1 time til 1 1/2 time. Det er ikke om å gjøre å ha de lengste treningsøktene. De skal være riktig sammensatte, effektive og gi resultater.

– Hva synes du om CrossFit?

Jeg har lyst til å teste det bare for å ha gjort det. Hvem vet, kanskje jeg hadde digga det. Jeg synes at de som driver med crossfit på et høyt nivå ser helt rå ut i fysikken, men det er en sport det er lett å skade seg i. Jeg synes det er så hysterisk trening. Stresse seg gjennom øvelser, kaste seg rundt, slenge seg opp og ned og ja.. Det er mye skader. Crossfit for folk som aldri har trent før synes jeg er risky business. Jeg personlig synes man bør beherske baseløft først å bygge et godt styrkegrunnlag også kan man vurdere teste crossfit. 

– Hvor tungt må man trene i øvelser som benkpress/leg curl osv for å stramme opp skikkelig? Kilo, reps etc.

Så tungt du klarer 8-12 reps og fortsette å øke for å bli sterkere så muskler vokser. Men for å stramme opp er kostholdet viktig også å den beste kombinasjonen er å trene styrke for muskelvekst samtidig som man holder kostholdet riktig. For om fett% går ned og musklene vokser blir resultater en strammere kropp. (Dette med å gå ned i fett% gjelder selvsagt ikke for de som allerede er veldig slanke)

– Hvilke baseøvelse liker du best?

Jeg eeeelsker sumo markløft! Den har jeg i dagens økt og jeg gleder meg allerede!!

– Hvordan bli sterkere i baseløft?

Trene det ofte og i riktige mengder! Jeg anbefaler alle som ønsker å bli sterkere i baseløft eller vil ha optimale resultater med treningen sin å kontakt en PT/Coach som kan legge opp et målrettet treningsprogram og evt kosthold. 

– Bør man ha en balanse mellom høyrep og lavrep på baseløft?

Det spørs hva målet er. Om du ønsker å kun fokusere på å bli så sterk du kan er det mer lavrep og eksplosiv trening som gjelder. Mens jeg som vil ha økt styrke og muskelvekst liker å kombinere disse to for da føler jeg at jeg får det beste av begge verdener. 

– Hva tenker du om helkroppsprogram kontra splittprogram?

Begge deler er gull og det kommer an på hvilket nivå man er, hvor sterk man er, hva man ønsker med treningen sin og hvor mye tid man har rett og slett. For om man har dårlig tid i løpet av uken, men fortsatt vil ha gode resultater er det bedre med for eksempel et 3 dagers fullkropp enn en 4 dagers splitt hvor du kanskje ikke får inn alle 4 øktene og dermed misser mye av treningen på visse områder. 

– Hva er det du liker best å trene?

Jeg både elsker OG hater å trene bein og rumpe. Det er så vondt og tungt, men fy faen så deilig det er når man er ferdig. Også vil jeg ha masse muskler i beina og da må det til!

– Hvordan e den beste måten å trene rumpa på?

Her liker jeg tung styrke kombinert med høyrepetisjon. For eksempel tung hip trust (som ER den beste rumpeøvelsen uten tvil), “lettere” utfallsvarianter på 8-12 reps og lettvektstrening med minibanks eller lette kabelvekter hvor man trener 15-20 reps. For eksempel strikkøvelser på slutten av økten eller glupe kickback i kabel. Og når jeg sier “lettere” så mener jeg fortsatt så tungt du klarer å få inn alle reps på. Og ØK vektene jevnlig. Trener man med samme tyngde over tid får man ikke resultater.

– Jeg lurer på hva du syntes om Kayla Itsines BBG program?

Jeg har ikke sett noen av programmene hennes i helhet, men jeg synes ikke hun er fitspo i mine øyne. For med all den styrketreningen hun viser og legger opp til på sin Instagram så synes jeg hun har EKSTREMT lite muskler og i tillegg er EKSTREMT tynn. Jeg personlig synes hun er et usunt forbilde for unge jenter for å være helt ærlig og det er skremmende når hun har så mye følgere. Jeg ser også i kommentarfeltene hennes at folk reagerer på det hun driver med. “hvor er musklene dine, du som trener så mye styrke” . Og all respekt til de som vil trene styrke uten å bli store og veldig muskuløse, for det er en smakssak, men hun er en veldig tynn jente som spiser for lite mat i mine øyne. It makes me sad!

Jeg håper dere likte denne runden med Q&A babes♥ Ha en nydelig dag!!

#trening #kosthold #fitness #kropp #treningsblogg #aktiv #helse #livsstil #mai #blogg
  1. Hei! I et tidligere innlegg skrev du at man helst ikke bør trene bein/rumpe mer enn ca 15 sett i uka. Hvordan klarer du dette hvis du trener bein 2 ganger i uken? Jeg trener også bein/rumpe 2 ganger i uken, og ligger langt over 15 sett per uke på muskelgruppen..har forøvrig aldri hørt/lest om dette før. Er det noen studier som viser til økt muskelvekt ved å holde seg på dette antallet? 🙂

  2. Er “glad” for å høre at andre også sliter med knebøy, den øvelsen gir enten sykt med mestringsfølelse eller så ødelegger den hele økta! Jeg har nesten grått flere ganger!
   Men nå har jeg lært meg at jeg faktisk må starte over og bare godta at det er en dritt øvelse for meg, all økning er god økning.

  3. Monica: Hei! DET var bra du sa, for der har jeg surra når jeg har skrevet for det jeg mente var at det ER 15 sett pr muskelgruppe som kan trenes. Altså 15 sett på bakside lår, fremside lår og rumpe. Har endret innlegget så det ble riktig nå! Takk gud for at du kommenterte! <3

   Det finnes ingen eksakte studier, men det nærmeste vi kommer er noen arbeider av James Krieger der han konkluderer med 12-18 harde sett per uke per muskelgruppe. Rådene jeg skriver er basert på mine erfaringer, Gunnar (som har mange mange års erfaring) og Strongbody teamet sine 🙂

  4. Flott innlegg! Er det slik at visse muskelgrupper trenger mer restitusjon enn andre? Etter å ha trent fullkropp er jeg ofte støl i armer og rygg lenge før det kommer i beina f.eks 😛 er det forresten normalt å bli støl i skuldre etter beinøkt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg