Oppkjøring mot bikinifitness – Me against me!

Okei, lets get down to business her. Nå skal jeg fortelle litt mer om den plutselige forandringen av treningsprogram og hva som skjer bikinifitness messig inni hodet mitt nå. Skal så godt jeg kan prøve å ordlegge meg så godt det lar seg gjøre.

For et par uker siden så sendte jeg mail til Coach Line Celius i Strongbody. Hun hadde jeg som coach i fjor August i 1 mnd. Jeg fikk treningsprogram for og bli sterk i baseøvelser. Jeg fikk også en diett som var veldig enkel å følge da det var en meny med frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kveld. Flere alternativer under kategoriene så super enkelt å holde seg til. Ønsker du å forbedre fysikken eller gå ned i vekt anbefaler jeg www.strongbody.no på det sterkeste. 

Jeg skrev en mail til Coach Line hvor jeg spurte når Kaliber har uttak til team når det gjelder de som skal stille til høsten og fikk beskjed om at det var mest sannsynlig i Mai. Jeg har veldig lyst til å stille for Kaliber fordi jeg har vært innom strongbody og synes de jobber på en super måte og jeg synes de har de råeste utøverne i Norge uten tvil. Man vil jo være blant de beste right? JA! Man sikter høyest. Jeg fikk også beskjed om å sende formbilder av meg selv og da kjente jeg at det ble litt skummelt. Fordi det er som å gå opp til eksamen på en måte. Hvis du kan kjenne igjen den følelsen. Du skal få en vurdering på noe du har lagt hardt arbeid i og gjort med hele ditt hjerte også er det faktisk kroppen min i tillegg. Sammen med formbildene sendte jeg litt flere spørsmål blant annet når det er normalt å starte på diett. 

Og da kom det i retur.

“Jeg foreslår at vi starter NÅ!” Og da ble jeg litt lamslått! Både glad, redd, i ekstase og sjokkert på en gang. Jeg fikk beskjed om å kutte bittelitt på kaloriene bare for å spisse formen og fikk også tilsendt et splitter nytt bikinifitness program med fokus på bein og rumpe som går over 5 dager i uken. Måle meg hver uke så hun får se hvor mye muskelmasse jeg har når fett % blir litt mindre. Og jeg dør. For nå skjer det…

Altså.. Jeg føler rutinene mine ble snudd helt på hodet og shit just got real! Nå er vi i gang dere! Nå er jeg faktisk inni et nytt kapittel og jeg har startet den ordentlige reisen mot scenen føler jeg. Det ble liksom så ekte, mer enn en drøm. For nå føler jeg at jeg fikk en bekreftelse på at “NÅ ER VI GANG” og dette er første fase av en lang periode med justeringer på kropp, trening, mat og progress. Jeg fikk beskjed om at det treningsprogrammet jeg fikk er HARDT og en stor fysisk og psykisk påkjenning, men så lenge man får nok hvile i helgene, nok søvn og har fokus så kommer jeg til å bli i mitt livs form. Og bare der er jeg jo solgt! ♥ For jeg er den typen som kan trene til beina forsvinner under meg, til syra tar meg og tårene spruter. Jeg kan det å “knekke” meg selv. Dvs, pushe meg så langt utenfor komfortsonen at jeg selv blir overasket noen ganger. Og det er en egenskap jeg er utrolig glad jeg har. Jeg er også målrettet og målbevist og tenker HELE TIDEN på hva som er MITT fokus og MITT mål og hvordan jeg skal komme meg dit. Jeg tenker hele tiden på måter å forbedre min egen trening på, måter jeg kan forbedre psyken min, og måten jeg tenker på. For man utvikler seg hele tiden uten at man merker det. Og det handler om å utvikle seg i riktig rettning. I en positiv retning. Hele tiden tenke at små fremskritt er fremskritt det også. Noen ganger tar man store hopp, andre ganger mindre. Men så lenge man beveger seg i riktig rettning så gjør man det rette. Keep pushing forward! 

Jeg synes det er veldig skummelt å skal bli bedømt på den måten jeg kommer til å bli bedømt. Jeg føler vel egentlig at jeg må tenke at kroppen min ikke er Christine. At det er ikke JEG og min personlighet som blir dømt bra eller dårlig. For da tror jeg at jeg blir gal. Hvis jeg skal få tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som er dårlig når det kommer til coaching mot konkurranse og hva som må forbedres og jobbes mer med mht kroppen min så kan jeg ikke ta meg nær av det. Ikke personlig. Jeg må se på det fra avstand og med et “profesjonelt” øye. For selvom jeg er fornøyd i mitt eget skinn i dag så er det en helt annen ting å skal bli bedømt i en fitness konkurranse. For der går de i detaljer. Fra hver minste lille muskel… Fysikken…Symmetrien… Om brunfargen er riktig… Bikinien… Sminken… Smilet… Poseringen… Håret… Utstrålingen… Man kan plutselig bli oppblåst osv. Det er så mye som skal klaffe. Og det er utrolig mange flotte athleter der ute så konkurransen er TØFF! Så selvom man har trent hardt og føler man har en godt utviklet kropp og har sjans til å gjøre det godt, så er det så sykt mange andre faktorer som spiller inn. 

Jeg kommer til å jobbe beinhardt (bokstavelig talt.. Hihi) og målrettet mot det som kommer til hittils å bli mitt livs store øyeblikk og stolthet. Og bare det å stå på den scenen kommer til å være en seier i seg selv. Men jeg kommer selvfølgelig til å være sulten på en pallplass og det er jo der innstinktet ligger! Man vil jo alltid gjøre det bra når man går så hardt inn for noe. Man nøyer seg jo ikke bare med “Det handler ikke om å vinne, men å delta” … Neineinei.. Da har du misforstått! Det handler om å GI 100%! OG GJØRE DET BESTE DU KAN! Hvertfall for meg. Jeg skal vite når jeg står på den scenen at det jeg har gjort er det absolutt beste. Jeg har utnyttet all den tiden jeg har hatt og gjort ALT i min makt for å oppnå det beste resultatet mulig for meg og få på den tiden. Så får plasseringen komme deretter. 

Jeg har smått begynt å titte på bikini litt for morro skyld og jeg må bare si rett ut: FY FAEN FOR NOEN PRISER!!!! Hahaha.. Jeg visste de var dyre altså, men jesus! Jeg trodde kanskje rundt 2-3 tusen, men så så jeg bikinier opp til 10000 kr da tenkte jeg bare HELL NO! Det skjer ikke. Så jeg har meldt meg inn i en gruppe på facebook som selger brukte og feilbestilte. Og selv de er dyre. Det er jo ikke akkurat som det er brukt ihjæl. Det er snakk om kanskje under 1 konkurranse og vært på kroppen i hvada.. Et par timer. Så det er helt ok med gjenbruk der for min del. Men det er sykt vanskelig for de skal jo skreddersyes til den kroppen den skal være på. Så det er ikke bare bare heller. Så nå skal det begynne å spares kun til konkurransen og alt man må ha. Heldigvis så er både jeg og min bor OG min beste venninne make up artister så den utgiften sparer jeg og det er faktisk noen tusen spart 🙂 Jeg er også rimelig sikker på at jeg fikser mitt eget hår eller får hjelp av mamma og besteveninnen min, samt at mamma er negldesigner så der også har jeg spart en utgift til. Halleluja, for det er mange kr spart.

Jeg skal lage et eget innlegg senere en gang med alle regler og alt man må ha for å stille i bikini fitness. For det er ikke bare bare. En haug av regler og ta hensyn til, og en haug av ting man trenger. For man kan ikke bare gå på scenen med hvilken som helst bikini eller hvilke som helst sko og heller ei hvilken som helst brunfarge. Neinei.. Det skal være godkjent mht reglene i Norge. Jeg er ikke noen regelrytter, men her er jeg ganske låst. Haha..

Men alt i alt så blir nok dette et minne for livet og om jeg kommer til å gjøre det flere ganger enn 1 det vet jeg ikke enda. Jeg vil hvertfall kunne si at jeg har gjort 1 konkurranse også får jeg se om det gir mersmak.

Så nå er det meg mot meg inntill det blir meg mot alle andre på scenen. 
Mitt fulle fokus er hele tiden å slå meg selv. Jeg skal være bedre enn det jeg var igår og sterkere for hver uke som kommer både mentalt og fysisk. Jeg skal utfordre meg selv på alle mulige måter for å pushe meg selv til det ytterste for å få fullt utbytte av hver eneste treningsøkt jeg har. Ingen unnskyldninger! Jeg skal kun se fremover og ikke bakover på tidligere feil jeg har gjort på trening (som feil knebøy teknikk f.eks) Her handler det om positiv holdning til det jeg driver med og positive tanker om hvor jeg skal. For en ting er sikkert! Dette SKAL skje og det er opp til meg og hvor dette ender. Så det er fullt fokus på meg selv og min trening. Ingenting skal få distrahere meg. Jeg er 110% dedikert til mitt lille fitnessprosjekt og nu jävlar skal jeg vise hva jeg er god for. Jeg skal bevise for meg selv at jeg kan klare ALT jeg målsetter meg. Jeg skal bli en bedre utgave av meg selv for hver eneste dag som går. Og om jeg skulle møte utfordringer så skal jeg ikke legge meg ned å dø av den grunn. Da er det bare å ikke gi opp. 
For det er ingen tvil om at det blir HARDT! 

“Look into the mirror, there´s your competition!”

X: Hva motiverer dere? Hva får dere til å gi det lille ekstra?

#trening #styrketrening #treningsglede #treningstips #motivasjon #bikinifitness #fitness #motivert #inspirasjon #målbevist #jamenneske #gialt #blogg #hverdag #april #tirsdag #mittliv #treningsmotivasjon #sterk #sterkere #blibedre #utfordring #mål #trene #trent #helse #sunn #sunnere #livstil #treningsblogg #sunt #forbilde #spreglede
2 kommentarer

Siste innlegg