hits

Rumpeøvelse nr 1 for tiden!

 • 05.04.2018 kl. 17:11

Det finnes mange måter å trene rumpa på og de mest kjente øvelsene er knebøy, hip thrust og markløft/sumomarkløft. Men det er et HAV av andre øvelser som er gode også og let me tell ya! Bulgarsk utfall i smithmaskin er DRØY! Altså.. Jeg har aldri før i hele mitt syndefulle liv hatt sjukere rumpeump enn med denne. Det er SÅ pain, men så godt på samme tid. Og når jeg gjorde denne forrige lørdag (og i går for jeg er litt avhengig av å hate litt på beinøktene mine) så fikk jeg en liten åpenbaring rett og slett. 

Denne har vært i glemmeboken alt for lenge og jeg hadde glemt hvor god den er. Så akkurat nå er den på toppen av favorittene for rumpa gitt! Når man gjør bulgarsk utfall i smithmaskinen så er den mye mer konsentrert på rumpa og den river noe så salig. Det føles seriøst ut som ræva mi skal eksplodere & me loves me some assplosions! Haha, supernørd i know!

- Ha stram kjerne og rett rygg. Når du presser oppover så sørg for at trykket er på hælen og press ribbeina inn i magen og stram. Da vil du kjenne forskjellen på om du egentlig ikke strammer magen/kjernen. Det er en helt annen verden.

- Beinet bak skal være "dødt", la det fremre beinet stå for arbeidet.

- Ha kontrollerte bevegelser opp og ned. Kjenn at du strekker ut rumpemuskelen på vei ned (ikke dropp deg ned og brems i bunn) 

- Gå dypt nok. Legg gjerne en matte på gulvet der hvor kneet treffer gulvet i bunnposisjon slik at kneet kan treffe et mykere underlag enn gulvet.

Jeg anbefaler alle å teste denne! Men husk! Hoftestyrken må være god nok til at kneet IKKE faller innover på vei opp/ned. Om du tester den og kneet ditt faller inn så velg heller utfall med manualer eller kroppsvekt til du er sterk nok i hoften til å utføre denne varianten. Teknikk er viktigere enn tyngde og vi må trene etter nivået vi er på.

Jeg kjører 4 x 12 pr bein med 10 kg pr side. Jeg anbefaler 3-4 sett med 8-12 reps for muskelvekst♥ Forslag til beinøkt med denne øvelsen og link til antrekket finner dere i DETTE innlegget. Nyt Torsdagen babes! Snart helg og jeg skal kjøre ukens siste overkrpopsøkt om en liten times tid!

Jeg er KLAR for å kicke ass, er du? 

Pusher du egne grenser?

 • 15.03.2018 kl. 18:39

Når vi trener hardt og legger mye tid og energi igjen på trening så vil vi jo ha de resultatene vi fortjener. Og som jeg nevnte tidligere så er det noen punkter som er viktig at vi er flinke til å følge og en av disse er at vi må tørre å øke tyngden vi trener med ofte nok. Vi kan ikke la oss stagnere over flere uker eller mnd fordi vi ikke tør å utfordre oss selv nok og havner i komfortsonen.

Et eksempel får dere her..

"For å utvikle fysikken din må du utsette den for det vi kaller en overbelastning. Du må gjøre noe som er mer slitsomt eller utfordrende enn det du er vant til fra før. Alle mennesker er tilpasningsdyktige. Kroppene våre kan utvikle seg og forbedre seg, men det krever at kroppen blir utsatt for en stor nok påkjenning til at den ser en grunn til å forbedre seg. 

Her er et eksempel på hvordan dette fungerer: hvis du bare er vant til kontorarbeide og så tar deg jobb som snekker, så kommer du til å få træler og sår hud inni hendene i starten. Men hver gang kroppen reparerer huden så passer den samtidig på å gjøre den litt tykkere og sterkere, slik at du bedre skal tåle å jobbe med hendene i fremtiden. Så etter en stund får du ikke lenger træler og såre hender av å jobbe som snekker. Men huden inni hendene dine ble ikke uendelig tykk og sterk ? den ble bare akkurat sterk nok til at du kan jobbe som snekker uten å bli sår.

Hvis du skifter jobb igjen og begynner med noe enda mere utfordrende - for eksempel du begynner å jobbe i et steinbrudd med å knuse stein med en stor slegge - så blir du på ny sår i hendene, for denne utfordringen er du ikke vant til enda. For å gjøre en lang historie kort: når kroppen får nok hvile og mat, kan den tilpasse seg de fleste utfordringer vi gir den. Men hvis vi ikke øker vanskelighetsgraden i utfordringen over tid, slutter den å forbedre seg. 

Overført til vekttrening: Hvis du er utrent og begynner å trene knebøy med 20kg, blir muskelfibrene dine småskadet, og kroppen tilpasser seg ved å bygge dem opp igjen litt sterkere enn de var før, slik at neste gang du trener med 20kg kjennes det lettere. Men om du bare fortsetter å trene med 20kg, så stopper kroppen å tilpasse seg, fordi det ikke lenger er et behov for at den skal bli bedre. Skal den fortsette å forbedre seg, må du hele tiden øke vektene du trener med etterhvert som den blir sterkere, slik at du hele tiden utsetter den for utfordringer den ikke er vant med. Dette kalles progressiv overbelastning, og er et av de viktigste prinsippene for å bygge opp kroppen gjennom trening."

Dette er et utdrag fra en Strongbody.no plan til ei av jentene mine. Så ikke vær redd for å gi det lille ekstra på trening! Legg på litt ekstra vekter og kjenn at du blir sterkere ettersom ukene går. Det er viktig å tråkke utenfor komfortsonen og pushe egne grenser for å ha en jevn fremgang styrke og treningsmessig. You can do it! ;)

Et eget innlegg om mine beste tips til progresjon og resultater på trening finner dere HER! 
Og dette er VIKTIG når det kommer til resultater med treningen vår!

#trening #fitness #helse #aktiv #sunn #treningsblogg #blogg #oktober #hverdag #tips

"Er du skeiv?"

 • 06.03.2018 kl. 19:59

//Inneholder Sponsede lenker//


Jeg føler meg ofte skeiv og det er sjukt irriterende.. Flere som føler seg skeive? Haha! Når jeg trener ryggen så merker jeg ofte at jeg er sterkere i den ene siden enn den andre, eller at jeg ikke får like god kontakt med venstresiden som høyresiden. Og det er også noe jeg opplever  at noen av jentene jeg coacher sliter med. Så jeg tenkte å dele noen tips med der om hvordan dere kan gjøre noe for å forbedre det. 

Enarmsøvelser er GULL om du har en side som er sterkere for da kan ikke den sterke siden styre showet. Den siden du føler du mangler muskelkontakt med eller er svakere blir tvunget til å jobbe helt selvstendig og vil bli sterkere ved å ta ibruk en av disse øvelsene.

De 3 øvelsene under er knallgode å starte en ryggøkt med. Velg 1 av de og gjør 1 sett med lave vekter og kontrollerte bevegelser før du gjør 3 x 10-12 repetisjoner pr arm med normal arbeidsvekt før du går på de vanlige ryggøvelsene dine. Da kan du merke at du får mer ut av ryggtreningen din og bedre teknikk fordi di får bedre kontakt mer symmetrisk i ryggen.

Du kan også kun bruke de som oppvarming og kjøre alle 3 øvelsene med veldig lette vekter før du går på ryggøkten.
 

ENARMS NEDTREKK: 


ENARMS LAT PUSHDOWN:


ENARMS SITTENDE ROING: 

Noen tips til ryggtrening: 

1. SENK SKULDRENE! Hvis du ikke klarer dette samtidig som du utfører en øvelse er mest sansynlig vekten for tung og du blir veldig anspent i nakken og nakkemusklene jobber på høygir = problemer!

2. SKVIS SKULDERBLADENE SAMMEN! Tenk at du skal kunne holde en blyant mellom skulderbladene uten at den faller ned.

3. STOLT HOLDNING! Brystet frem og rett rygg. 

Som jeg har sagt før så er en sterk rygg en fordel for helsen og holdningen vår. Så hvorfor ikke gjøre slike små ting som gjør at vi får enda mer ut av ryggtreningen? Jeg elsker å trene rygg og det er favorittdagen i uka. Jeg har ryggdag i dag faktisk! Håper tipsene var nyttig!
 

→ Og hvis det er noen andre treningstips dere trenger så legg igjen en kommentar♥ Og ikke glem Q&A i det forrige innlegget♥
 

Topp HER! (-35%) // Tights HER! (-35%) // Sneakers HER!

//Inneholder Sponsede lenker//

How LOW can you go?

 • 01.03.2018 kl. 13:32

//Sponset Innhold//

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen jenter! Det er viktig å trene riktig for å få fullt utbytte. I starten gjorde jeg en haug av feil som gjorde at jeg fikk dårlige vaner det var veldig vanskelig å bli kvitt så kanskje jeg kan bidra til at noen av dere ikke gjør de samme feilene jeg gjorde♥

Når det kommer til RUMPETRENING..ehe.. Som dere vet jeg er stor fan av, er det et par viktige elementer man burde tenke på når man ønsker kontakt med rumpa for å få fullt utbytte av alle de heseblesende øvelsene man skal gjennom. Og noe av det jeg ser går igjen rundt omkring er DYBDEN når folk trener. Jeg nevnte bittelitt om dybde i YouTube videoen min (som du finner HER!

Et gjentagende "problem" jeg er er at folk ofte lemper på for tunge vekter også går det utover teknikk og dybde. For det hjelper ikke å ta 100 kg i knebøy om man setter seg ned 30 cm også går opp igjen. Da vil du gå glipp av MYE GAINS! Hehe... Og spesielt rumpegains (gains = muskelvekst)

Når det kommer til beintrening så er det i dybden vi får med oss rumpa, så er du en av de som trener for tungt og ikke utnytter full ROM (range of motion) så dropp vektene litt ned og fokuser på dybden og teknikk. Da blir det tyngre, men du får mye mer ut av treningen din!


"Range of motion handler om å bruke musklene i hele den naturlige bevegelsesbanen"

 

KNEBØY:

 

BAKOVER UTFALL FRA KASSE:

 

BULGARSK UTFALL:

En annen ting jeg ser også er når folk bygger opp øvelsene sine med kasse, men ikke jobber dypt nok. Da er poenget med kassen borte. Vi bruker kasse for å komme ENDA dypere, men er det vanskelig for deg så ta vekk kassen og jobb med dybden uten kasse i vanlig bulgarsk utfall og bakover utfall. Tren etter nivå og ikke hopp på det vanskeligste med en gang. Det må en viss grunnstyrke til før vi mestrer kompliserte og tunge øvelser. Og når man bygger opp med kasse for å jobbe dypere blir det MYE TYNGRE! 

TIPS 1: Legg en tynn yogamatte på gulvet under deg når du utfører utfalls øvelsene uten kasse. Når kneet ditt treffer yogamatten skal du opp igjen for da er dybden godkjent. Er du nybegynner eller ny til selve øvelsene kan du gjøre dette med kroppsvekt og etterhvert avansere med 2 kg i hver hånd og øke derfra.

TIPS 2: Stram kjernen, press fra med hælene og press brystet frem og opp. Stolt holdning!! 

Disse 3 øvelsene er gull når det kommer til å trene bein og spesielt rumpe. Jeg anbefaler SPESIELT utfallsvariantene, bare test de og thank me later. Hihi.. Stølhetsgaranti for å si det mildt. Håper innlegget var nyttig babes!
 

Tights HER! (Sjukt digg sømløs!) // Sneakers HER! // Sportsbh gammel // Hoodie BikBok


//Sponset innhold//

Hvordan trene midjen smalere!?

 • 23.02.2018 kl. 11:59

//Sponset Innhold//

Jeg får mange spørsmål om hvordan man trener midjen sin smalere og det er noe som er genetisk og vi ikke kan gjøre så mye med...

MEN.. Vi kan skape illusjoner ved å trene styrke. For hvis man trener rygg vil man ettersom musklene gror skape en illusjon om en smalere midje. Hvis dere ser på bildet under (både et med rygg flex og et uten ryggflex) så ser automatisk midjen smalere ut pga musklene i rygg og ben. (Og litt ekstra junk in the trunk nå som jeg er off season, hehe.. La oss kalle de oreo gains)

Jeg tenkte å dele 3 ryggøvelser med dere med fokus på lats og øvre rygg slik at man får fokus på den X-shape´n jeg snakker om. Jeg har 3 tips til overkroppstrening og teknikk...

TIPS 1: Når man trener overkropp er å ALLTID SENKE SKULDRENE FØR MAN BEGYNNER! Og holde de senket gjennom hele settet. På den måten slipper man å bli overanstrengt i nakken og du får kontakt med de musklene du skal i forskjellige øvelser.

TIPS 2: Ha en stolt holdning. Press brystkassen litt frem når du jobber med ryggen og skvis skulderbladene/ryggen sammen når du har trukket kabelen/vektene helt inn mot kroppen. 

TIPS 3. IKKE tren for tungt, det handler ikke om å mate egoet med tunge vekter, det handler om å trene riktig. Trener du for tungt så vil du ikke klare de 2 andre tipsene, så der har du en indikasjon på om du trener for tungt eller ikke. 


FACEPULLS:

Her får du jobbet med bakre del av skulder og øvre rygg. Knallgod øvelse som vil gi deg en bedre holdning i hverdagen også. Sitter du mye å jobber foran PC eller har en dårlig holdning så anbefaler jeg å ha denne i programmet. For eksempel 3-4 sett med 12-15 repetisjoner.


NEDTREKK MED SMALT GREP:

Dette er en vanlig nedtrekk/lat pulldown men jeg sitter på gulvet for da føler jeg at jeg får ekstra god kontakt med lats(musklene i ryggen). Mest sansynlig fordi jeg sitter litt mer bakoverlent uten svai i ryggen som jeg gjerne kan få når jeg sitter på lat pulldown maskinen. Test ut forskjellen og se hva dere synes. Her kjører jeg som regel 3-4 sett med 8-12 reps.

SITTENDE ROING:

Her er det viktig å dra kabelen mot magen og ikke mot brystet for å treffe midtre/nedre del av ryggen. Jeg kjør gjerne 3-4 sett med 8-12 reps i denne også. 

Det disse 3 øvelsene har til felles er at de trener ryggen. Men du treffer forskjellige muskler i ryggen. Så disse kan fint samles som 3 øvelser i en overkroppsøkt. Og det å ha en sterk rygg er skadeforebyggende og vil hjelpe oss i våre eldre dager. Som nevnt over får man bedre holdning, for ikke å glemme å nevne hvor fin rygg man får i åpen rygg topper og kjoler. Hihi..

Topp HER! // Tights HER! // Sneakers URBAN (gammel model)

//Sponset Innhold//

Rumpeøvelse for cellullitt området!

 • 19.02.2018 kl. 18:17

//Sponset Innhold//

En av FAVORITT øvelsene mine for rumpe om dagen er denne varianten her av utfall. Altså.. Jeg får bare ikke sagt hvor jævli den er, men samtidig så sjukt god! Girls.. You DONT want to skip this. Eller.. Joda, du kommer til å hate den skikkelig, men det er jo hatøvelsene vi innerst inne elsker for vi vet de gjør nytta si. Og denne utfallsvarianten her treffer akkurat der jeg vil og det er det området på meg selv jeg liker å kalle "cellulitt" området. Hehe..For ja, jeg selvfølgelig har jeg appelsinhud som 90% av jentene på denne kloden.

Jeg får en hel del spørsmål om "hvordan trene bort cellulitter" og jeg må nok skuffe dere når jeg sier at det er genetisk og vanskelig å gjøre noe med, MEN.. ikke umulig. Det er ikke slik at det er en magisk kur og oppskrift og hvis du følger den blir de borte nei. Og hvis noen prøver å selge dere noe i den duren så IKKE tro de. 

Den beste måten å "bli kvitt" (minske) cellulitter på er å trene STYRKETRENING målrettet rumpe og bakside lår og ha fokus på fett%. For når musklene vokser så vil huden bli strammere og cellulittene blir på en måte presset utover fra innsiden. Og øvelser som utfall, hip thrust, leg curl, step ups osv vil hjelpe til å bidra med muskelvekst i dette området. Derfor må dere teste denne her: 

DEFICIT REVERSE LUNGE // UTFALL BAKOVER FRA KASSE

Okei babes! Denne øvelsen er grisetung fordi vi går så dypt. Så finn en vekt dere har en god teknikk med fremfor å gjøre øvelsen med for tunge vekter og ikke ha en bra teknikk. (det kommer video av denne på instagram senere) Finn en stepkasse og bygg den opp. Den boksen jeg hadde mangler de oppbyggingsklossene så da brukte jeg 2 vektskiver under kassen slik at dybden ble bra nok. Du kan velge om du vil ha stang på ryggen, kettlebells/hantler i hånda, eller om du er nybegynner så kjør kroppsvekt til du har kontroll på teknikken: 
 

TEKNIKK:

- Start fra toppen av kassen og tråkk bakover så kneet havner bak kassen.
- Legg trykket på hælen på den foten som er oppå kassen.
- Når du skal opp så sørg for å holde kjernen STRAM slik at det ikke svikter i korsryggen.
- Tenk at det kun er det fremste benet som skal stå for arbeidet når du er på det dypeste. Tråkk og press beinet ned i kassen for å komme deg opp og når du er halveis så press hoften fremover.

 

Jeg kjører 30 kg, 5 sett med 12 reps pr bein og kun 1 minutt pause mellom for å få det veldig intensivt og det er nesten så jeg får astma anfall. No joke! Dere ser faktisk astma medisinen min på bildene ser jeg nå. HAHA! Jeg dør.. Jeg må bruke den halveis inn i settene for det er så slitsomt. Men jeg anbefaler dere 3-4 sett med 8-12 reps og 1,5 / 2 minutters pause. Det er et mer "vanlig" oppsett å gjøre det på i et "vanlig" program. Her kommer beina deres til å brenne opp og det er bare å lære seg å like det ;)

Også får jeg alltid masse spørsmål om denne tightsen og den finner dere HER!  (Jeg har str xs og den er litt stor på str pga god stretch)  Det er seriøst den beste tightsen jeg har og jeg skulle ønske den fantes i andre farger (lysegrå, mellomgrå og mørkegrå, haha og kanskje vinrød evt) Det finnes ikke bedre stretch også er den veldig høy på livet så om du er gravid er den til og med god♥ Både gravidtights og vanlig sier nå jeg. Den er 110% squatproof og IKKE gjennomsiktig.

Jeg er faktisk så glad i den at jeg seriøst plukker den opp av skittentøyskurven noen ganger fordi jeg bare har en dårlig dag og trenger favoritten på trening. Haha, ja skyt meg! Anyway.. Jeg håper dere har hatt en super start på uken og er klare for å knuse målene deres! 

PS! Slenger med et bilde lenger ned av fotograf Espen som tok en beskjeden selfie mens jeg ikke så det...


//Sponset Innhold//

Skal dere trene i helgen? Test disse 2 mageøvelsene...

 • 16.02.2018 kl. 16:51

Touchdown RENA! Hehe.. Verdens navle! Jeg er på plass hos Kim og dagen har gått med på jobbing, tur med Nova og TIDENES www.x-life.no bestilling. Det er så sjukt mye fint nå siden vårnyhetene har ankommet og denne pakken gleder jeg meg sinnsykt til å motta. Det er en heftig pakke full av klær, sko, kosttilskudd jeg bruker og litt treningsutstyr til hjemmetrening og jeg tenkte jeg skulle dele det med dere i en egen YouTube video som en liten x-life haul. Med ærlige meninger om klærne osv seff. Dere kjenner meg såpass. Er det noe jeg er så er det ufiltrert og ærlig.

Speakin´of YouTube så er jeg jo i gang med redigering av den første videoen min og det er så nervepirrende. Jeg hadde desverre ikke plass på den bærebare mac´en min til å jobbe med prosjektet så jeg bruker den stasjonære hjemme. Det er litt kjipt fordi jeg ikke får jobbet med det her på Rena, men jeg blir jo ikke her så lenge. Eller gjør jeg det? Hehe.. Da blir isåfall den stasjonære Mac´en med ;) 

Anyway! Vi skal straks kaste i oss litt mat og stikke å trene. Jeg har overkropp i dag også blir det ukens siste beinøkt i morgen og jeg håper virkelig at stølheten min går over for jeg er helt ødelagt i bakside lår. I´m DYING! 

Jeg slenger med en video jeg la ut på IG tidligere i dag med 2 favoritt mageøvelser. Jeg har jo skulket magetreningen i typ 1 år nå :P haha.. Så nå skal jeg ta meg sammen mot sommeren når jeg vil ha litt mer deff der. Hihi. Sammen med et fornuftig kosthold så håper jeg det blir litt resultater ut av magetreningen. Husk babes!! Det er fett% som avgjør om vi har synlige magemuskler eller ikke. Det at man må trene crazy mye mage for å få de frem er en myte. 

Goood helg alle sammen!♥ Vi sees på snapchat: CHRISUNIVERS 

BfQVEzLjLdi

Knebøy 411!

 • 03.01.2018 kl. 20:08

//Sponset Innhold//

Knebøy er en øvelse jeg ALLTID har hatet og som jeg skrev i gårsdagens instagram post så er det fordi jeg har lange lår. Og da mener jeg lang avstand fra kneet og opp til hoften. Det betyr at jeg har en lengre arbeidsvei fra toppposisjon til bunnposisjon. Det som også er en utfordring for oss med lange lår er at vi må lene oss mer fremover for å få riktig balanse på vekten. Om vi hadde vært rettere i ryggen hadde det blitt for baktungt og vi hadde tippet bakover. Så ikke vær flau om knebøyen din ikke ser ut som alle andres. 

Vi har forskjellig symmetri og kroppene våre jobber på ulike måter. Jeg får ikke noen særlig pump i hverken bein eller rumpe av å ta knebøy, jeg blir bare sliten i beina og ikke minst kondisen da.. som faktisk er søppel. Ja, jeg har en søppelkondis. Hehe.. Så om noen lurer på om jeg gjør kardio så er svaret nei ;) 

Mine knebøy tips er: 

- Hoftebredde avstand på beina
- Når du plasserer stangen så skvis skulderbladene samme og legg den på toppen 
- Legg trykk på hælene når du jobber
- Stram kjerne!! Det er VIKTIG!
- Dytt knærne utover på vei opp og ned
- Dytt brystryggen/øvrerygg der stanga ligger mot stangen på vei opp

HUSK! Start på riktig nivå!! Jeg har ikke telling på hvor mange jeg ser kjører på med knebøy og gjør det gærnt fordi de ikke har en riktig eller god teknikk. Gå dypt nok! Rumpa skal rett under knærne i bunn. HUSK! Det er i dybden vi får med oss rumpa ;) Og går man ikke dypt nok vil lårene få mest juling og dermed vokse mest. Det er ikke om å gjøre å lempe på mest vekter og sette seg ned 10 cm også opp igjen. Ja, det er kult for egoet å løfte masse vekter, men det er viktigere å få best mulig utbytte av treningen fremfor å mate egoet. Hihi.. 

Og om du er nybegynner og aldri har gjort knebøy før så start med goblet squat eller kroppsvekt og jobb deg oppover i tyngden. Det gjelder også om du ikke har godt nok teknikk eller er sterk nok til å fremføre knebøy med stang på ryggen. Goblet squat kan gjøres med hoftebred beinstilling eller en sumo beinstilling. Forskjellen er at når du kjører sumo beinstillingen tar det mer på inside lår. Finn din favoritt♥

Jeg håper dere er klare for å KICK´E ASS med nyttårsforsetter og sporty planer! Det er så sykt digg å røre på seg igjen etter å ha trøkka innpå med sjokkis og julekaker i 2 uker. Nå er fråtsinga over og fysikken skal jobbes videre på for vi har jo mål vi har satt oss som skal nåes eller hva? Som dere vet er mine mål og bygge større quads (fremside lår) og bygge mer volum i overkroppen! Let´s do it!

Q: Hva er målene deres mot sommeren? 

Høretelefoner HER! // Genser HER! // Tights HER! // Sneakers URBAN (fjorårets!)

//Sponset Innhold//

Rumpe burnout!

 • 07.12.2017 kl. 17:16

//Sponset Innhold//

Ooooh, i dag er det bakside lår og rumpe som skal trenes og en øvelse jeg har i programmet mitt er "cable squats" eller "kabel knebøy" om du foretrekker det ;) Når jeg trener bein har jeg som regel 2 større hovedøvelser jeg kjører tungt også 2-3 isolerte øvelser som jeg liker å ha høyere repetisjoner på + gjerne 1-2 burnout øvelser for å tyne siste energi ut av muskulaturen. Burnout = 3 x maks antall repetisjoner for eksempel. Da kjører man på til tårene kommer i øya og beina svikter. Hehe..

Cable squats kan brukes både som avsluttende øvelse eller om du vil ha en øvelse etter å ha kjørt tung knebøy og rumensk markløft for eksempel. Det er viktig å sette sammen et program på riktig måte og en cable squats ville jeg ikke valgt som en "hovedøvelse", men heller en øvelse å å gjøre midt i eller på slutten av økten. 

Teknikk:

- Velg en ganske tung belastning for du skal i utgangspunktet kunne lene deg bakover uten å falle pga motvekten i kabelen. 
- Beinstilling litt bredere enn hoftene med tær pekende utover og legg trykket i hælene.
- Stram kjernen mens du setter deg ned på huk.
- Press knærne utover på vei ned og opp. 
- La kroppen gå i en rett linje på vei ned og opp og ikke bøy deg for mye fremover.

Jeg kjører 15 repetisjoner og 5 sett når jeg gjør denne, men 3 x 12-15 er absolutt innafor. Det kommer litt ann på hvordan program dere har og hvor mye dere har trent beina fra før den økten, men den er absolutt verdt å ha i programmet.

Happy humpday babes! Test denne øvelsen and feel the bootyburn ;) Nå skal jeg hoppe i treningstøyet og komme meg på trening. Etter det er  det første kveld med grunnkurs hos Oslo Hundeskole. For nå er vi jo ferdige med valpekurset og siden bebis er så flink så kan vi ikke gi oss nå. Det er sinnsykt gøy og jeg gleder meg til hver gang. 

Nyt kvelden alle sammen♥ Stort smask!!

Tights HER! // Genser HER! // Caps BIKBOK // Sneakers - fra x-life.no (utsolgt)

//Sponset Innhold//

Rumensk markløft tips!

 • 26.11.2017 kl. 17:38

En av mine absolutte favorittøvelser for rumpe og bakside lår er rumensk markløft. Det er ingen over og ingen under! Så lenge den gjøres riktig. For jeg hører mange klage over at de ikke kjenner det der de skal, nemlig rumpe og baksiden. Og når jeg titter rundt på instagram så ser jeg ofte samme feilen og det er der mye av "feilen" ligger. 
 

- Ca hoftebredde avstand på beina, trykk på hælene.

- Før stangen tett inntil kroppen mens du strammer kjernen og har en rett rygg, Se også ned i gulvet på vei opp og ned så ikke nakken anstrenges.

- Når du går ned er det kun hofteleddet som skal jobbe, med en naturlig knekk i knærne. Du skal dytte rumpa bakover mens du tenker at det skal kjennes som om du sprer rumpeballene litt. Det høres snålt ut, men det er en god måte å forklare på :) 

- Når ryggen din er ca paralelt med gulvet skal du opp igjen.

-  Husk at det er hoften som skal stå for det arbeidet ikke knær eller rygg. Skyv rumpa mot stangen på vei opp til du er på toppen igjen :)
 

Det jeg ser mange gjør er å anstrenge nakken noe innmari når du fører stangen opp og ned. Typisk feil er at man ser seg selv i speilet og jeg gjorde den feilen lenge selv, men nå jobber jeg som F for å kjøre øvelsen for å få best utbytte mht teknikk. For når det blir tungt så ser vi automatisk opp for å hjelpe til med ryggen, men om du klarer å unngå det så vil du få arbeidet mer konsentrert i baksiden. 

Jeg legger ut video av øvelsen på instagram litt senere så titt innom for å se. Instagrammen min finner dere HER! 

Og veldig mange spør "hvordan trene bort cellulitter" og det går ikke. Det er genetisk og avhengig av fett%. Selv i konkurranseform har vi jenter cellulitter om genene våre er sånn. Men det vi kan gjøre er å bygge bakside lår (hamstrings) og rumpe for når vi får mer muskler baki der så strammes ting opp og "problemområdet" blir fastere. Jeg bygger mest hamstrings av alle muskler men har fortsatt cellulitter altså, så det forsvinner ikke, men det er forebyggende og jeg hvertfall føler at det er vesentlig mye bedre enn det en gang var♥

I dag har jeg vært på fotoshoot og jeg er så gira! X-life får snart inn et fresht merke så det er bare å glede seg! Jeg hadde så lyst til å snap´e ihjæl mens vi shoot´a, men det var ikke lov siden det er hemmelig frem til det lanseres så hold ut ;) Hihi.. Nå skal jeg raske med meg bikkja og stikke opp til mamma og spise vafler for stefaren min har bursdag og det er jo tross alt cheatday. Hehe.. Har godis i skapet jeg skal kose meg med i kveld også så denne Søndagen blir bra. 

Det passer bra så jeg får ladet skikkelig opp til morgendagens beinøkt! JEG ER KLAR! ER DERE?♥

Genser HER! // Tights HER! // Sneakers utsolgt // Caps Bik Bok

5 Tips for å bygge muskler

 • 21.11.2017 kl. 14:26

1. Bygg opp en grunnstyrke!

Dette er så utrolig viktig. For veldig mange starter med for avanserte programmer hvor det er mange små isolerte øvelser. Og hvis disse musklene ikke er ordentlig utviklet så vil du ikke få ordentlig kontakt med de fordi de rett og slett "ikke finnes". Så hvis du er i startfasen så anbefaler jeg å jobbe opp styrken slik at du kan dra ordentlig nytte av et litt mer avansert program senere. Man må trene etter nivå, tro det eller ei. Og er du fresh i gamet får du MYE mer ut av et program med kebøy, markløft, militærpress osv enn med masse små kabeløvelser. Johaug startet ikke med 3 mila,.. Slik er det med styrketrening i tillegg til andre idretter!

2. Unngå jogging, langdistanseløping generelt for mye cardio! 

Forskingen sier at løping er hemmende på muskelvekst. Skal du gjøre cardio anbefales sykling, ellipsemaskin, svømming, step maskin. Eller HIIT intervaller 1-2 ganger i uken. Men er det muskelvekst og styrketrening du brenner for så nedprioriter løpingen. No joke! Med mindre du har et mål og jobber med å ha en superduper kondis. Da må du selv prioritere hvor du vil legge hovedfokus.

3. Spis nok proteiner og NOK mat!

Det er anbefalt 1,8 - 2,3 gram protein pr kg kroppsvekt. Så hvis du veier 60 kg anbefales det å spise 108gram - 138gram protein pr dag. Jeg ville heller ligget i toppen enn i bunn. Det er min personlige mening og jeg selv spiser ca 150gram protein pr dag i tillegg til en fornuftig blanding fett og karbohydrater. Og jeg veier nå 62-63 kg (tror jeg.. haha! Jeg skal gjøre en formsjekk til dere asap!) Og husk å spise nok jenter! Det skjer ingenting om dere ikke spiser!! Det er faktisk bedre å heller spise for mye enn for lite. Muskler trenger mat for å vokse!

4. Riktig antall repetisjoner!

Kjør 8-12 repetisjoner for hypertrofi (muskelvekst) jeg vil også anbefale enda høyere repetisjoner som 10-15 eller 15-20 eller til om med 20-30. Dette gjelder mer strikkøvelser man aktiverer musklene med før en økt eller hvis man gjør litt lette øvelser på slutten av økten. Dette vil skape metabolsk stress og er gunstig mht muskelvekst. MEN!: Er du ny i gamet så vil jeg fortsatt jobbet med styrken og da vil jeg anbefale 5-8 repetisjoner og stadig øke tyngden på vektene for å pushe styrken opp for å sørge for jevn progresjon.

5. Restituer og ikke overtren!

Tren som sagt etter nivå å ha et treningsprogram som er laget til deg og dine mål. For hver muskelgruppe tåler en viss mengde juling pr økt og pr uke og utenom det skal muskelen ha hvile for å restituere å bygge seg sterkere til neste gang den skal få juling. Det er alt for mange som får dårlig samvittighet om de tar en hviledag, men det er bare å legge fra seg med en gang. Det er når vi hviler vi blir sterkere! Jeg har 2 hviledager pr uke og disse er vesentlige for meg å ha. På disse dagene er det som regel gåturer som gjelder om jeg vil røre på meg.

→ Det er ikke om å gjøre å trene MEST mulig eller å ha ALLE mulige øvelser på programmet. Det handler om å trene riktig og fornuftig etter eget nivå og kapasitet. Og husk at man kan ikke være god i alt. Noen ganger velger man hva man vil legge fokus på og da må man tilrettelegge så man får best mulig resultater akkurat der man ønsker. Jeg trener KUN styrke. Og nei, kondisjonen min er absolutt ikke å skryte av, men jeg får hvertfall resultater med styrketreningen min og har progresjon der stort sett hele tiden.
 

Og dere, TUSEN takk for nydelige tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg! Dere er BEST!! Og dere motiverer meg bare så ufattelig mye♥

Favorittøvelse - Bakside lår..

 • 15.11.2017 kl. 16:48

Legday babes! Ah, ja.. igjen.. Hihi.. I dag er det bakside lår og rumpe som er hovedfokus og en av øvelsene jeg har på programmet i dag er stående leg curl. Jeg ELSKER denne varianten og hvis dere trener et sted hvor denne type maskin er så test den ut. Her får du isolert bakside lår som betyr at du tvinger beinet i en posisjon som gjør at kun den delen av beinet jobber. Jeg kjører 5 sett pr bein og 12 repetisjoner and it burns. Dere ser video av øvelsen HER! 

Det å trene bakside lår er viktig for å forme beina og det hjelper også til på oppstrammingen av området. Å bygge muskler på bakside lår og rumpe vil gi mindre cellulitter fordi man får "fylt" ut huden med muskler om dere skjønner. Og jeg som genetisk har cellulitter ser stor forskjell fra før jeg begynte å trene og til nå. Skulle ønske jeg hadde noen gamle bilder så jeg kunne vist dere, men jeg tok faktisk veldig sjeldent bilder av meg selv før, tro det eller ei. 

Jeg gleder meg så fælt til helgen for på Fredag er det photoshoot med X-life.no i Oslo også skal jeg på julemarked i på Lørdagen også er det jo Dogs4All messen i Lillestrøm i helgen så jeg skal få surret meg dit en dag. Det blir stor stas. Jeg vurderer faktisk å gå kurs på nyåret så jeg kan bli hundeinstruktør. Bare sånn for gøy liksom. Hehe.. Jeg får sånne spontane ting for meg og det blir som regel bra når jeg følger magefølelsen. Vi får se! 

Nå må jeg fikse meg noe snacks før jeg kommer meg på trening litt senere♥ 

Håper dagen deres har vært fin!

Trener du ryggen riktig?

 • 11.11.2017 kl. 13:17

//Sponset Innhold//

God Lørdag babes! Her er kåken vasket, ryddet og jeg er klar for besøk og ukens siste beinøkt/skulder/bryst økt. Hehe.. 

I går når jeg trente rygg så kom jeg til å tenke på at jeg ser utrolig mange gjøre nedtrekk feil fordi de kjører den med for tung vekt. Og det er ikke noe poeng, for det som skjer da er at ja, egoet får seg en boost fordi man er så "sterk", men sannheten er den av du får ikke maks ut av øvelsen da du kun bruker halve bevegelsesbanen og treffer ikke latsene dine ordentlig. Sjekk bildene under..

Det veldig mange gjør er å kjøre for tungt og da svikter teknikken slik at vi ikke får dratt stangen helt ned og jobbet skikkelig med lats. Stangen går til pannen ca og når vi gjør det så krummer vi ryggen og blir nesten foroverlent. Hvis du gjør dette så gå heller ned i tyngde og trekk stangen helt ned, tro meg du får MYE mer ut av det og du får trent ryggen ordentlig. 

→ En riktig teknikk er å ha en stram og stabil kjerne og tenke at stangen skal trekkes ned mot brystet mens albuene skal draes nedover og mot hverandre bak ryggen. En checkpoint på stopp er halsen ca, men jeg liker å tenke at stangen skal treffe brystet mitt, noe som blir tyngre for hver repetisjon, men det er målet for hver rep.

Det samme gjelder knebøy og alle andre øvelser. Hvis du stopper halveis i bevegelsen så får du ikke så mye ut av øvelsen. Mange lemper på fette tunge vekter i knebøy og går 2/3 i dybden og får veldig lite ut av øvelsen. Og girls.. Det er bedre å løfte litt lettere og gå dypt nok for det er i dybden du får med rumpa ;) I knebøy så skal rumpa litt lavere knærne med mindre du har en skade som tilsier at det ikke går. 

Ja, det er godt for egoet å løfte tungt, men om det ikke blir riktig og du ikke trener ordentlig hva er vits da? Legg vekk egoet og få MYE bedre  resultater da vel♥

Tights HER! // Topp HER! // Sportsbh H&M // Sneakers fra x-life.no (utsolgt)

//Sponset Innhold//

Tren leggene dine!

 • 03.11.2017 kl. 12:24

Det er endelig fredag og før jeg stikker å trener tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om en god øvelse for leggene. Jeg har fått en del spørsmål om legg trening. Ja, leggene.. Hehe.. Mange tenker kanskje what the actuall fuck, men det å trene legger er en viktig del av å ha sterke og trente bein. Det er også skadeforebyggende. Jeg liker hvertfall å ha curves der jeg kan og leggene må få litt oppmerksomhet de også. 

Jeg trener ikke mye legger, men jeg kjører denne øvelsen 2 ganger i uken for å få inn min dose med leggtrening. Det tar ikke lang tid og jeg garanterer deg at du kommer til å bli latterlig støl om du kjører denne og ikke er vant til å trene legger. Muhaha! Try it..

Stående tåhev i smithmaskin:

- Stå med ca halve foten på en stepkasse og løft vekten på ryggen din ved å stelle deg på tå som om du skal titte ut av et litt for høyt vindu. Hehe. Ha en naturlig knekk i knærne, men stiv av beina nok til at det er leggene som står for løftet. Jeg kjører 4 x 12 reps og det brenner greit for å si det sånn. Og ikke vær redd for å trene leggene tungt. Legger kan være vanskeligere å bygge enn andre muskler og siden vi står og går store deler av dagen så er de seige. De trenger skikkelig utfordring for å gro.

Nå må jeg komme meg avgårde for ukens tredje og siste beinøkt står for tur. Det er også litt skulder i dag så det blir bra! Det må bli en effektiv økt for i dag drar jeg oppover til Trondheim og blir der til Søndag. Det er klubbuttak for Kaliber Fitness Team og jeg er så spent. Jeg blir jo fitnesscoach for jenter som skal stille til våren allerede og det kommer noen jenter som jeg allerede coacher gjennom Strongbody og jeg er bare SÅ gira på å se de. Som en stolt mamma nesten!

Dette blir en super helg og jeg håper det blir det for dere også♥ Kanskje vi sees i Trondheim ;) 

Tights HER! // Sportsbh i samme HER! // Genser HER! // Sneakers URBAN

Trening med mening..

 • 01.11.2017 kl. 14:17

//Sponset Innhold//

Det finnes utallige måter å trene på, men er det noe jeg har lært meg til etter et par år som treningsnarkoman så er det at det sjeldent finnes fasitter på hvordan ting skal gjøres. Det er ikke 1 oppskrift som funker for alle alltid. Det er mange veier til rom og vi må alle gjøre små justeringer for å få treningen vår optimal for oss selv så vi får best mulig resultater.

Selvom noen synes knebøy er den beste øvelsen for rumpa, så betyr ikke det at knebøy er den beste rumpeøvelsen for deg. Vi har alle forskjellige kropper, og fysikker. Så derfor gjelder det å bli litt kjent med seg selv mens man trener. Finn ut hva slags teknikker som funker for deg og prøv deg litt frem. For eksempel med knebøy. Sett beina litt bredere, smalere, la tærne peke litt utover finn ut hvordan du kan gjøre knebøy på best mulig måte. 

Jeg har jo lenge vært besatt av å trene rumpa og er jo igrunn det enda, men etter jeg var i konkurranseform i sommer og fettprosenten var lav så la jeg merke til at baksiden min på beina er litt mer utviklet enn fremsiden. ERGO: Jeg vil ha større muskler på fremside lår! Det har jeg alltid sagt at jeg vil ha, men nå har jeg gjort alvor av det og virkelig lagt inn måter å trene på så jeg treffer fremsiden bedre enn tidligere. 

Det er det som er så bra med styrketrening. Du kan selv forme kroppen som du vil og jobbe med "svakheter" og en annen øvelse man kan gjøre på mange forskjellige måter er beinpress. Her kan du ha beina plasser på mange forskjellige måter og kjenne det på forskjellige steder. Det er rart, men sånn er det. 

→ Bred beinstilling og tærne pekende utover = Rumpe, baksiden lår og innsiden av lårene.

→ Smal beinstilling og tærne pekende oppover = Fremside lår og litt rumpe.

Man vil jo også trene leggene og hele beinet i begge deler, men du vil få mer ut av øvelsen om du velger den beinstillingen som gir deg den beste effekten du ønsker. Så nå jobber jeg med smal beinstilling i mitt prosjekt quads (muskelene i fremside lår heter quadriceps også kalt quads) Så får vi se hvordan formen blir neste gang jeg skal i en konkurranse form. Om det kommer til å skje da. Hehe.. 

Singlett HER! // Tights HER! 

I dag er det ukens andre beinøkt og jeg gleder og gruer meg for jeg er jo sjukt støl igjen fra mandagsøkta. Når skal det her gi seg liksom.. Er det mulig! Det går seg til ettersom jeg kommer mer og mer inn i det nye programmet mitt heldigvis. Og husk folkens. Stølhet er ikke en indikasjon på at man har hatt en bedre økt enn om man ikke er støl ;) Det er bare en myte!

Let´s build them quads and that booty! Ha en sweet dag munchkins og ha en super 1 November♥
Ny mnd, nye mål som skal jaktes!


//Sponset Innhold//

Ut av komfortsonen!! Pusher du egne grenser på trening?

 • 31.10.2017 kl. 13:37

Når vi trener hardt og legger mye tid og energi igjen på trening så vil vi jo ha de resultatene vi fortjener. Og som jeg nevnte tidligere så er det noen punkter som er viktig at vi er flinke til å følge og en av disse er at vi må tørre å øke tyngden vi trener med ofte nok. Vi kan ikke la oss stagnere over flere uker eller mnd fordi vi ikke tør å utfordre oss selv nok og havner i komfortsonen.

Et eksempel får dere her..

"For å utvikle fysikken din må du utsette den for det vi kaller en overbelastning. Du må gjøre noe som er mer slitsomt eller utfordrende enn det du er vant til fra før. Alle mennesker er tilpasningsdyktige. Kroppene våre kan utvikle seg og forbedre seg, men det krever at kroppen blir utsatt for en stor nok påkjenning til at den ser en grunn til å forbedre seg. 

Her er et eksempel på hvordan dette fungerer: hvis du bare er vant til kontorarbeide og så tar deg jobb som snekker, så kommer du til å få træler og sår hud inni hendene i starten. Men hver gang kroppen reparerer huden så passer den samtidig på å gjøre den litt tykkere og sterkere, slik at du bedre skal tåle å jobbe med hendene i fremtiden. Så etter en stund får du ikke lenger træler og såre hender av å jobbe som snekker. Men huden inni hendene dine ble ikke uendelig tykk og sterk ? den ble bare akkurat sterk nok til at du kan jobbe som snekker uten å bli sår.

Hvis du skifter jobb igjen og begynner med noe enda mere utfordrende - for eksempel du begynner å jobbe i et steinbrudd med å knuse stein med en stor slegge - så blir du på ny sår i hendene, for denne utfordringen er du ikke vant til enda. For å gjøre en lang historie kort: når kroppen får nok hvile og mat, kan den tilpasse seg de fleste utfordringer vi gir den. Men hvis vi ikke øker vanskelighetsgraden i utfordringen over tid, slutter den å forbedre seg. 

Overført til vekttrening: Hvis du er utrent og begynner å trene knebøy med 20kg, blir muskelfibrene dine småskadet, og kroppen tilpasser seg ved å bygge dem opp igjen litt sterkere enn de var før, slik at neste gang du trener med 20kg kjennes det lettere. Men om du bare fortsetter å trene med 20kg, så stopper kroppen å tilpasse seg, fordi det ikke lenger er et behov for at den skal bli bedre. Skal den fortsette å forbedre seg, må du hele tiden øke vektene du trener med etterhvert som den blir sterkere, slik at du hele tiden utsetter den for utfordringer den ikke er vant med. Dette kalles progressiv overbelastning, og er et av de viktigste prinsippene for å bygge opp kroppen gjennom trening."

Dette er et utdrag fra en Strongbody.no plan til ei av jentene mine. Så ikke vær redd for å gi det lille ekstra på trening! Legg på litt ekstra vekter og kjenn at du blir sterkere ettersom ukene går. Det er viktig å tråkke utenfor komfortsonen og pushe egne grenser for å ha en jevn fremgang styrke og treningsmessig. You can do it! ;)

Et eget innlegg om mine beste tips til progresjon og resultater på trening finner dere HER! 
Og dette er VIKTIG når det kommer til resultater med treningen vår!

Info om antrekket et par innlegg tilbake♥​

Treningsnarkoman..

 • 20.10.2017 kl. 13:58

//Sponset Innhold//

Okei, jeg innrømmer det.. Jeg er en treningsnarkoman! Altså.. styrketreningsnarkoman da, for løping det driver jeg ikke med. *Grøss* Jeg burde, men det er en annen historie. Hehe.. Men jeg er en skikkelig gymrat som det så fint heter. Jeg elsker atmosfæren på gymmen og når jeg er der så koser jeg meg. Jeg hater også veldig mye, men det er det som gjør at jeg koser meg.

For jeg har et lite sadistisk forhold til styrketreningen min. Det skal være pain! Det skal være tungt og jeg elsker den følelsen etterpå når jeg vet jeg har pushet meg så jævli hardt og gjennomført en god økt. 

Ikke alle økter er sånn, for jeg har dager jeg haaater på den dårlige måten også og det er jo helt normalt. Dager man egentlig ikke gidder, orker eller har lyst, men de dagene er gull verdt å gjennomføre på for da er mestringsfølelsen stor. Og det er jo i grunn digg det også. Jeg liker å si til meg sjæl hvis jeg ikke har lyst til å dra på trening en dag "hva annet fornuftig skal jeg gjøre om jeg ikke drar å trener?" og svaret er som regel "sitte på ræva med mac´en i fanget" Hehe.. Så kom igjen! Opp og UT!

Har du noensinne angret på en treningsøkt? I think not!♥


Genser HER! Ny favoritt!! // Headphones HER! // Tightsen er gammel, men sjekk denne som er lik HER! som jeg venter i postkassa mi any minute now!! // Sneakers URBAN

I går så var det ukens beinøkt nr 2 og der er det 1 øvelse jeg elsker OG hater. Den er bare så sinnsykt godt og her får alle deler av beina jobbet godt, men hovedsaklig bakside lår og rumpe. Som dere vet så er det nye programmet mitt rimelig syrete så jeg kjører 5 sett og 12 reps pr bein i denne øvelsen. Og jeg er gjennomblaut når jeg er ferdig. Svetten renner inn i øynene mine og det svir jo som et helvette..

STEP UP PÅ KASSE:

Sørg for at kneet ditt er i ca 90 grader når du står på kassen og tråkk opp. Her er det viktig at du har kontroll på bevegelsen og IKKE sparker for mye ifra med beinet som står på gulvet. Pust inn og stram kjernen/magen før du tråkker opp, hold det trykket i kjernen og pust ut på toppen. Jeg jobber med 42kg på ryggen, men skulle det bli tungt med stang kan du ha hantler i hendene eller starte med kroppsvekt og jobbe deg oppover med hantler også stang.

Dette er en øvelse som passer de fleste og en øvelse du får MYE igjen for. Og siden man får 24 reps pr sett fordi man kjører et og et bein så er det et heseblesende beinmaraton. 

Økten i går var helt konge bra og nå gjenstår en rygg og biceps økt i dag pluss ukens siste beinøkt i morgen så er jeg i mål med uken. Jeg skal snart finne noe å ha på meg og komme meg avgårde for jeg må gjøre meg klar til vi skal ut å spise hele familien i kveld for å feire bestemor.

Og jeg er typ verdens treigeste menneske. Bah.. Det er en synd! Men, det må da være lov å være litt bedagelig innimellom når man er et beist på gymmen :P haha.. 

Nyt Fredagen godgjengen! Håper uken deres har vært knallfin!♥


//Sponset Innhold//

Mine Tips! Hvordan få resultater med trening!

 • 17.10.2017 kl. 13:45

//Reklame for jobben min som online Coach//

For å få resultater med treningen er det noen ting som er vesentlig at er på plass. Jeg får ofte spørsmål som "må man følge et program?", "hvor lenge isåfall?", "hvor ofte kan jeg trene de forskjellige muskelgruppene?", "hvordan får jeg best resultat på trening?" og sist men absolutt ikke minst: "HVORFOR FÅR JEG IKKE RESULTATER"

Og det er ikke slik at det er noen fasitt som funker for alle, men visse ting bør vi fokusere på. når jeg ser reklame som for eksempel: "nytt program hver uke?" eller noen som nevner "måltidserstattere" blir jeg ganske paff og tenker WTF. Det er så mye svada der ute og jeg forstår at det å gå seg vill i trening og kostholdsjungelen kan være et mareritt. Noen sier ikke spis brød, andre sier spis sjokolade når du føler for det og noen sier ikke spis i det hele tatt omtrent. Jeg blir helt satt ut jeg...

Så her er mine tips for å få resultater med trening: 

- Spis riktig og NOK! Og med det mener jeg spis mht det som er målet ditt. Er målet ditt å gå ned i vekt så blir matmengden selvsagt anderledes enn om man skal opp i vekt eller ha mer fokus på å bygge muskler. Vil du ned i vekt og bygge muskler samtidig så er ikke dette optimalt for man skal gjerne ligge i et lite kalorioverskudd for å bygge optimalt med muskler, men det er ikke derimot sagt at det er umulig. Man må bare ha en god kostholdsplan med riktige næringstoffer 

- Følg et program! Du vil vel bli sterkere, utvikle deg og få resulattene du jobber hardt for? Om man går på trening og gjør litt her og der eller får et nytt program hver uke (noe jeg må si er helt latterlig, men det er jo min mening) så vil du ikke få så mye ut av treningen din som du kunne fått. Tenk litt på det som en oppskrift. Du skal bake brød, men du dropper gjæren fordi du ikke har det og gidder ikke dra i butikken. Du får fortsatt et brød ut av bakingen din, men det blir ikke så bra som det kunne blitt. Hadde det ikke digg å dratt på butikken selvom det tok 15 min ekstra og fått super bra brød? Hihi.. Synes det er en fin sammenlikning ;)


Tights HER! // Jakke HER! // Sneakers URBAN

- Tren riktig! Dette ligger jo under "følg et program" da, men stol på programmet ditt. Ikke stress, men gjennomfør øktene dine effektivt og ikke hvil for lenge mellom settene. Bruk tiden din godt når du er på trening og push deg selv hver økt så lenge humøret og hodet er med deg. For det er selvsagt lov til å ha dårlige dager.

- TTT! Ting tar tid! Vær tålmodig. Ikke tro at om du løper intervaller 5 dager i uken i tillegg til styrketrening at resulatene kommer fortere. Ja, om du legger til noe cardio til styrketreningen for å få litt ekstra kalorier forbrent om du ønsker å stramme opp litt så er ikke det noen krise, men ofte så blir det veldig mye og kroppen rekker ikke restituere, du blir utbrent, lei og kroppen jobber mot deg. Husk! Du hviler deg sterkere. Restitusjon er viktig det også. Det kommer an på hvor intensivt styrkeprogram man har hva man trenger og hvor lang treningserfaring man har, men det er viktig å ikke få dårlig samvittighet for at man har en hviledag eller 2 i uken.

- Bruk treningsdagbok! Loggfør treningen din så du ikke stagnerer. For når du kommer på trening en dag og ikke husker hva du jobbet med sist så kan du risikere og jobbe med samme vek i alt for lang tid og da vil man heller ikke utvikle seg styrkemessig. Det er viktig å tørre å gå litt utenfor komfortsonen og pushe seg selv til å bli sterkere etterhvert som vi venner oss til belastningen vi jobber med. 

Og jeg sier ikke at man ikke får resultater om man får nytt program hver uke eller ikke har noe program, men spørsmålet er vel: Får du resultatene du ønsker? Når vi er så flinke og trener flere ganger i uken så vil vi jo få maks utbytte. Du går jo ikke på jobb hver dag for å få 40% lønn eller leser beinhardt til en prøve for å få en 2´er? Hehe..

Jeg har hatt et lite opphold jobbmessig pga konkurransene i September og personlige årsaker dere vet om siden jeg kom hjem, men nå er jeg i full gang med online coachingen igjen og kan ta inn flere jenter i teamet mitt♥ Alt blir tilrettelagt mht hva slags mål du har med trening og kosthold + hva du har av tid og selvsagt treningserfaring. Jeg lager den beste planen for at DU skal få de beste resultatene uansett om du vil opp/ned i vekt har lang treningserfaring eller nettopp har begynt.

Kostholdsplanene jeg setter opp er med helt vanlig husmannskost + masse gode sunne oppskrifter når søtsuget melder seg. Jeg legger også opp til en spisekveld/cheatday i uken så det skal være levbart :) Alle jentene mine blir så positivt overrasket over hvor mye mat det er på planen, hvor variert det er og ikke minst all den gode maten♥ Er du laktose intollerant eller har gluten allergi blir det selvsagt tatt hensyn til.

Om du er nysgjerrig på hva coachingen min går ut på så send meg en uforpliktende mail på: christine@strongbody.no ♥ Du trenger kun skrive "jeg er nysgjerrig" så sender jeg deg info på hvordan det er lagt opp. Helt ufarlig. Og hvis du har noen spørsmål er det bare å fyre løs♥


//Reklame for jobben min som online Coach//

Trening - Favorittøvelser..

 • 12.09.2017 kl. 12:47

Siden jeg startet å trene for litt over 2 år siden så har jeg hatt mine favoritt øvelser og jeg får stadig vekk spørsmål om "hva er din favorittøvelse for.." Favorittene kommer og går og noen ganger føles det som jeg finner opp kruttet når jeg tester nye ting og plutselig blir gamle favoritter byttet ut med nye. Jeg tror at nøkkelen til å ha det gøy på trening er å forske litt, teste litt og gjøre ting litt utenom programmet også. Og hvis man er lei så gjør noe som er gøy da vel, ikke hat deg gjennom en økt om du har en dårlig dag. Gjør noe som gir deg glede og noe du liker!

Jeg har alltid et fast treningsprogram jeg følger hver uke, i flere uker og kanskje måneder for det er VELDIG viktig for progresjon og utvikling av muskler og resultater. Men jeg liker å eksperimentere litt i tillegg til programmet. Så alltid når jeg har trent dagens økt så tester ut litt ting jeg har sett på nett, ideer jeg har om øvelser som kan være gode i håp om å finne nye øvelser som treffer godt akkurat der jeg vil. Og jeg ELSKER å forske på rævtrening. Hihi.. Booty til folket!

MINE FAVORITTØVELSER ER: 

Fremside lår: Beinpress med smal beinstilling.

Bakside lår: Rumensk markløft med stang

Rumpe: Hip thrust/bootybuilder eeeeller kickback i kabel på benk faktisk.. Klarte ikke velge mellom disse 2;)

Mage: Kabel crunch

Rygg: Nedtrekk og Stående roing med stang

Skuldre: Arnold press

Biceps: Kabelcurls

Tricps: Tricep pushdown

Repetisjonsmessig så trener jeg 8-12 reps på tyngre øvelser og kabelvarianter 12-15 reps. Strikkøvelser for rumpe kjører jeg som regel 10-20 reps alt ettersom hvilke kombinasjoner det er og hva formålet er. Og hvis du vil prøve deg på en fullkroppsøkt har du en her for disse øvelsene sammen kan du trene som 1 økt.

Og husk at det trenger ikke være så fancy eller komplisert. Det enkle ER ofte et beste. For å bygge muskler og forme kroppen så tren tung styrketrening og spis NOK, så får du resultater♥ Og husk! Tålmodighet er en dyd. Rom ble ikke bygget på en dag. Så lenge du pusher deg selv på trening og har fokus på progresjon samt et sunt kosthold så kommer resultatene♥

Kos deg på trening og nyt prosessen med å bli sterkere på vei til målet ditt hvahenn det er♥ Forelsk deg i din egen reise mot en råere utgave av deg selv! 

Booty Lørdag - Denne brenner!!

 • 09.09.2017 kl. 11:32

//Sponset innhold//

Når jeg trener rumpe så har jeg etter mange forsøk og prøving og feiling funnet en rask oppvarming som fungerer sinnsykt bra når det kommer til å aktivere rumpemuskelen litt før man starter med tung styrketrening. Grunnen til at jeg varmer opp er for å sette i gang musklene slik at de er varme og jeg har opparbeidet en god kontakt og det er alpha omega for å si det mildt. For hva er poenget med å trene masse rumpe om det er bakside lår eller korsygg som står for arbeidet. 

Denne sekvensen her er effektiv og enkel uansett hvilket nivå du er på. Jeg bruker en ekstra lett strikk (gul) eller lett (rosa). For husk at her er det ikke tyngden på strikken som gjelder. Her er det kontrollerte bevegelser og bruk av riktige muskler. 

Still deg inntil noe slik at du har noe å støtte den mot og press strikken ut til siden for så tilbake i startposisjon også bakover og tilbake til start igjen. (dette er 1 repetisjon) så vi "supersetter" denne litt ved å kjøre annenhver rep med øvelsene "hip abduction" og "kick back" . Og jeg synes dette er den perfekte kombinasjonen å kjøre FØR andre rumpeøvelser og den treffer hele rumpa.

Gjør 2-3 sett med 20-30 repetisjoner pr bein totalt.

Tips til bedre kontakt:

- Sørg for at du presser bekken/hofteparti frem med det beinet du hviler på så du strammer rumpa mens du gjør bevegelsene med det andre beinet. Ikke ha for svai rygg, men stram kjernen og tenk at nederste del av ribbein skal presses inn i magen. Tenk rett og slett som om det er en magnet mellom ribbein og hofte/bekken. 

- Ikke slipp opp! Hold muskelspenn i rumpa gjennom hele øvelsen og ikke hvil før alle repetisjonene er ferdig. Feel the burn! ;) 

- Led bevegelsen ved å presse med hælen dit du skal bevege benet. Det er ikke sikkert dette funker for deg for vi er alle forskjellige med forskjellig anatomi, så selvom noe er superbra for noen er det ikke noen fasiter på teknikk. Ja, det er guidelines, men vi må alle tilpasse litt til oss selv. 

Så nå er det bare å hoppe i tightsene babes og get that booty pumpin´! Hihi.. Ha en nydelig Lørdag og takk for at du tittet innom♥

Strikker HER! // Tights HER! // Sportsbh HER! // Sneakers URBAN


//Sponset Innhold//

1 Øvelse som trener ALT!

 • 16.08.2017 kl. 15:01

Jeg må bare tipse dere om denne sinnsykt gode øvelsen jeg avsluttet fullkroppsøkten min med på Mandag! Jeg har en sånn liten sadist i meg som liker å velge meg ut enten et supersett med mange repetisjoner innenfor den muskelgruppen jeg trener eller 1 øvelse som en "burnout" øvelse.  

Et supersett er når du tar 2 øvelser og kjører rett etter hverandre uten pause i mellom. For eksempel 10 repetisjoner med knebøy og 10 repetisjoner med markløft. Bare for å sette to øvelser de fleste har hørt om som eksempel. Da er det ikke pause før begge øvelsene er gjennomført. 

Og hva er en burnout øvelse? Jo, se for deg at du har trent en beinøkt med rumpefokus og når du er ferdig med øvelsene på programmet så finner du en god øvelse du er glad i å gjør den for eksempel 3 x maks repetisjoner. Her handler det ikke om å trene så tungt som mulig, men muskelkontakt og få tappet de siste kreftene ut av muskelen du har trent. Jeg liker godt å bruke blant annet strikkøvelser eller fullkroppøvelse

 .


Og siden jeg kjørte en fullkroppsøkt på Mandag så avsluttet jeg med øvelsen over her.

Gående utfall med vektskive over hodet! Jeg brukte en 15 kg vektskive og la meg bare si det sånn.. Det er tungt! Her er det bare å gå til du ikke klarer mer. Hehe.. Denne øvelsen krever en del skulderstyrke OG skulderstabilitet så hvis du er i en startfase med treningen din vil jeg anbefale deg vanlig gående utfall med hantler i hendene eller at du holder vekten foran deg som om du sitter i bilen og holder rattet. Haha, var det forståelig? For det kan fort bli tungt når skuldrene statisk skal holde vektskiven over hodet. 

Her får du brukt hele kroppen! Bein, rumpe, kjernemuskulatur, skuldre og armer hjelper til og denne øvelsen er GULL å avslutte en økt med for å si det mildt ;) Så jeg håper dere vil teste den. Gi meg gjerne tilbakemelding om dere liker den♥ 

Vi trener jo hardt fordi vi elsker å pushe grenser og bli sterkere på forskjellige type måter sant? Det handler ikke alltid om å bare pushe knebøy og markløft, men å finne litt morsomme vrier som gjør trening mer gøy og utfordrende på andre plan. Derfor liker jeg å mikse opp litt med øvelser som dette♥

I dag var jeg oppe tidlig og dro å trente overkropp før jeg stakk til naprapaten igjen og i dag fikk jeg faen meg strøm i RÆVMUSKELEN! Lord allmighty sier jeg bare. Det var rimelig spess. For han satt nålene i 2 forskjellige områder i øvre rumpemuskel også graver han litt inni muskelen for å virkelig få den effekten som ønskes også setter han strøm på de. Strømmen er ikke vond bare rart, så ikke vær redd om du noen gang skal ha naprapat time!

Resten av dagen skal brukes på jobb, en lang powerwalk, den bleike ræva mi må ta litt mer sol også blir det posering senere i kveld♥ 2,5 uke igjen så ehm.. ja! På tide å få poseringsgamet på plass!! Fyyyy tiden flyr.. Blir klam jeg.. Let´s do this!

Nyt Onsdagen babes♥ Masse smask på alle sammen♥

How 2 get the the famous.. BUBBLE BUT!

 • 12.08.2017 kl. 13:00

//Sponset Innhold//

God Lørdag alle sammen♥ Etter alt for mange timer i bil i går fra Oslo til Trondheim så landet vi her rundt 01:30 i natt. Og da var det bare å kvelde med en gang for jeg var så trøtt. Når jeg våknet i dag så visste jeg seriøst ikke hvor jeg var. Haha.. Helt desorientert, holde på å tisse på meg og jeg husket såvidt hvor doen i huset var for vi bor hos foreldrene til Lena i teamet. Men etter å ha vasket det hovne trynet mitt, vært på butikken og handlet litt mat er jeg klar for en ny dag og i dag er det uken siste treningsøkt som gjelder og da står det rumpe og skuldre på planen. Min favorittøkt i løpet av uken. I tillegg er det bonus poseringstrening etter trening!

Jeg ELSKER å trene rumpe og jeg gjør alt jeg kan for at den skal gro seg stor og sterk. Haha.. En liten obsession ja, men altså.. Blir man besatt av noe så går man all in! Så i dag tenkte jeg å dele 2 supergode rumpe øvelser som vil gi deg den berømte "bubble but". Med disse øvelsene trener du øvre/ytre del av rumpa for rumpa er jo faktisk delt inn i 3 muskler og alle tre må få litt juling på hver sin måte ;)

SIDE UTFALL:

Denne øvelsen er hard! Den er ganske tung så du kan starte med kun kroppsvekt til du får jobbet inn teknikken også begynne med å legge til et par hantler og jobbe deg oppover vektmessig. Denne kan jo også gjøres hjemme med 2 vannflasker/brusflasker som vekt eller om du tar på deg en ryggsekk og legger mer og mer vekt i sekken. Alt er mulig og kun kreativiteten setter grenser ;) 

Legg trykk på hælen på det beinet du tråkker ut med og ha en stram kjerne/mage hele veien. Dytt rumpa bakover mens du går ut i sideutfall og dytt med hælen på vei opp igjen. Kjør en vekt du klarer 3 x 10-12 med for å få en skikkelig burn.

HIP ABDUCTION:

Denne er super elsk! Den kan også gjøres med treningstrikker. Da kan du enten ha strikkene rundt anklene eller over knærne. Finn din favoritt. Når du gjør denne i kabel så lønner det seg å bruke den laveste vekten for det er supertungt. Og den muskelen vi trener her er ikke den største, men den utgjør mye for helheten på rumpa og en liten muskel er ikke den sterkeste så her gjelder det å jobbe med muskelkontakt og virkelig påse at teknikken er god så du kjenner at det er den lille muskelen som jobber, fremfor alt annet rundt om det blir for tungt.

Når du sparker utover så press hælen ut til siden mens du strammer/spenner øvre delen av rumpa. Jeg liker å gjøre denne i høyrepetisjon så jeg gjør 3 x 15 pr bein. Og her er det bare å holde ut for den river og det brenner, men bit tennene sammen og få belønningen senere i form av en rundere og strammere rumpe♥

Andre rumpeøvelser som er favoritter for tiden er: Hip thrust/bootybuilder maskin, Bulgarsk utfall i smithmaskin, Rumensk markløft med stang og hantler, Goblet squats, Kickback i kabel♥ Håper dere fikk litt inspo til rævtreningen som jeg liker å kalle det♥ Let´s get bootylicious girls♥

I dag så skal jeg jo trene ræv og skuldre også blir det poseringstrening etter det. Posering er 1 pri nå om dagen og det må bare bli bra! Jeg tror mensen tikker inn i dag og det er jo DRITSTAS når man skal stå i undertøy å posere både i dag og i morgen på et gym foran andre OG få formsjekk av coach. Herlig ass.. Vi stikker hvertfall til Kaliber Gym litt senere, jeg må bare jobbe litt først♥ Bli med på snap da vel: CHRISUNIVERS

Tights HER! // Sneakers Utsolgt // Sportsbh HER! // Topp gammel // Caps URBAN

//Sponset Innhold//

Booty mandag - 5 Hanteløvelser for rumpa!

 • 26.06.2017 kl. 16:43

//Sponset Innhold//

Mandag for min del betyr 1 ting... LEGDAY med rumpefokus! Oh yes.. Siden jeg stod opp i dag har jeg gruet meg til dagens økt fordi før de syrete rumpeøvelsene mine så har jeg tung knebøy og markløft. Og jeg gruet meg helt VILT! Inni hodet mitt i dag har det vært en evig kamp "klarer jeg å øke eller klarer jeg ikke? JO! Jeg SKAL klare det" Også gikk det faen meg! Herlig♥ Da snakker vi pangstart på uken! For jeg får ikke sagt det nok jenter. Hvis man vil bli sterk og bygge muskler så må man ikke være redd for å ta i et tak og man må stadig utfordre seg med tyngre vekter slik at man har progresjon i treningsprogrammet sitt. Det er jo der mye av motivasjonen ligger. I det å bli sterkere og bedre enn man kanskje var forrige uke♥ Ah.. Trening ass! Gjør meg så forbanna glad da! 

MEN! Nå skal jeg slutte å preke om det da for i dag tenkte jeg å dele 5 supergode hanteløvelser for rumpa. Alle disse øvelsene (utenom rumensk markløft) kan også gjøres med kroppsvekt om og da kan de gjøres hjemme eller på ferie. Med for eksempel treningstrikker rundt knærne som vil gi litt ekstra motstand og rumpekontakt i noen av øvelsene.

↑ GOBLET SQUAT: Dette er en knebøy variant som er veldig god! Hvis man er helt i startfasen og ny på trening er dette en knallbra øvelse å starte med for å få inn knebøy i programmet og bli kjent med knebøy bevegelsen til man blir trygg og sterk nok til å kjøre knebøy med stang. Men det er også en øvelse som er fin å ha med i et beinprogram ellers også. Man kan også supersette øvelsen med en av de andre øvelsene i dette innlegget.

→ Stram kjernen/magen.
→ Når du skal sette deg ned så press lår og knær ut mot siden. 
→ Press knærne ut på vei opp og stram rumpa hele veien opp.

↑ RUMENSK MARKLØFT: Huuuge favorite! Min ultimate booty favoritt når det kommer til tunge løft er rumensk markløft med stang. Og heldigvis er det utallige måter å gjøre den på. Som med hantler for eksempel. I denne øvelsen er det hofteleddet som skal jobbe. Det blir kun en naturlig knekk i knærne ikke noe særlig knebevegelse. Husk også å ikke se i taket eller opp når du jobber for da blir du veldig anstrengt i nakken. Tenk at nakken skal være en naturlig forlenging av ryggraden.

→ Før hantlene nærme kroppen på vei opp/ned mens du bøyer deg ved at du dytter rumpa bakover.  
→ Kjenn at det strekker i bekside lår og dytt rumpa mot hantlene på vei opp. Tenk at armene bare skal dingle nærme kroppen. 

↑ UTFALL: Dette er jo både en elsk/hat øvelse. Hehe.. Her handler det om god teknikk for å kjenne det på de rette stedene. Les gjerne innlegget om hvordan man får bedre kontakt med rumpa i utfall HER! 

↑ SIDE UTFALL: Denne er MEGA heavy! En tung øvelse da det er en veldig uvant bevegelse for de fleste, så test den gjerne ut uten noe form for vekt. Den vil gi deg den "bubble but"´en folk snakker om nå om dagen. Den jeg evig jakter på. Hehe.. 

→ Still deg opp med bred beinstilling. Husk stram kjerne.
→ Når du beveger deg mot den ene siden så dytt rumpa bakover. Tenk litt som en skøyteløper egentlig :) 
→ Dytt i fra med hælen når du skal opp igjen. 

↑ ETBEINS HIP THRUST: Dette er en øvelse jeg gjerne gjør helt på slutten av en beinøkt som en finish eller i starten for å varme opp og få knallkontakt med rumpemuskelen i en beinøkt. Denne er også fette tung så hvis du ikke får den til teknikkmessig og føler at du ikke kjenner at det er rumpa som jobber så gjør den med kroppsvekt. Jeg har akkurat økt til 4 kg hantel og har kjørt den med kroppsvekt til nå. Det er ikke alltid det handler om å løfte tyngst. I slike øvelser som det her er det utrolig viktig å ha mind to muscle kontakt og kjenne at riktig muskel jobber.

→ Ryggen skal være rett gjennom hele bevegelsen!! Mange gjør en feil ved å la ryggen ligge på benken og jobbe med hoften ved å svaie ryggen opp og ned (inkludert meg selv tidligere) Men da kobler du faktisk UT rumpa. Og det vil vi jo ikke.
→ Så stram magen skikkelig og tenk at du skal gjøre en situps/crunch aktig bevegelse i mage/rygg. 
→ Dytt fra med hælen når du skal fra bunn til topp og tenk at hoften skal presses mot taket→ skvis rumpa og IKKE korsryggen!

Feel the burn babes & let´s get bootylicious!! Hehe.. Det er syrete øvelser og jeg liker å kjøre mange repetisjoner på de. Gjerne 15-20 reps. Noen ganger  gjør jeg 10- 12. Det kommer litt an på hvilke andre øvelser jeg gjør den dagen eller om jeg kjører noen av de i supersett eller avsluttende finisher øvelser også kalt burnout´s. Om dere vil kjører de som finishers/burnøuts så gjør gjerne 3  maks. Da blir du greit skjelven i beina. Jeg dør forresten også av tegningene på tavla på bildene. God stemning! Jeg kommer aldri til å bli voksen da.. Hehe..

Jeg håper dere alle har hatt en super start på uka og at dere tester ut noen av favorittøvelsene mine med hantler. 

♥Sleng gjerne inn en kommentar om dette er type blogginnlegg dere liker og om dere har noen ønsker til treningsrelaterte innlegg♥

Sports BH HER! // Tights utsolgt hos x-life.no // Treningsdagbok HER! // Sneakers utsolgt hos zalando.no 
//Sponset Innhold//

Tips - Få bedre kontakt med rumpa når du tar utfall!

 • 23.06.2017 kl. 16:47

//Sponset Innhold//

God Fredag vakringer! I dag stod jeg opp senere en planlagt og selvom det var deilig så skal jeg innrømme at jeg blir irritert på meg selv for at jeg bare ikke kan pelle meg opp når alarmen ringer. Neida, skal bare sjekke mail, snapchat, instagram, vg men jeg ligger i senga og vips så ligger jeg å sikler i dvale igjen. Bah! Evig B-menneske. Jeg tror jeg aldri har våknet tidlig og faktisk følt meg uthvilt. Haha.. Har alltid lyst til å sove mer og lenger. Elsker å ligge i senga til drit langt utpå dagen. Men da får man jo ikke shit done så det er bare å ta seg i nakkeskinnet og starte dagen og OM det ble en bra start da! 

I dag har jeg trent bein og jeg sier bare FY FAEN! Etter 5 sett x 8 repetisjoner i knebøy med 69 kg (woho!!) måtte jeg faktisk legge meg ned på gulvet fordi jeg begynte å hyperventilere for jeg var så ferdig da. Jeg holdt på å gå i bakken. Nå skal det sies at kondisen min = crap, men la oss ikke snakke om den da ;P Kim bare "det går bra eller?" og jeg pusta og pesa som en gal. Full fokus på å puste med magen og slappe av. Det som har skjedd før når jeg ikke klarer å roe meg å komme ut av det er at jeg har jeg fått små hysterisk anfall og begynt å grine faktisk. Haha... Huff! Skal ikke si noe på innsatsen da. Jeg tror litt av grunnen er at jeg har ikke noe eksplosiv knebøy. Jeg går sakte ned og sakte opp og det føles jo som om det tar en time før jeg kommer fra bunn posisjon til topp posisjon og da er jeg sliten for å si det mildt og 8 reps = døden. Men jeg overlevde i dag og er DRIT fornøyd med økning! 

Anyway! Jeg må bare tips dere om en sinnsykt bra rumpeøvelse! Dere har kanskje sett på snap den øvelsen jeg kaller "dritt utfall" i treningsdagboka mi. Haha.. Den er helt grusom på slutten av en tung beinøkt. My god! Men den skal gjøres for den er jo så bra. Jeg anbefaler dere å teste den og hvis dere gjør det så er det et par tips jeg har til dere. 

For det første så heter øvelsen deficit reverse lunges altså utfall bakover fra stepkasse. Og den ser så søt, enkel og fin ut også bare river den sjelen ut av kroppen din og du ønsker å dø sånn ca 5 ganger pr sett. Hehe.. Men det er jo slike øvelser man vil ha eller hva? Hjelper ikke å bar kjøre noen fjasete strikkøvelser for å bygge bein og rumpe. Nope. Det må desverre være litt tungt og gjøre litt vondt i tillegg til det ;) 
- Jeg kjører 4 sett med 12 repetisjoner pr bein. Jeg gjør meg ferdig med venstre bein før jeg går over til høyre bein. -

På bilde til venstre ser dere at det er kortere avstand fra det bakerste kneet mitt og til kassen enn på høyre bilde hvor jeg har tråkket lengre bakover. Ved å tråkke relativt kort bakover vil du aktivere rumpa mer fordi den får mer strekk enn når man tar et lengre steg. Når man tråkker lengre er det hamstring (muskelen på bakside lår) som strekkes mest og jobber med i øvelsen. Husk at du skal gå dypt nok med det bakre kneet for ellers blir det litt poengløst å stå på kasse. Når du skal opp igjen fra bunnposisjon så sørg for at du presser den hælen din godt ned i kassa og kjenner at det er pga det beinet du kommer deg opp igjen.

Hvis det blir slik at du må sparke veldig mye ifra med det bakerste beinet så ville jeg gått litt ned på tyngden og heller jobbet med å virkelig få muskelkontakt med den muskelen du jobber med. Nemlig rumpa ;) Og dette gjelder alle type utfall. Dette er små ting man gjerne ikke tenker over og som har mye å si på om rumpa de vokser eller ikke ;) Hihi.. Og er det noe jeg er opptatt av (les: besatt av) så er det faktisk det å bygge booty. Yey til rumpetrening! Hihi.. Og hvis det blir for tungt med stang kan dere bruke vekthantler i hver hånd. Eller gjøre det med kroppsvekt for å bli vant til bevegelsen og øvelsen♥

Let´s grow that booty babes!

I dag har vært en super dag hittils! Ukens siste beinøkt er gjennomført og det blir vel litt grillings senere også tenker jeg. M-m! Sommern ass♥ Hva synes dere om tightsen forresten? Drit god stretch og knebøy vennlig. Ikke gjennomsiktig og bra høyde på livet. I like så denne går jeg god for! Endelig litt farger i garderoben igjen. Jeg har jo bare vært svart, grå og hvit, men nå bestilte jeg meg faktisk en del rosa. Det er jo så fresht på nå som sola endelig har kommet. 

Jeg ønsker dere en super Fredag og en latterlig god helg♥

Tights HER!  // Topp fra i fjor // Sko utsolgt
Jeg har str S i tightsen og jeg vil si den er normal/stor i størrelsen. Er du i tvil gå ned en størrelse♥


//Sponset Innhold//

Trening - Skulderøvelse som river!

 • 16.05.2017 kl. 15:49

Det var så digg å få dagens overkroppsøkt unnagjort tidlig i dag! Woh! Jeg er jo tidenes B-menneske og det er sjeldent jeg kommer meg på trening noe særlig tidligere enn 14 tiden ish. Det er fordi jeg surrer så mye hjemme før jeg kommer ordentlig i gang. Jobber litt, spiser, surrer, jobber mer osv. Men i dag så fikk jeg melding av Ida i halv 9 tiden og hun lurte på om jeg var up for trening. Og hjernen min sa "nah.. tar det seinere" fordi jeg tror seriøst ikke hjernen min er på plass før etter klokken 12:00 på formiddagen, men så tenkte jeg at det bare er greit å bli ferdig med det også siden det er 17 Mai i morgen og ting som skal ordnes. Så jaggu ble det ikke opp og ut på frøkna! Og det var en sinnsykt god økt med benkpress på 40 kg og militærpress på 30 kg. Super fornøyd for DET er fremgang. Jeg kjørte jo 40 kg benk for en stund siden, men så har jeg ikke trent særlig mye benkpress siden det og styrke er ferskvare så man må opprettholde det man jobber for. Men 40 kg gikk og det var jeg så glad for. Man må ALLTID være sulten på fremgang, ellers så kommer man ingen vei. Det er svært lite som skjer i komfortsonen og man må pushe seg hver økt og ikke være redd for å legge på litt tyngre. Det værste som kan skje er at man må ta vektene av igjen, men det er mer vondt for egoet enn noe annet så det overlever man ;) For hva om du klarer det da? Hehe.. Jeg trodde ikke jeg skulle klare 30 kg militærpress i dag for det er en tung øvelse, men når jeg løftet den av kjentes det lett ut! Så noen ganger får man positive overraskelser å♥

Jeg må bare dele den siste øvelsen jeg kjørte i dag! Landminepress. Den er supergod å avslutte overkroppsøkten med for her jobber alt, men den tar  ekstra godt på skuldre og bryst. Jeg kjørte både enarms og med begge armer (film kommer på instagram senere) Og det er bare å pushe på til du ikke klarer mer helt på slutten av økten ;) Feel the burn! 

Resten av dagen skal brukes på å ordne i stand til i morgen. Det må ryddes litt, jeg må finne ut hva jeg skal ha på meg. For en gangs skyld har jeg ikke kjøpt meg noe nytt bare fordi det er så tullete å stresse ut å svi av masse penger på noe jeg sikkert bruker 1 gang når kleskapet mitt flyter over av klær som nesten ikke er brukt. #FornuftigPoints ! Og jeg må lage pavlova bunn. M-m! Blir ikke sukkerfri den for å si det mildt. Jeg synes det er så tåpelig uansett. Sukkerfrie kaker.. En ting er om man har søtsug i hverdagen eller er på diett, men på 17 Mai må det da for F kunne gå an å kose seg uten å tenke kalorier eller sukkerhysteri? Og selvom noe er sukkerfritt så betyr det ikke at det er kalorifritt heller. De fleste sukkerfrie kaker har shitloads med kalorier uansett. Når det er noe som skal feires så er det lov til å kose seg. Man skal ikke gå rundt med dårlig samvittighet fordi man spiser kaker 1 dag. Det er hva du gjør de 6 andre dagene i uken som teller♥ 

Så nyyyyt 17 Mai alle sammen♥

Tightsen fra icaniwill finner dere HER! 

Trening - En favoritt for rumpe og bakside lår!

 • 10.05.2017 kl. 17:48

//Sponset Innhold//

Har dere prøvd etbeins rygghev jenter? Isåfall så har dere gått glipp av noe bra. Vondt.. Men bra! Hehe.. Denne lille herligheten er så effektiv at dere nesten ikke tror det en gang og når man øker med strikkmotstand så blir den ganske seig. Og seig er bra. Vi liker seig. Haha! Når man kjører etbeins eller enarmsøvelser så vil man få en annen intensitet på ting og hvis man har en svak side så får ikke den sterke siden hjulpet til og man slipper at den sterke siden tar over showet. For er man svak i den ene siden så kan det lønne seg å kjøre kun et bein/arm om gangen så man får jobbet konsentrert. 

Etbeinsrygghev er en gammel favoritt og jeg liker å kjøre 10-15 reps 3 sett på denne øvelsen. Man kan gjøre den uten strikk dersom det blir litt heavy, men den lille ekstra motstanden man får av strikken skaper et ekstra spenn som er verdt å ha med seg. Det er viktig å tenke "mind to muscle" med denne øvelsen slik at det faktisk er rumpe og bakside lår som tar seg av jobbingen i tillegg til korsryggen. Ligg så hoften er fremfor puten og når du senker deg ned så stram rumpa og hele baksiden allerede da. Når du skal opp igjen så er det viktig at du strammer kjernemuskulaturen i tillegg til bein og rumpe. Du kan også tenke at det skal være som en omvendt sit up. Ha en litt krum rygg og press haken mot brystet så skal jeg love deg du får kontakt på de rette stedene. For det lille ekstra så fester du strikken på best mulig måte slik at du kan holde i den. Da kan du selv justere motstanden mht hvor stram strikken blir. I går var en hektisk dag med masse jobbing og jeg ble sittende og svare på mail og lage planer hele dagen. Dagene går så fort for tiden og jeg henger så vidt med. Hihi! Med det nye programmet mitt har jeg treningsfri på onsdager og det kjennes deilig akkurat nå som ting er hektisk. Jeg skal bruke resten av dagen på å jobbe med strongbody planer også skal jeg prøve å få ryddet litt i klesskapet mitt i kottet. For der er det helt sykt! Jeg får se hva jeg rekker. Førstepri er jentene mine♥ 

I morgen er det legday igjen og jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig! Er super fornøyd med det nye programmet mitt! Og det å gå fra å trene 5 dager til å trene 4 betyr ikke at man mister progresjon og resultater. Nah! Hehe.. Det er der mange tar feil. For det handler om riktig mengde av øvelser, frekvens og intensitet. Og når man trener hardt er det viktig med restitusjon♥

Nyt Onsdagen vakringer! Håper dagen deres har vært magisk så langt. 

Cropped hoodie BikBok // Tights og sneakers fra x-life.no 

//Sponset Innhold//

Trening - Utendørs Terapi

 • 30.04.2017 kl. 21:19

//Sponset Innhold// 

Dagen i dag startet bra med god frokost, solen skinte, jeg var happy. Også.. Ble det krangling i heimen. Og hva er vel bedre enn å komme seg ut av huset og skru på den beste musikken sin og bare gå. Gå til krampa tar deg. Haha.. Ja, det er så sinnsykt terapi at jeg får ikke sagt det en gang. Jeg er sikker på at 7/10 ganger jeg er ute å går tur så er det fordi det er noe som plager meg og jeg må ut å "shake it off". Da får jeg liksom utløp for sinnet som rage´r oppi skallen eller om det er noe som gjør meg trist eller stressa. Så da tok jeg med meg kamera og begynte å gå. Det var jo så varmt og digg også så det var jo superkos. Jeg håper seriøst ikke det kommer noe mer snø nå for da blir jeg suicidal! 

Det som er bra med å komme seg ut å få litt utløp er at alt er bra når man kommer hjem igjen som regel. Her ventet det middag og greier. Selvom jeg kanskje ikke helt fortjente det da. Bah! Noen ganger kan jeg være ganske drittkjærring. PMS much? 

Jeg slenger med dagens instagram video hvor jeg filmet 4 øvelser man kan gjøre ute. Enten alene eller med en venn♥ Jeg synes det er digg å gjøre litt lettere plyo øvelser ute innimellom og det gir et lite avbrekk til all styrketreningen, men samtidig så bidrar det til metabolsk stress i muskulaturen, som igjen vil bidra til økt muskelvekst. Såeh.. Win win med andre ord♥ Jeg synes også det er superbra trening og flette plyo inn i styrketreningen i supersett eller droppsett for eksempel. Om man kjører utfall med vekt og går rett over på hoppende utfall for eksempel. Da får du greit pump i beina! 

BThMPW1h9uN
 
Plyo øvelsene er: 
 
- Hopende utfall annethvert bein - 3 x 20 totalt
- Hoppende utfall 1 og 1 bein - 3 x 10 pr bein
- Hoppende squats - 3 x maks
- Høye kneløft - 3 x maks
 
Jeg ble hvertfall god og svett for å si det sånn. Nå skal jeg lade opp til morgendagens tattoo time. Forhåpentligvis blir underarmen ferdig da. Please pretty please at vi rekker det. Hehe.. Nå begynner jeg å bli rimelig lei av å farte opp og ned Oslo annenhver helg OG masse ukedager i tillegg. Det er ikke så fett å kjøre 4 timer i løpet av en dag. Men hva gjør man ikke for å tattovere seg hos en kickass artist! BÆM! Det er verdt det :)  Håper dere har hatt en superfin Søndag i solen og at dere tester ut øvelsene sprekinger ;) 
 
Tights HER! // Genser HER! // Headphones HER! // Sneakers HER!  // Caps XXL
 

//Sponset Innhold//

Trening - Morsom og krevende core øvelse

 • 25.04.2017 kl. 19:07

//Sponset Innhold//

trening, treningsglede, treningsmotivasjon, treningsinspirasjon, treningsblogg

Jeg har jo nevnt til dere tidligere at jeg har begynt å prioritere trening av kjernen for å styrke øvelser som blant annet knebøy. Når man kjører baseøvelser som knebøy så krever det kjerneaktivering og det er ikke alltid jeg får til det like godt og det går utover knebøy teknikken. Vanlig planke er jo relativt kjedelig, selvom det er super effektivt. Men jeg tenker, hvorfor ikke gjøre det litt gøy og utrolig krevende. Og denne oppfyller definitivt disse kravene. Så på dagens overkroppsøkt kjørte jeg en plankevariant. Økten i dag var insane god og jeg hadde supergod energi! Elsker sånne dager. Gårsdagen var også sånn. Halleluja for treningsglede. Det kan ha noe med gymbuddy Ida å gjøre♥

Anyway..

Dette er en plankeøvelse med liten medisinball. Poenget her er å flytte ballen med annenhver hånd. Du skal dyte ballen så langt foran deg du klarer og dra den til deg igjen enten med samme hånd eller motsatt hånd. Og mens du gjør dette skal du røre så lite som mulig på hoftene. De skal være stabile. Du skal vugge så lite som mulig fra side til side. Hele kroppen skal være statisk og stabil. Dytt gjerne rumpa litt opp mot taket. Du skal ikke henge i korsryggen. Kjenn at magen strammes. Tenk at noen skal kunne dytte deg i siden av magen uten at du mister balansen. Kjør 3 x maks så kjenner du at du blir dødens sliten! ;)

Lykke til babes, nå skal jeg jobbe videre! En haug av frøkner som venter på planene sine! Skulle ønske jeg hadde 6 armer og 3 mac´er ;) Haha!

Video kommer på instagram btw! Og instaen min finner du HER! 

Superdigg tights HER! // Sneakers HER! // Headphones HER! // Hoodie BikBokPlankeøvelse, strongbody.no, online coach, trening, mageøvelse

Plankeøvelse, strongbody.no, online coach, trening, mageøvelse

Plankeøvelse, strongbody.no, online coach, trening, mageøvelse

 

trening, treningsglede, treningsmotivasjon, treningsinspirasjon
//Sponset Innhold//

Trening - Core øvelse som river!

 • 18.04.2017 kl. 16:52

//Sponset Innhold//

I dag våknet jeg ganske tidlig, fikk jobbet litt også sovnet jeg igjen. Lenge leve latskapen! Snakk om påskemodus! Omsider så kom jeg meg på trening og fikk kjørt overkroppsøkten jeg hadde planlagt for dagen. Den var selvkomponert så den kan jeg dele ;) Det var fokus på skuldre og triceps og økten så slik ut: 

1. Militærpress 3 x 8
2. Arnold press 3 x 10
3. En arms sidehev 3 x 12 (kjører en arm om gangen)
4. Fronthev 3 x 12
5. Smal benkpress for triceps 4 x 10
6. Franskpress 3 x 12
7. Tricep pushdown 3 x 12

Kjør 60-90 sekunders pause mellom hvert sett. Jeg liker å ha ca 60 sek. På slutten kjørte jeg divers mage og core øvelser. Jeg er svak i kjernen så jeg prøver å unngå å bare trene "six pack" muskelen for å si det sånn. Hehe.. Ja, den er fin å trene nå frem mot sommeren, men en sterk kjernemuskulatur hjelper til i så utrolig mange øvelser som for eksempel knebøy, frontbøy, markløft, militærpress osv. Så det er viktig å ikke glemme den. #NoteToSelf 

En av de mageøvelsene jeg kjørte var denne under her og la meg bare se det sånn.. Det er next level shit! (Ja, det utrykket har satt seg i hjernen min) Den er ganske hard, men test den ut og kjenn hvordan det føles. Her er det utrolig viktig å holde kjernen stram mens man jobber og virkelig a fokus på å ikke ha for svai rygg. Når du løfter rumpa skal du bevege beina frem og tilbake annenhver gang. Se bildene under. Jeg kjørte 3 x 10 pr bein så total pr runde ble det 20 spark. Strikken vil gi ekstra motstand slik at du virkelig må jobbe med å stabilisere og stramme kjernen. Absolutt verdt å teste om du vil prøve noe nytt ;)

Det kommer video av denne øvelsen blant annet på instagram senere så følg med. Instagrammen min finner du HER! Nå må jeg løpe! Ha en super dag babes!♥

Icaniwill tights HER! // T-Shirt Basic fra Only // Sneakers Urban // Hodetelefoner HER! (Disse er jeg drit fornøyd med!)
Nå har også xlife.no masse tilbud på icaniwill! Just sayin!

//Sponset Innhold//

 

  

Trening - Dropsett for bakside lår og rumpe!

 • 15.04.2017 kl. 21:23

Før vi farta avgårde mot Oslo i dag så var det en tur på gymmen. Jeg har spist heeeeelt latterlige mengder med bakst, godteri og is denne påsken og jeg klarer ikke slutte. Jeg som egentlig er på diett :O Stort UPS! Jeg tror jeg må på sukker rehab altså. Latterlig hvor mye jeg klarer å trøkke i meg. Når denne påsken er over så er jeg NØDT til å komme på riktig spor når det kommer til NM formen. For den må begynne å spisses nå for at det ikke skal bli for kjipt å komme i den formen. Jeg har noen planer fra og med uken som kommer angående NM formen også kalt SK2017. Haha.. Eget innlegg kommer ;) 

Et dropsett dere bare må teste for rumpe og bakside lår er dette! Etbeins strakmark med stang også gå direkte over på etbeins strakmark med vektskiver i hendene. God damnit den reiv i rumpe og bakside lår! Øvelsen blir litt ekstra hard når du setter det beinet som ikke jobber opp på en kasse for da blir det minimal belasting på det og det fremre benet må stå for mesteparten av arbeidet og det kjennes for å si det mildt. Jeeeez! Men, det er sånn vi liker det right? Hehe.. Feel the burn! Dropsett er når du kjører en øvelse med vanlig arbeidsvekt og når du har tatt alle repetisjonene i et sett så går du ned på vekten også kjører et nytt sett uten pause. Dropsett = dropp vekt mellom hvert sett uten pause mellom settene enkelt forklart :)

DROPSETT - ETBEINS STRAKMARK MED FOT PÅ KASSE:

TEKNIKK:

- Det fremste benet skal være nogenlunde rett med en naturlig knekk i kneet
- Stram kjernen/magen hele veien ned og opp, pust ut når det blir tungt på vei opp
- Senk stangen nedover inntil kroppen mens du skyver rumpa bakover
- Løft stangen hurtig, men kontrollert opp og skyv hoften frem mot stangen (Som et lite jukk.. Haha)

Jeg kjørte 3 x 10 pr bein. Det er video nederst i innlegget babes! Jeg håper dere tester den for det er en knalløvelse enten du gjør et dropsett eller kjører den alene. 

God Lørdag fininger!♥BS6qd52BM3X

Trening - 2 Skulderfavoritter

 • 05.04.2017 kl. 19:27

//Sponset Innhold//

Jeg blir så frustrert. I går fikk jeg ikke blogget og heller ingen film til instagram. Det er ikke kult for jeg har jo en rutine jeg følger, men noen ganger kommer det noen kjepper i hjulene som gjør at ting ikke blir like enkelt å få til. Beklager, jeg håper dere tilgir meg ;) Men i dag vakre sjeler har jeg fått til det jeg hadde planlagt og jeg har 2 knallgode skulderøvelser å dele med dere♥

Jeg har jo startet på den nye programmet mitt som jeg fikk av Coach Line. Min kollega og fitnesscoach♥ Hu sendte meg et syreprogram fra helvette og dag 2 er gjennomført. Jeg har kjørt gjennom hele overkroppen på disse to dagene også er det bein i morgen. Jeg kjenner jeg gruer meg maks til beinøkten. Hvor det er så høyrepetisjon at det er latterlig. Så latterlig at jeg nesten er redd folk på gymmen lurer på hva F jeg driver med. Haha! Men dette er et hardcore volum program. Jeg vil jo bygge muskler som en gærning og jeg har gjort mange forskjellige programmer frem til nå, men jeg har ikke prøvd et slags program som dette så jeg tenker at jeg drar nytte av det så det blir utrolig spennende fremover når jeg ser hvordan kroppen responderer. Hvem vet, kanskje det er det beste programmet jeg noen gang har hatt. Så selvom deg er anderledes så skal jeg ikke kimse av det.

Anyway! Let´s get down to shouldertalk! Skuldre er utrolig viktig i bikinifitness så jeg trener ganske mye skuldre. Alt fra skulderpress, arnoldpress, militærpress, fronthev, sidehev osv. Og i dag på det nye programmet så var det blant annet skuldre på menyen. Jeg hadde trent skuldre uansett om jeg drev med bikinifitness eller ikke for jeg synes det er nydelig med feminine former kombinert med fine skuldre og en sterk rygg. 

 

Sittende facepulls mot bryst: 

Her jobber du med bakside skulder, noe som er viktig om man sitter mye foran pc på jobb/fritid. For da kan man lett utvikle en dårlig holdning og skuldrene kan bli veldig forover roterte. Da er det viktig å styrke bakside skulder for å motvirke dette. Trekk albuene rett bakover og før håndtaket mot halsen/oversiden av brystet, Bare ikke vær for ivrig for jeg smalt den hardt i haka første repetisjonen. Haha.. Klønetryne!

Fronthev i kabel: 

I denne øvelsen jobber du med fremside skulder hovedsakelig, men også midtre skulder. Denne øvelsen er så god og SÅ tung! Prøv deg frem på det laveste og kjenn etter. For her er det viktig med strake armer hele veien. Teknikk fremfor tyngde sier jeg alltid til jentene jeg coacher♥ Kjør for eksempel 3 x 12.Håper dere tester de ut! Resten av kvelden bruker på strongbody planer! Jeg har masse jobb som venter på meg og det er så utrolig gøy! Tusen takk til dere jentene som ønsker meg som coach♥ Dere gjør hverdagen min helt fantastisk og det gir meg så mye å hjelpe dere på veien til suksess! Jeg sitter seriøst med tårer i øynene flere ukesrapporter og jeg er utrolig stolt av dere♥ Det skal dere bare vite! 

Nyt kvelden videre superbabes. Senere kommer det video på instagram av disse øvelsene så sjekk de gjerne ut om du er usikker på teknikken. Instagrammen min finner du HER! 

Tank topp HER! // Sneakers HER! // Tights fra x-life.no (Utsolgt) 

//Sponset Innhold//

Trening - En favoritt for bakside lår og rumpe!

 • 29.03.2017 kl. 19:41

Når det kommer til trening så er jeg glad i store øvelser som gir mye i form av å tvinge flere muskler til å jobbe sammen! Og det er ingen tvil om at rumensk markløft er en av de. Den trener både bakside lår og rumpe. Samtidig må du holde kjernen stram og du jobber jo med hele kroppen til en viss grad. Dette er en øvelse de fleste burde ha i sitt program om de ønsker å ha fine bein og en spretten rumpe ;) Og dette er inkludert gutter! Dette har vært en av mine favoritter siden jeg startet å trene for 2 år siden. Det er også denne øvelsen jeg er sterkest i og føler jeg mestrer. Så det er vel derfor jeg er glad i den. Haha..
Tights HER! // Sneakers HER! // Topp HER! // Caps URBAN

TEKNIKK: Husk at dette er en hoftedominant øvelse som det så flott heter. Her vil vi at hoften bestemmer mesteparten av bevegelsen og knærne er ganske nøytrale, men får en naturlig knekk bakover fordi rumpa dyttes bak. Husk strake bein! Før stangen tett inntil kroppen og stram kjernen godt på vei ned og på vei opp. Skyt hoften fremover på vei opp mot stangen og stram rumpa på toppen. Et tips fra meg til deg for å få mer kontakt mer rumpa er å la skuldrene være nøytrale. Nesten så de vipper innover mot brystkassen. For da vil ikke rygg/skuldre hjelpe for mye til på vei opp. Tenk at armene dine er litt "døde", sånn bortsett fra at du holder i stangen da. Hehe.. 

Du kan også kjøre øvelsen med en vekthantel i hver hånd. Eller stå på en kasse og holde en kettlebell med begge hendene. Kjør 3-4 sett med 8-10 repetisjoner ;) Kontrollert bevegelse ned, eksplosivt opp. Feel the burn! 

Har dere denne i programmet deres? Hvis dere ikke har det så går dere glipp av gode bootygains og det vil dere vel ikke? ;) Nå skal jeg skifte og gjøre meg klar til ukens legday nr 2♥ Jeg er egentlig ganske skutt, men det må bare gjøres. I dag er det blant annet knebøy og rumenske markløft som står på programmet ;)

Ha en fortsatt super Onsdag♥ Gotta run!

Trening - Musikken som får meg til å gi det lille ekstra

 • 24.03.2017 kl. 13:23

//Sponset Innhold//

Siden jeg trener i en militærleir og ikke en vanlig sats/elixia så er det litt anderledes med tanke på musikk. For på et vanlig treningsenter er det jo relativt lav musikk som surrer i bakgrunnen, om det er noe i det hele tatt. Folk går jo som regel rundt med hodetelefoner og ørepropper. Men det gjelder ikke der jeg trener. Hehe.. Der er det et stor anlegg hvor man bare kobler til sin egen musikk og spiller så høyt at du får følelsen av at du er på rave party àla 1994. Det spilles alt fra supertung rock/metal til syretrance. Men all over synes jeg det er super treningsmusikk. Jeg trener jo på treningsrommet i leiern til Kim så det er jo 90% gutter og 10% jenter så det er en type "no pain, no gain" mentalitet der og jeg trives veldig godt med det. Det gir meg ekstra treningsmotivasjon og vilja til å skru på min indre beastmode sammen med resten av den gærne gjengen der oppe. 

Noen ganger er det radioen som surrer og da kan det plutselig komme et radioprogram som heter "juntafil" som går på Torsdager på P3 hvor det er snakk om "sex, kropp og følelser". Sånne klassiske spørsmål "Kan man ha sex når man har mensen" osv snakker de om da. Og da ser man folk bare begynner å titte rundt seg med små kleine blikk. Det er ikke så kult å løfte heavy-ass markløft når det er snakk om mensen på radioen liksom. Hahah.. Da er det fort noen som skrur på musikken sin. Døør! 


Tights HER! // Sneakers HER! // Genser BikBik

Noen ganger setter jeg på min musikk og jeg tenkte jeg skulle dele med dere hva slags musikk jeg liker å høre på år jeg skal i treningsmodus. Det kommer jo litt an på humøret da, men jeg synes faktisk rock/metal er best å høre på når jeg trener. Men som regel liker jeg noe med litt trykk og tempo. Pantera og Monster magnet er 2 favorittband♥ Samtidig som at jeg kan høre på den værste syremusikken også så jeg liker egentlig alt..

5 PÅ TOPP ROCK/METAL: 

- Pantera - Walk (Denne er konge hvis du egentlig er litt forbanna, hehe! ELSKER denne sangen den er litt sånn "Don´t fuck with me")
- 3 Doors down - Superman
- Volbeat - Still Counting
- Monster Magnet - Powertrip
- Sepultura - Inner Self

5 PÅ TOPP RAP´ISH: 

- Juicy J - Shell Shocked
- A$AS Rocky - Wild For The Night 
- Jay Z - 99 Problems
- Eminem - Till i Collapse
- Dårlig Vane - Gikk I Bakken
 

5 PÅ TOPP GIRLPOWER: 

- Rihanna - Bitch Better Have My Money
- Nicki Minaj - Feelin´ Myself (insane bra jentevors sang også♥)
- Beyonce - Flawless
- Bendik - Attitude Problem P3 Remix
- Lady Gaga - Telephone

5 PÅ TOPP DIV FAVORITTER: 

- Ten Walls - Sparta
- AFSHeeN - Let Me Down Slow (All time favorite!! Gir meg så godfølelsen!♥)
- Jesper Jenset - High
- DJ Antoine - This Time
- The Weekend - The Hills

Dette er noen av mine favoritter! Sjekk de ut om dere trenger noe nytt på spillelisten deres♥ 

I dag står ukens siste treningsøkt på planen. 4 av 5 er gjennomført og jeg mangler den siste økten som er rumpe og rygg. Det er nesten litt trist. Hva i helvette skal jeg finne på i helgen liksom? Haha.. Mulig jeg tar en tur på gymmen anyway og kjører litt stretchingøvelser eller en rein mageøkt kanskje. Its sad right? Dere tenker kanskje "Dama har ikke liv" og det er forståvidt sant. Jeg bor på Rena da. Midt inni Hedmark skauen. This is me → Sleep, Eat, Work, Train, Work, Repeat. Haha! Lett å holde fokus da ;) Hehe.. Kanskje prøve å få dratt ut å shoppet litt imorgen. Vi får se♥

Nyt helgen babes! ♥ Og tusen takk for all responsen på gårsdagens innlegg både her, på instagram og meldinger♥ Dere er gull♥ My squad!


//Sponset Innhold//

Trening - Mine favorittøvelser + Fullkroppsøkt

 • 22.03.2017 kl. 19:25

//Sponset Innhold//

Jeg har lyst til å dele favorittøvelsene mine med dere for det er noe jeg har tenkt på en stund :) Som dere vet er det rumpetrening som gjelder og er det noe jeg prioriterer så er det gode beinøkter. Jeg trener bein mandag, onsdag og fredag og trener overkroppen tirsdag og torsdag. Fredagsøkten er faktisk en blanding av bein og rygg. Beinøktene mine tar rundt 1 1/2 time og overkroppsøktene mine tar ca 1 time. Det er slik jeg har lagt opp treningen min over lengre tid. Jeg lager meg et treningsprogram jeg liker og som er godt sammensatt utifra det jeg vil jobbe med også trener jeg det frem til jeg ikke lenger har progresjon i det. Det kan ta alt fra 10-16 uker ish. Det er viktig å holde seg til programmet sitt slik at man kan jobbe med å bli sterkere i de øvelsene og bygge muskler. 

Så her er mine favorittøvelser: 

Bakside bein/hamstrings: Rumensk markløft! Dette er en KILLER øvelse ALLE burde ha i programmet sitt uten tvil. Suveren for både bakside lår og rumpe♥

Fremside lår/quadriceps: Knebøy eller beinpress med smal beinstilling! Leg extension maskinen er også en GULL øvelse for fremside lår. Det er en isolerende øvelse og er super i kombinasjon med knebøy og beinpress ;) 

Rumpe: Hip thrust uten tvil! Denne tar knallgodt, men en kabeløvelse jeg er veldig glad i nå er pull through og kickback i kabel med strikk. Looove! 


- Kickback i kabel med strikk -

Bryst: Benkpress og pecdec i kabel! Super gode. Og benkpressen er en erkefiende nå så den tynes hardt! Hehe..#VilBliSterkIBenk

Rygg øvre del: Nedtrekk med bredt grep.

Rygg midtre del: Stående roing med stang eller t-bar rows.


- Stående roing med stang -

Rygg nedre del: Rygghev med vekt i hendene.

Midtre Skuldre: Arnold press og militærpress! Guuuud som de er gode. Denne går både på fremside skuldre og midtre skuldre.


- Arnold press - 

Fremside Skulder: Frontpress med hantler.

Bakside skulder: Face pulls eller omvendt flies er knallgode! 

Triceps: Fransk press med EZ stang og tricep pushdown.

Biceps: Spider curls og hammer curls.

Core/Mage Planke og V - sit ups

Med disse øvelsene kan man fint lage en fullkroppsøkt og her et et eksempel på hvordan en fullkroppsøkt kan se ut: 

1. Knebøy 3 x 8
2. Hip thrust 3 x 15
3. Benkpress 3 x 8
4. Stående roing 3 x 8
5. Arnold press 3 x 10
6. Tricep pushdown 3 x 10
7. Hammer curls 3 x 10
8. Planken 3 x maks

60-90 sekunders pause mellom settene. Håper dere vil teste økten! ;) Gi meg gjerne en tilbakemelding om dere kjører den♥ 

I dag hadde jeg en helt insane bein/rumpe økt og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg sitter her i sofaen og har fysisk VONDT i ræva fordi den ble så sprengt. Det føles som om rumpa mi har hodepine. Er det mulig å ta paracet for ræv hodepine? Haha.. I wish! Ah.. 2 av 3 beinøkter ferdig for uken og puh sier jeg bare. Jeg er bare SÅ glad det er overkropp i morgen. Hihi.. Jeg er så mye mer fan av å trene overkropp enn bein, selvom det er jo beina jeg er mest opptatt av. Men det er bare så vooondt! Haha.. Derfor er jeg ikke fan. Men det er godtvondt da. Det skal jo ikke være behagelig å pushe grensene sine så man må jo bare elsk/hate seg gjennom det. Og man er jo så fornøyd når man har gjennomført og gitt alt♥

Håper dere har hatt en fin dag babes! Nyt kvelden videre♥

Antrekkene er fra xlife.no og noen av crop genserne får dere på bik bok ♥
Den tightsen under her får jeg bare ikk skrytt nok av da! Jeg skal seriøst begraves i denne. Haha.. Den finner dere HER! 


//Sponset Innhold//

Trening - Video av supersett for bein

 • 16.03.2017 kl. 22:45

//Sponset Innhold// 

Okei babes! Nok en dag som har gått i 100! Hehe, jeg hadde en kick ass beinøkt i dag. Knebøy var litt dritt, men resten av økten var supersmooth og alt stemte som FY! Så screw you knebøy! Bedre lykke neste gang. Hihih.. Før kunne jeg gjerne la hele økten bli ødelagt om knebøyen min ikke føltes god, for det kommer mye an på dagsform og andre faktorer, men etter en god stund med trening har jeg lært meg at økten er ikke dårlig selvom 1 øvelse ikke er helt kompis. Neinei! Økta er ikke dårlig før du bestemmer deg for at den er det. Så hvis du har en øvelse du krangler litt med så kjør den så god du kan. Og GET OVER IT! Ikke heng deg opp og surmul resten av den økten fordi den var dust. Move on.. Gå på med nytt og sterkt mot neste øvelse ;) Det funker. Tro meg. Før kunne jeg rage quit´e en økt omtrent fordi 1 øvelse ikke følter "perfekt". Og hallo. Ingenting er perfekt. Noen dager er supergode og flawless og andre dager har noen fartsdumper. Det viktige er å ikke legge seg ned å dø. IKKE GI OPP! 

Her om dagen fikk jeg en ide når jeg var på skolen. BÆM! "Hva med å kombinere hoppende utfall med strake markløft!? Det må være helt jævli og effektivt som fy!" Jada.. Jeg skrev det ned på tlf, for ellers er det borte innen 5 minutter så mye som surrer inni hodet mitt om dagen. Og i dag testet jeg det. Selvsagt ETTER den tyngste beinøkta av dem alle så jeg var jo rimelig kaputt i beina, men jeg måtte bare. Så jeg kjørte 20 hoppende utfall og gikk deretter rett på strake markløft 10 repetisjoner. Strake markløft er en av de beste øvelsene for rumpa i tillegg til bakside lår. Så dette var en killer kombo dere virkelig må teste. Vanligvis kjører jeg 82,5 kg i rumensk markløft, men siden dette var en test så kjørte jeg 50 kg og det var heavy som F, men neste gang øker jeg. 

Jeg la ut video på instagram. Instagrammen min finner du HER! Eller så har jeg lagt ved videoen under her: 

BRtpF-fhM87
 
Etter trening så dro vi til Hamar. Jeg skulle egentlig bare kjøpe en bursdaggave og en mascara, menneh.. Ja. Det skjedde ikke da, eller. Jeg kjøpte jo det å! Hehe.. Men fant en sinnsykt fin jeans og noen topper på bikbok til meg selv jeg kan dele med dere i morgen da det er litt bedre lys å ta bilder i♥ Jeansen satt bare helt latterlig bra. Den var lagt for jenter med litt junk in the trunk. Haha.. Så dere den "baggy" jeansen jeg prøvde på snap? Altså! Jeg har lyst på en fresh loose fit jeans som er slitt. Noen som kan tipse meg om bra passformer her eller? Alt er jo super stramt på meg og sitter helt grusomt. Buhu! Jaja, skal være fornøyd med skinny jeansen jeg fant i stad, men dog. 
 
God natt babes! Nå skal jeg jobbe med planer, svare på mail også er det natta! Opp tidlig i morgen og søvn er den viktigste restitusjonen♥
 
Tights HER! // Sneakers HER! // Genser BikBok // Caps Urban

//Sponset Innhold//

Trening - Skulderøvelse

 • 14.03.2017 kl. 20:43

//Sponset Innhold//

I dag hadde jeg en helt sinnsykt god overkroppsøkt! Sweet mother of jesus! Lever for slike dager♥ Økte i alle øvelser og jeg hadde så god energi. Et ord! Treningsglede. Og det hjelper jo på når man ser ei venninne man ikke har sett på lenge og hun sier at hun ser stoooor forskjell på meg siden sist♥ Silje så gains nemlig! Woho! Og spesielt i overkroppen! Hihi.. Treningsnerden i meg skriker av lykke for jeg har jo gjort om programmet mitt så jeg trener et mer body fitness program. Body fitness er klassen som er større en bikinifitness sånn kroppsmessig. Det er mer fokus på tyngre overkroppsøvelser og hard work pays of! Og mission accomplished so far! Det er så lett å se seg blind på seg selv og da er det så boost med komplimenter fra de som ikke ser deg hver dag. Og det er det som er så gøy med trening. Sitter man med litt kunskap kan man forme kroppen sin akkurat som man vil ved å sette sammen et optimalt treningsprogram med riktig treningsmengde, øvelser, restitusjon osv. Kombinert med sunn mat (og noen doughnuts) kommer man så langt man vil! 

Men anyways! I dag hadde jeg fokus på overkropp. Jeg trente rygg, skuldre, biceps og triceps med litt mage på slutten av økten. Og på slutten av økten kjørte jeg noen sett med skulderpress i smith maskin som avsluttende øvelse. Det er en supergod øvelse og skuldrene brenner sykt godt av den! Denne øvelsen er også kjempe fin hvis du synes militærpress med stang er tungt eller skummelt for her får du litt hjelp fra smithmaskinen når det kommer til stabilitet. Du fører stangen til ca rett under haken og pusher den helt opp. Kjør typ 4 x 8 -12 repetisjoner. Det er viktig å trene skuldrene. Kan ikke trene rumpa hver dag heller ;) Vi vil jo ha en god sammensatt pakke. Mitt mål er hvertfall å få den gjennomtrente kroppen. Selvom vi synes noe er mer gøy å trene betyr ikke at vi kan skippe de "kjipe" øktene heller. Let´s get strong babes!

Og dere! TUSEN TAKK for alle bursdagshilsner i går! Dere er best♥ Jeg var litt trist på sluttan av kvelden og når jeg la det ut på snap fikk jeg så mange fine meldinger på face, insta og mail♥ Dere er så herlige dere.. Skulle jeg gjort uten dere da? Stort smask på alle sammen! Slenger med et flexe bilde i farta! Haha.. Kan ikke være så seriøs hele tiden heller ;) Og takk for at du holder ut med meg på trening og gidder å ta bilder Ida!

Sjekk instagram for film av øvelsen litt senere HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

Antrekk fra xlife.no 

//Sponset Innhold//

Trening - Rumpeøvelse med balanse

 • 08.03.2017 kl. 14:37

//Sponset Innhold//

Her om dagen kjørte jeg en god bein og rumpeøvelse kombinert med balanse. Siden jeg har balanse som en krykke så er det jo greit å kombinere hverdagsøktene med litt balansefokus. Med denne øvelsen får du en del for penga for å si det sånn. Hehe.. Det er en kombinert step up / kick back med strikk da selvsagt. Makes sense? Kanskje ikke. Hihi.. La meg vise dere: Okei, jeg er offisielt hekta på strikkene igjen. Det var en periode jeg kun brukte de innimellom uten å være noe særlig kreativ med de, men nå! Nå bobler det over av strikk fantasi. For de gir faktisk det lille ekstra og den lille ekstra motstanden hvertfall jeg trenger med hensyn til dette å få kjempe god kontakt med rumpemuskelen. Min nye favoritt øvelse for rumpe i kabelapparat er kick back med strikk uten tvil. Shit så god den var og den gav meg akkurat det jeg trengte!  Den finner du i dette innlegger HER! Og beinøkten i det innlegget har jeg fått supergode tilbakemeldinger på! Derfor ville jeg prøve denne kombinasjonen for å se om jeg kunne tyne noe mer ut av den øvelsen og denne var kjempe god. 

Jeg brukte denne øvelsen som en finisher / burnout på mandagsbeinøkta. Jeg holdt i en 10 kg vektskive. Jeg anbefaler for eksempel 3 x maks pr bein. Og tro meg. Når du tråkker opp på en benk som har en relativt myk pute så får balansen seg en liten støkk så du må jobbe med hele kroppen når du sparker bakover (ikke velg en for myk benk, det kan bli for vanskelig) Og hvis du synes det er ubehagelig kan du alltids bruke en boks eller kasse for et mer stabilt underlag. Hvis det blir for hardt så kan du kjøre kun med kroppsvekt og sette benken i nærheten av noe du kan støtte deg opp mot på toppen når du skal sparke ifra. 

I dag er det klart for ukens 2 beinøkt og jeg er fit for fight. Etter det er det jobbings resten av kvelden♥ Jeg må også pakke og ordne til skolehelgen som kommer nå. Jeg drar til Oslo i morgen i stedet for Fredag fordi jeg har tattoo time kl. 15:00!!! YEY YEY og trippel YEY! Jeg måtte booke om timen min og da skjer det i morgen i stedet for neste helg. Det passer fint for en utålmodig sjel som meg! Det eneste drawbacket er at jeg må dra inn helt alene. Jeg som hadde lyst til å filme og lage et lite vlog innlegg om det. Dere er jo med meg på snap sant ;) Så jeg er ikke helt aleine. Haha.. Nå skal jeg lage meg en liten pre workout smoothiebowl tenkte jeg. M-m!

Jeg håper hvertfall dere tester ut øvelsen! Sjekk video av den + en annen rar øvelse jeg la ut på instagram lenger ned i dette innlegget! 

Instagram HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS 

Tank top HER! // Tights HER! // Sneakers URBAN // Strikker HER! 

BRT2OP3hf8D
//Sponset Innhold//
 

Trening - Styrketrenings Tips

 • 06.03.2017 kl. 19:03

//Sponset Innhold//

I en verden full av treningsblogger, artikler, synsere på forum og andre input´s er det viktig å skille mellom god informasjon og mindre god informasjon. Og med det mener jeg ikke rett og galt, for så svarthvitt er det ikke. Det er ingen fasitt på hva som er bra trening og ikke bra trening,  fordi vi alle er så forskjellige med forskjellige utgangspunkt, MEN! Er du ny når det kommer til styrketrening så har jeg noen tips til deg om hva du burde fokusere på når det kommer til treningen for det er så mange som sier forskjellig og man kan jo bli helt svimmel! Vær litt kritiske til det dere leser♥ Noen skriver "Dette MÅ du gjøre for å få strammere rumpe" eller "Dette MÅ du gjøre for å få six pack" og la meg bare si det sånn.. God damnit så mye rart jeg har lest.. 

Her er mine tips til deg! 

- Ha et godt treningsprogram som er laget til deg og det du ønsker å oppnå med DIN trening. Hva er ditt fokus? Hva vil du forbedre eller jobbe med? Skriv ned noen punkter du vil jobbe med og ha dette som fokus.

- Spis godt med mat. Mat er like viktig som selve treningen. Eller, i mine øyne viktigere! For musklene trenger mat for å bli større. En riktig blanding av proteiner og fett/karbohydrater + andre næringstoffer. Hvis du trener styrke og ikke spiser nok mat vil du heller bli mer dvask, fremfor stram og definert. Fordi fett % din går ned og du får ikke strammet opp ved å bygge muskler, men kanskje du tilogmed heller mister muskelmasse. Det er jo det stikk motsatte av det vi holder på med når vi trener styrke å prøver å forme kroppen på den måten.

- Kontinuitet! Ikke bytt program hver 14´ende dag bare fordi du vil gjøre noe annet. Skaff deg et program som er målrettet deg og stick to it. For det er da du får progresjon i de øvelsene. Og du vil jo pushe deg selv og utfordre muskulaturen ved å stadig øke i øvelsene på programmet ditt. For.. Når du øker og utfordrer ved å legge på tyngre vekter blir du sterkere og når du blir sterkere vil det si at musklene dine vokser. Test heller nye øvelser på slutten av økten eller bruk burnout øvelser om du vil gjøre noe anderledes. 

- Ikke overtren!! Veldig mange går all in og trener 5-6 dager i uken og trener på måfå. Sørg for å få nok restitusjon slik at musklene faktisk har tid til å bygge seg opp igjen.  Ikke tren bein hver dag med samme øvelser bare fordi det er gode øvelser. Da vil du bryte ned, bryte ned, bryte ned fremfor å bryte ned, bygge opp, bryte ned, bygge opp. Det er den sistnevnte syklusen vi vil ha når det kommer til styrketrening. 

- Ikke ha førti øvelser pr treningsøkt for det er faktisk ikke nødvendig :) Du trenger ikke trene alle mulige små kriker og kroker som du ser jentene på instagram gjør. (Ja, jeg er jo en av de jentene kanskje da, menneh.. Hehe) Velg store tunge øvelser. Som knebøy, strakmark, militærpress, hip thrust, osv. I riktig kombinasjon da og gå nøye gjennom teknikker. Youtube er en fin kanal når det kommer til teknikkhjelp, bare finn de seriøse som har kunskap! Det å sette opp et treningsprogram er ikke bare bare. Det skal være gjennomtenkt og gjennomført fra alle vinkler. Poenget mitt er at du trenger ikke ta 5 bittesmå kabeløvelser for bein/rumpe når det holder med å ta bulgarsk utfall for eksempel ;) Gjør de mest effektive øvelsene ikke alt det som ser overfancy og spesielt ut. Et godt treningsprogram trenger for eksempel kun ha 5-6 øvelser pr dag og være mer effektiv enn et med dobbelt så mange. Less is actually more! Dette har noe med sett og reps å gjøre også. 4 x 8 - 12 er jeg veldig glad i. Men jeg kjører forskjellig sett og repetisjoner på de forskjellige øvelsene jeg bruker. 

- Ikke vær redd for å trene tungt! Så lenge teknikken er innafor skal ikke vi jenter være redde for å løfte tungt. Det er slik man bygger og det er slik man blir sterkere. Men husk! TEKNIKK FØR TYNGDE!

- Ikke bli for besatt av å se resultater hver dag eller hver økt. Det tar tid å bygge muskler, det tar tid å bli sterkere. Ikke gi opp! Jobb mot målet ditt og lær deg å nyte prosessen. For da går det lekende lett. Personlig erfaring er at i det jeg sluttet å jakte på resultater til enhver tid og bare koste med på trening og boblet over av treningsglede fordi jeg trives så godt på gymmen. Det var da alt ble smoothere. Og plutselig så man "Shit, den muskelen var ikke der før" eller. "hmm.. Har det blitt litt mindre cellulitter baki høgget her tru?" Da kommer det som sånne små overraskelser på veien og det er så gøy! Og jo bedre program du har og jo flinkere du er med maten, jo raskere kommer resultatene :) Så du får igjen det du legger i det♥

- Hold deg inna quick fix programmer som lover urealistiske ting. Det beste jeg ser hver sommer i magasiner er "Tren deg til six pack på 4 uker" Disse artiklene kommer gjerne i April/Mai. Rett før sommerferien da folk flest har lyst til å være i en god form å føle seg freshe i bikini. Og det er jo helt greit å ville spisse formen litt opp mot ferie, men fakta er at for å få six pack så må du faktisk spise deg til det i tillegg til trening. En sixpack kommer med en litt lavere fett %. Uansett hvor mange sit ups man tar i 4 uker før ferien så vil det ikke hjelpe noe særlig med mindre du spiser deretter. Da popper de litt mer frem. Og det er ganske så kynisk av magasinene å kjøre slike artikler HVER vår/sommer for de vet jo at det selger. Det er bare synd noe av det bare er bullshit! Og hvis du vil ha en synligere six pack og vil ned i fett % så rådfør deg med profesjonelle. For det hjelper ikke bare å kutte maten. NEI! FOR GUDS SKYLD! Skal du ned i fett % så skal du ha en kostholdsplan som dekker daglige næringsbehov og sørger for at du ikke mister muskelmassen i tillegg. For hvis du kun kutter noe mat så risikerer du å miste musklene du har bygget opp. Det er ganske kompleks altså dette med mat.

- Sist men ikke minst! Tren fordi du elsker kroppen din! Ikke fordi du hater den! ♥ Vær snill mot deg selv og tren fordi kroppen din fortjener det ikke fordi du straffer den. Trening skal være gøy, det skal være noe som gir energi og morsomme resultater som gir mersmak♥ Ha fokus på treningsgleden og den tjenesten du gjør deg selv ved å trene når det kommer til å investere i din egen fremtid♥

Håper tipsene blir tatt godt imot og kanskje noen har fått noen aha opplevelser ;) Jeg husker selv hvordan det var å være ny i gamet og man gjør de klassiske nybegynnerfeilene alle sammen. Så da kan jeg hvertfall dele mine i håp om at dere slipper unna noen av de♥

God Mandag alle sammen! Ikke glem å titte innom instagram senere for dagens treningsvideo. Det er jo selvsagt bein/rumpefokus da jeg hadde ukens første leg/booty økt i dag ;) ♥ Instagrammen min finner du HER! 

Tights HER! // Tank top HER! (På salg) // Sneakers URBAN

//Sponset Innhold//

Trening - Rumpe/bein øvelse

 • 28.02.2017 kl. 19:21

//Sponset Innhold//

Jeg må bare tipse dere om denne rumpe/bein øvelsen her. Shit den var god! Forrige uke avsluttet jeg en av beinøktene mine med denne og det var midt i blinken for å si det mildt! Dette er en kombinasjon av forover utfall og bakover utfall på samme bein i en øvelse. Wait, what? Ja.. Haha.. det er vanskelig å vise bilder, men du går direkte fra et forover utfall til et bakover utfall i samme bevegelse og kjører maks repetisjoner av det pr bein 2-3 ganger :) Da går du skjelvende ut av gymmen etterpå for å si det sånn. 

Du kan også kjøre den i en hjemmeøkt og for ekstra utfordring kan du ta på deg en sekk og legge en flaske med vann oppi for litt ekstra motvekt for å gjøre det hakket hardere. Kjør 4 x 15 pr bein ;) Burn baby burn! Blir som kardio vett. Haha! Hvertfall for meg som har kondis som en stein! Det var det å. Skulle jo liksom prøve å komme litt i gang med det jeg, men kjenner motivasjonen er litt fraværende nå. Den kommer nok når snøen smelter og det er digg å være utendørs igjen. Jeg er ikke noe vintermenneske egentlig. Hihi..


Antrekk fra xlife.no - Tights HER! // Sportsbh HER! 

Den var så bra at jeg har tenkt til å kjøre den som avsluttende øvelse på dagens beinøkt også. Jeg elsker jo disse syrete øvelsene helt på slutten for å sette kroppen litt ut. Hihi.. Jeg er sånn semi klar for tung beindag i dag. Sitter å dupper, men det må gjøres. Som regel så er det de øktene som blir de beste. De man føler blir litt crappy fordi man er litt sliten eller trøtt. Så takke seg til å vinne over hjernen som sier "nei la oss chillen i dag a, tar det i morgen (eh never)" For da hadde jeg sikkert ikke fått inn 1/4 del av øktene mine. Haha.. 

Jeg grugleder meg til dagens økt for det er tung knebøy på planen sammen med bulgarsk utfall og andre snasne øvelser som fucker meg helt opp for å si det rett ut. Men det er sånn jeg liker det. Så innerst inne er det vel mer glede enn gru og det skal jo være tungt og litt pain ;) No pain no gain. Haha.. Jada, en liten harry settning som det setter fart på treningsgleden vett ;) Nyt kvelden alle sammen♥

Jeg tenkte forresten jeg skulle prøve å få filmet denne øvelsen i dag slik at dere kan se utførelsen om det var litt uklart med bildene og forklaringen. Filmen blir isåfall lagt ut på instagrammen min. Den finner du HER! om du lurer♥

Trening - 2 Gode Ryggøvelser

 • 26.02.2017 kl. 14:04

//Sponset Innhold//

God Søndag babes! Tenkte jeg skulle dele 2 rygg favoritter. 1 tyngre øvelse og en medium øvelse. Som jeg har nevnt tidligere liker jeg å dele opp øvelsene mine i 3 kategorier. Vi snakket om det på skolen i dag også faktisk så det var litt gøy. Når jeg setter opp en økt til meg selv så kjører jeg som regel 2-3 av de tyngste øvelsene som for eksempel knebøy, markløft, utfall, rumensk markløft, stående roing, militærpress osv. 2-3 medium øvelser som er isolerende øvelser eller kabel øvelser også 1 til 2 burnout (avsluttende) øvelser. Det har alltid funket superbra for meg og jeg føler jeg får mye igjen av å legge opp øktene mine på denne måten. Da får jeg kjørt musklene med forskjellige øvelser, forskjellige vinkler og repetisjoner. 

Den første jeg vil anbefale er stående roing med stang! Dette har vært en favoritt siden jeg startet å trene styrke. MY GOD denne tar så utrolig godt på ryggen og du må jobbe knallhardt under denne øvelsen! Prøv deg frem med stangen når du først skal teste den (stangen veier 20 kg som regel) Skyv albuene rett bakover og stangen skal inn mot nederste del av magen men du skal du ha fokus på å skvise ryggen sammen på toppen som om du skulle hold en pen mellom skulderbladene når du er i topp posisjon. Det er viktig å holde kjernen stram slik at ryggen er stabil. Kjør gjerne 1 sett med 15-20 repetisjoner som oppvarming med mindre vekt slik at du får aktivert og vekket musklen. Da vil du også kjenne at det brenner på riktig sted så når du lemper på litt tyngre vekt har du teknikken litt inne. Som dere ser på måten jeg holder hendene på stangen bruker jeg overhåndsgrep. Dere kan også bruke underhåndsgrep (omvendt) men da vil biceps hjelpe til mer på øvelsen. Jeg kjører 4 sett x 8 repetisjoner.

Øvelse nr 2 er litt anderledes. Det er også en stående roing, men med en vri som setter fyr på beina i tillegg. Hehe.. For vi liker jo ikke gjøre det lett hæ? Det skal være litt utfordrende på forskjellige plan. Her står du statisk i knebøy posisjon og bruker rumpe + bein som et slags lodd for å holde igjen litt av vekten. Tro meg, etterhvert så er lårene og rumpa i fyr! Test den så skjønner dere hva jeg mener. Stolt holdning, stram kjerne og trekk albuene rett bakover slik at håndtaket draes mot magen. Her gjelder også skvise regelen for ryggen ;) Denne kjører jeg 4 sett x 12 repetisjoner på. 

Håper dere tester ut øvelsene! Nå er lunsjen på skolen over og det er back to learning♥ Loving thiiiiis♥ Etter skolen er det til mamma og spise fastelavensboller og jobbe med en haug av strongbody planer:D Storkoser meg skikkelig for tiden! 

Antrekk fra x-life.no 

//Sponset Innhold//

Aktivering av Rumpemuskelen

 • 21.02.2017 kl. 19:08

Siden jeg er over middels interessert i å trene rumpe så tenkte jeg å dele en personlig favoritt når det kommer til det å aktivere rumpemuskelen for å oppnå en bedre kontakt under de tyngre øvelsene som knebøy, rumenske markløft, hip thrust, beinpress, utfall osv. Noen av de viktige bein/rumpe øvelsene jeg kjører. Denne øvelsen er super god å starte beinøkten med for å "vekke" muskelen slik at den er klar for tyngre øvelser og du oppnår som sagt god muskelkontakt. Her kjører jeg lav vekt slik at det faktisk er rumpemuskelen som jobber og ikke alt annet. Kjør 1-2 sett med 15-20 repetisjoner. Feel the burn ;) 

HOFTE ABDUKSJON I KABEL: Man kan også bruke den som en avsluttende burnout øvelse helt til slutt på beinøktene for å tyne ut siste rest av musklene. Da også høy rep/lav vekt. Dere har kanskje lagt merke til at jeg legger ut en del burnout øvelser på instagram. Det er fordi jeg liker veldig godt å avslutte øktene mine med en høy rep/lav vekt øvelse for å virkelig bli helt utkjørt. Jeg synes det gir meg det lille ekstra og jeg går skjelvende ut av gymmen. Hehe.. Vi leker jo ikke butikk. Vi går jo all in når vi først er der sant. Når jeg kjører en burnout øvelse så har jeg ikke noe repetisjons antall jeg skal nå. Jeg kjører til jeg ikke klarer mer rett og slett. Ofte så klarer man så mye mer enn de repetisjonene man har satt seg, hvertfall på lav vekt. Så derfor vil jeg ikke bli for opphengt på for eksempel 15 reps. For jeg vil dra den maks og om det er med 16 eller 27 repetisjoner så er det bedre enn å stoppe på 15 bare fordi det er et tall man har satt seg i hodet. Så det blir som regel 3 x maks på disse helt til slutt. En annen god burnout øvelse er denne: 

SIDE UTFALL I KABEL

Denne er knallgod! Neste gang skal jeg kjøre tyngre for det vil nok gi bedre utbytte en den lille vekten jeg kjørte i går. Jeg synes personlig det er en litt teknisk vanskelig øvelse for man må ha god mobilitet i bland annet hoften. Og balansen! Og jeg har jo balanse som en krykke så eeeh, ja. Utfordring! Det er viktig å ha en stram kjerne hele veien og ha fokus på å tråkke bestemt ut til siden, senke rumpa og skyve den litt bakover også sparke ifra med hælen når du er i bunnposisjon og skal opp igjen. Du skal kjenne at rumpa jobber på vei opp etterhvert. Husk at det tar noen repetisjoner før du kjenner dette. Ikke bli oppgitt om du ikke få syre på repetisjon 5 liksom. Vent til du nærmer deg slutten så kan vi snakke;) Du kan også kjøre kun kroppsvekt i starten selvsagt også avansere med å holde en vektskive i foran deg med begge hender, eller dra på stortromma og legge stang på ryggen. #AssGains ..Hehe..

Og ikke blant muskelaktivering og muskelkontakt. For det er ikke det samme. Muskelaktivering gjør vi i form av øvelser for å varme opp muskelen vi skal trene den økten. Man kan gjøre det med mini band strikker, uttøying, kroppsvektsøvelser, dynamisk oppvarming osv. Dette vil gjøre at man får lettere muskelkontakt som da er at riktig muskel jobber i øvelsen du utfører. Og husk! Det er ikke alle som kjenner muskelkontakten. Jeg kjenner det EKSTREMT sjeldent. Jeg kjenner det når jeg kjører høyrepetisjonsøvelser som regel. Så ikke bli oppgitt om du ikke kjenner noe når du kjører knebøy 4 x 8 for eksempel. Det er helt normalt å ikke "kjenne" det. Det betyr ikke at du ikke får resultater forde. Mer om akkurat dette i et eget innlegg♥

Her er en video av disse to øvelsene som jeg la ut på instagram i går kveld♥

BQv01T9BJxc
 
Jeg må også tipse dere om at xlife.no kjører 25% på hele nettbutikken i dag og i morgen! (unntak: better bodies, gasp og 2xu) De beste varene blir latterlig fort utsolgt, så hvis du ønsker deg noe nytt treningstøy så titt innom♥ Det er masse nye vår varer i butikken og jeg sikler meg ihjæl på så masse. Jeg har forresten innsett at jeg kanskje må investere i noen farger i treningsgarderoben fremover. Det ser jo ut som jeg skal i begravelse når jeg skal trene. Haha! Jeg er så basic da. Dør. På tide å freshe opp litt. Crusher jo fortsatt på militærgrønt og vinrødt og det har kommet noen skins nyheter jeg funderer på å teste ut. 
 
Nå skal jeg komme meg tilbake til varetelling på jobb. Det er super gøy. Så gøy at jeg har lyst til å hoppe foran et tog! Haha.. Snakkes babes♥ 
   

Trening - Rumpe/bakside lår favoritt!

 • 14.02.2017 kl. 17:48

Siden det er så mange som spør etter gode øvelser MÅ jeg bare dele denne med dere♥ Den siste tiden så har jeg blitt litt pysete når det kommer til å ta bilder på gymmen. Jeg bor på et lite sted og jeg vil ikke gjøre så mye ut av meg alltid. Spesielt når jeg trener på jobben til Kim. Der er det nesten bare gutter og mange av kollegaene hans. Da er det ikke alltid like kult å be han stå å ta bilder av meg mens kollegaene lurer på hva i H vi driver med. Hehe.. Sånn av respekt for at han skal slippe å få tyn av kollegaene sine pga "dama hans leketrener", for jeg føler det ofte er det folk tror når jeg setter i gang med bilder og videoer. Men jeg tror jeg bare må hoppe i det igjen selvom det føles litt teit. For hva er vel en treningsblogg uten bilder av gode øvelser? Hihi! I dag trente jeg med Ida og jeg drister meg til å spørre om hun kan ta et par bilder av meg og hun sier jo selvsagt ja, søt som hun er. Så da fikk jeg tatt bilder av denne herligheten! OMG! LOVE THIS!

ETBEINS RUMENSK MARKLØFT:

Teknikk: Løft opp stangen som om du skal løfte vanlig markløft. Når du er i topp posisjon så setter du det ene beinet bak det andre og hviler det. All vekten skal ligge på det fremste benet. Det bakerste skal være ute av spill. Brukes kun til å opprettholde balansen. Stram kjernen godt slik at du ikke blir krum i ryggen og senk stangen kontrollert tett nedover det fremste benet rett til før du treffer gulvet. Se ned i gulvet på vei opp og ned så du ikke anspenner nakken din. Ha fokus på at det er bakside lår og rumpe på det fremste benet som jobber. Mind to muscle er alltid viktig, men spesielt i etbeinsøvelser. Synes jeg hvertfall personlig! Når du skal løfte stangen fra bunnposisjon skal det være mer eksplosivt. Mens du fører stangen opp skyv hoften frem mot stangen slik at du presser rumpa mot den i toppen. Kjør for eksempel 4 x 10 pr bein!

I denne øvelsen er muskelkontakt viktig. Så før du lemper på blytunge vekter test ut litt forskjellig. Start med bare stangen 1 sett og kjenn litt hvordan det føles. blir det for tungt med 20 kg stang kan du bruke vekthantler. 5 kg pr hånd for eksempel. Øvelsen tar godt uavhengig om du kjører stang eller hantler. Jeg kjørte 40 kg totalt og det reiv noe så salig i skinka! Hele baksiden og rumpa måtte jobbe godt. Så denne er en favoritt uten tvil!

Sjekk ut instagram senere for video av øvelsen! Instagrammen min finner du HER!  


Tights HER! // Tank top HER! // Sneakers HER! 

Dagens økt var knallbra og jeg økte faktisk i alle øvelser og det føltes veldig godt! Det rant av meg når jeg var ferdig! Kanskje det var den nye favoritt tightsen fra reebok! FY Den er digg!♥ Jeg har endelig klart å komme meg opp til 35 kg benkpress, noe som i dag føltes overraskende lett så neste gang blir det økning for alle penga! Mitt første benkpressmål er 40 kg! Jeg har aldri vært sterk i benkpress, og det er jo rett og slett fordi jeg har trent veldig lite bryst, men nå har jeg litt annet fokus på gymmen en det jeg hadde for et år siden. Jeg vil være gjennomtrent og sterk! Og da må man trene bryst også. Benkpress er faktisk på vei til å bli en favoritt nettopp fordi det er en svakhet og jeg elsker å jobbe med svakhetene mine. Den dagen jeg klarer 40 kg 3 x 8 blir en liten milepæl og jeg gleder meg. For det er ikke snakk om HVIS, det er snakk om NÅR! Hehe.. Sånn liker jeg å tenke♥ Jeg økte til 27,5 i militærpress i dag og det var også et lite halleluja moment når det faktisk gikk! For der stagnerte jeg lenge på 22,5 kg! Men det har endelig løsnet! YAS! ♥ Nå er vi inne i en god flyt babes! Det føles godt! Det har nok noe med mengden karbohydrater som ligger å ruger i kroppen etter helgens sukkerbonanza ;) Hehe.. Er ikke dumt å skeie litt ut innimellom. Liker hvertfall å tenke at det gir litt ekstra krutt på gymmen! 

Nå skal resten av kvelden brukes på å pleie kjærleiken♥ Med biffkos og bestilling av ferie kanskje. Valentinesgavene her blir å finne ferie og forhåpentligvis bestille hvis vi finner noe vi begge liker. Jeg gjorde det veldig klart at jeg ikke ville ha noen gave! Jeg synes det er litt bortkastet å kjøpe noe bare fordi verden sier at det er 14 februar. Vi har det vi trenger og kjøper oss ting støtt. Vi har vært sammen i 2 år i dag da så jeg fikk kjempefine roser og det er mer enn nok♥ Noen som har noen ferietips så sleng inn kommentar! ALLE tips taes imot da jeg ikke akkurat er noen globetrotter for å si det mildt.

Happy valentines day babes! Nyt kvelden♥ Slenger med dette lekre svette bildet her! ;) Håper dere tester øvelsen. Dere kommer ikke til å angre! #Bootygains


//Sponset Innhold//

Min Favoritt Skulderøvelse

 • 07.01.2017 kl. 13:37

//Sponset Innhold//

I et hav av øvelser og anbefalinger tenkte jeg å vise dere en øvelse som er min absolutt favoritt når det kommer til skuldre. For husk at når vi trener styrke så trener vi for å få symmetri og en velproposjonert kropp. Selvom vi synes det er mer gøy å trene rumpe for eksempel så må vi ikke glemme resten av kroppen. Og for å få en fin fysikk er skuldre en veldig viktig del å trene og denne øvelsen got you covered ;) Jeg snakker om intet mindre en selveste ArnoldPress. Jada, det høres brutalt ut, det gjør det, menneh.. Selvom vi er jenter så skal vi jaggu bli sterke vi også eller hva? Hehe.. Grunnen til at jeg liker denne så godt er fordi den utfordrer musklene på en litt annen måte enn vanlig skulderpress. Fordelen med å kjøre arnoldpress er at du får trent alle 3 skulder muskler. For ja.. det er ikke "bare" å trene skuldre. Du har front, siden og bak. Så det finner 3 forskjellige måter og angripe skulderen på og med arnoldpress så får du med alle 3. Så det er en veldig effektiv øvelse. 

Teknikk: Start posisjon er som i toppen av en biceps øvelse som dere ser på bilde 1, så åpner dere opp brystet og fører hantlene bakover som vist på bildet 2, så over til skulderpress. Jeg kjører den med 10 kg pr hånd - 4 sett med 10 repetisjoner. Men her er det viktig å prøve seg frem først og få en god teknikk før man gyver på drit tung, for dette er en øvelse man skal gjøe kontrollert :) Eksplosivt opp og sakte og kontrollert ned igjen. 

Se video under bildet!

INSTAGRAM VIDEO: 

BO7xD_lhVc6
 
Jeg anbefaler alle å teste denne øvelsen og putte den inn i overkroppsøkten sin for å få skuldergains. Hihi.. Og husk babes! Styrketrening gjør deg IKKE mandig! Jeg har trent superhardt i 2 år å og spist riktig hele veien. Jeg vil ikke kalle meg et mannemonster jeg. Så ikke vær redd for å tråkke inn på styrkerommet å ta litt plass. Med styrketrening kan du forme kroppen din på en helt unik måte, det gjør deg strammere og mestringsfølelsen er unik♥ Ja, det er kanskje litt kleint i starten når man er fersk, men det går over så fort du har en rutine. Og husk, ALLE har vært der. Jeg var så livredd for styrkerommet selv, og det gikk fort over. Ingen er noe bedre enn andre eller har noe mer rett på styrketreningsrommet. Og hvis du er sjenert og er litt redd for gymmen så skal jeg love deg at de som trener der er så opptatt av hva de selv holder på med at de enser ikke andre i mer enn et par sekunder ;) Ikke la din egen frykt hindre deg i å få resultatene du ønsker! Tørr å ta litt plass♥
 
I dag skal jeg få inn en aldri så liten selvkomponert rumpe/beinøkt og hvis den blir så bra som jeg tror så deler jeg den selvsagt med dere fellow sisters (& brothers?) etter det så blir det mer jobbing på strongbody planer som skal ut til noen gira jenter! Hihi.. Nyt Lørdagen fininger!♥ Jeg har også en insane nyhet å dele med dere, men jeg må vente bittelitt tror jeg! :D ÆÆH! #UtAvMinKomfortSone 
 
Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS
 
Digg tights med god stretch HER! (På tilbud til kun 359,-) // Tank top HER! // Adidas Sko og Adidas hoodie URBAN //Sponset Innhold//

Cardio Tips og Motivasjon..

 • 04.01.2017 kl. 20:00

//Sponset Innhold//

Et av mine mål for 2017 er jo som sagt å jobbe med utholdenhet. Kondisen min. For jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke har prioritert cardio på alt for lenge siden, jeg har blitt så forelsket i styrketrening og resultatene det gir i form av muskelbygging. Og styrketrening kommer absolutt til å være min hovedpri, men jeg er faktisk sugen på å forbedre kondisen min, så jeg ikke høres ut som en pesende hund når pulsen stiger. Hehe.. For det gjør jeg virkelig. Blir blå i trynet og svett som gal. Også når jeg trener styrke. Jeg vil prøve å veksle litt på cardio´en for å holde det "gøy" og ikke gå lei. Og jeg kommer også til å kjøre eksplosiv kardio og ikke noe maraton løping. NOPE! Ingen langkjøring på denne frøkna. Rett og slett fordi det kan redusere noe av resultatene mine når det kommer til styrketreningen. Men noen av de forskjellige typene jeg vil kjøre og mine tips til dere er:

 1. Trappeløp i hoppbakken:
  A1: Om å gjøre og komme raskest opp til toppen også gå hurtig ned igjen. Bakken på Rena er insane lang så jeg dør virkelig på vei opp der og beina skjelver som FY. Vi snakker gangsperre i flere dager noen ganger. Blir spennende å se hvordan det går med beinøktene som fucker meg nok fra før. Vel vel.. Ingen har dødd av det før. Or have they?
  A2: Bruke kun den første (lange) trappen å spurte opp, småjogge ned igjen. Pause også pån igjen. Typ 8 runder for eksempel. 

   
 2. Prowler/Slede:
  Dette er utendørs og snøen må forsvinne før det kan skje, men jeg kjørte det litt i fjor og det var helvette på jord. Hehe.. Da fester jeg en slede/prowler rundt meg og løper alt jeg kan over kortsiden på en fotballbane(ca 20 sek). Hviler i 40 sekunder også spurter tilbake. 1 runde m/ pause skal vare i 1 minutt. Da skal jeg love deg pulsen sprenger ut av hodet ditt, men FY så effektivt. For eksempel 10 runder. Det høres lite ut med "bare" 10 runder.. Menneh.. Snakkes da ;)

   
 3. 4 x 4 intervall på mølle eller løpebane så fort våren kommer. Da løper du i 4 minutter så du når pulssone 4-5 også har du "pause" i 2 minutter. I "pausen" så skal du gå hurtig/jogge lett for at pulsen ikke skal gå under sone 3. Havner du for lavt på pulssonen i pausen så vil du ikke få nok tid i sone 4-5 siden det tar 1-2 minutter å komme seg dit når du løper. Dvs du får ikke det utbytte du skal ha av 4 x 4 intervaller. 

Når jeg trener cardio så kommer jeg til å trene en del etter pulssoner (les mer om pulsonene under). Jeg skal opp til sone 4-5 (dvs dø litt) og pulsen skal ikke lavere enn sone 3 for når den treffer sone 3 er pausen over og på´n igjen med full aktivitet! For å kontrollere det bruker jeg pulsklokke. Jeg har lenge hatt en jeg har brukt, men nå har jeg vært så innmari heldig! For denne pulsklokken fra TomTom dukket opp i postkassen min! Just in time for mitt lille kardio prosjekt 2017. Snakk om motivasjonsboost til tusen. Jeg gleder meg så til å teste den og jeg gruer meg til å se hvor "dårlig" kondisen faktisk er. Hehe.. 

PULSSONER OG EFFEKTER
SONE 1 Veldig lett 50-60%  - Veldig lett
 - Pratetempo
 - Godt for restitusjon
SONE 2 Lett 60%  - Føles lett
 - Lite belastning på muskulatur
 - Fettforbrennende
 - Bygger grunnnivå
SONE 3 Moderat 70-80 % - Føles komfortabelt
- Litt svetting, grei puls
 - God forbedring av utholdenhet 
 - Liten opphoping av melkesyre
SONE 4 Hardt 90%  - Tungt
 - Tretthet i muskulatur
 - Kortpustet
 -Forbedrer prestasjonsevne
 - Øker hjertets pumpekapasitet og musklenes evne til å utnytte oksygenet
SONE 5 Maksimal 90-100 %  - Veldig tungt
 - Andpusten
 - Følelse av utmattelse i muskulatur

 - Trener musklenes evne til å trene hardt uten tilstrekkelig oksygen 
 - Anaerobt (dvs mangel på oksygen og du får melkesyre)
 - Konkurransetrening

Det er ikke bare, bare. Hehe.. Men dette er en viktig del av å trene cardio og god informasjon og sitte på. Og med en pulsklokke vil du få all den infoen du trenger for å holde track på treningen din enten det er langkjøring, intervaller, gåtur eller styrketrening. Du vil vite hvor mye du forbrenner og til og med om du får kvalitetssøvn for restitusjon. Hell-O 2017 sier nå bare jeg. Det som er bra med denne klokken er at den tåler vann så du kan faktisk bade med den så den tracker svømming også om du svømmer for trening samt at du kan lagre opp til 3 GB musikk direkte inn på den. Genialt! Det er også en app hvor du ser din egen helseinfo samt kart for det er jo tross alt GPS på den også og annen morsom informasjon om aktivitetsnivået ditt. Mer info om GPS Pulsklokken fra TomTom HER! 

Så er vi klare for å løpe litt i 2017 nå da? I think so! YEY for et aktivt 2017 med masse god energi og deilig selvfølelse. Trening er den beste lykkepilla du får så hva venter du på? Bli med da vel♥ Og du? Husk at litt er bedre enn ingenting ;)

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS


//Sponset Innhold//

Mine knebøy tips..

 • 07.12.2016 kl. 18:44

Gårsdagens økt var helt sinnsyk! FY F for en økt sier jeg bare. Den var drit bra rett og slett. Jeg var egentlig slapp og i skikkelig kjipt humør i går uten at jeg helt visste hvorfor, men jeg hadde så sykt lite energi og jeg så i senga store deler av dagen og så på serier. Men når jeg endelig kom meg ut og på trening ble jeg sakte men sikkert piggere. Gymmen er liksom mitt andre hjem og jeg gleder meg (og gruer) til hver økt som regel. Så energien tar seg alltid opp når jeg kommer til mitt favorite place. Dotten ble med på gymmen i går og når jeg var ferdig så jeg ikke ut i måneskinn etter en svettefest av en økt. Haha.. 

Jeg bestemte meg for å kjøre 62 kg knebøy og det gikk jo jaggu denne gangen å med et sett ekstra enn forrige gang (5 sett). Hehe.. Jeg kjørte 4 sett med 8 reps og på sett nr 5 så gikk jeg litt for dypt på den 7 repetisjonen så jeg klarte ikke å reise meg igjen. Haha.. Jeg bare satt der på huk med stanga på ryggen og kim måtte løfte den av. Beina mine bare svikta og det er faktisk første gang i min 2 år lange treningskarriere eller hva man skal kalle det at jeg har kjørt knebøy til failure. Woho for å pushe seg selv! Jeg har alltid vært litt redd for å ikke klare en repetisjon i knebøy, men det er IKKE skummelt. Det kan jeg love. Hvertfall ikke sånn som jeg gjorde. Jeg økte i alle øvelsene mine i går og det føltes veldig godt, jeg føler jeg har en god skyv på gymmen nå og halleluja for det! Regner med å ha kingsixe lår til sommern ;) I wish!

Mange av dere har spurt hva jeg har gjort for å få til knebøy siden jeg har slitt så utrolig mye med det siden start. Og jeg skal prøve og forklare så godt jeg kan hva jeg har gjort for å få det til, men husk at alt er VELDIG individuelt når det kommer til trening, og selvom jeg føler jeg har min egen fasitt, så betyr ikke det at den passer til alle. For alle kropper er forskjellige :) Jeg har holdt på i over 1 år med knebøyen min. Jeg har lange lår og det gjør at min knebøy kan se veldig corny ut, for jeg må lene meg mer fremover enn det jeg vil for ellers tipper jeg bakover fordi vekten blir feil fordelt. Og jeg har bannet og svertet, grått så det har spruta på gymmen i rein frustrasjon fordi jeg ikke har fått det til og knebøy føles helt jævli ut for kroppen min noen ganger. Den er liksom ikke venn med meg! Men sånn er det. Knebøy er ikke en øvelse som føles naturlig for alle og da blir det litt vanskeligere for oss, men gir vi opp? NEI! HELL NO! Jeg skal bli sterk i knebøy, det tar bare litt tid og noen tårer. Hehe..

Jeg har flere ganger jobbet meg opp til en viss kg (50 kg ish) og aldri kommet over det pga teknikk failure, men nå tror jeg jaggu han sitter for jeg har aldri kjørt så tunge sett på knebøy før som jeg gjør nå og det føles freaking awesome! :D 


Jeg tar av skoene under tunge baseøvelser som knebøy, markløft osv, eller så bruker jeg noen ganger converse sko for de er like flate som å stå på bakken.

Når det kommere til knebøyen min har jeg for det første startet å bruke løftebelte igjen for å bevare trykket når jeg skal fra bunn til topp. Beltet hjelper meg med å holde kjernen stram og da får jeg til å være rettere i ryggen uten å lene meg for mye fremover. Belte får du kjøpt hos xlife.no HER! Jeg varmer opp godt ved å kjøre diverse utøying (kan lage et innlegg med den stretchingen jeg bruker) også varmer jeg opp med gjerne 8-10 repetisjoner med ca halvparten av den vekten jeg skal jobbe med, som i går var 30 kg. Når jeg skal løfte stanga fra stativet så sørger jeg for å ha et godt trykk i kroppen allerede da. Og jeg finner en god plassering (der den skal være når jeg jobber) og før jeg setter meg ned på hvert sett så tar jeg et dypt åndedrag så magen min presser godt mot beltet og jeg blir stiv i kjernen, dytter rumpa bakover mens jeg setter meg ned og fokuserer på å få rumpa så fort som mulig under overkroppen på vei opp (et supert tips fra gymbuddy Ida♥), mens jeg pressen hælene ned i gulvet og knærne utover. Ca halvveis på vei opp så puster jeg ut for å klarte løftet bra. Så på´n igjen med samme teknikk. 

Viktige ting jeg tenker på når det kommer til knebøy teknikk: 

 1. Dytte opp med hælene og skyv knærne utover på vei opp
 2. Ca skulderbredde avstand på beina
 3. Rumpa fort under overkropp
 4. Rett rygg uten hverken svai eller krumming
 5. Dytter haka ned mot brystet når det blir tungt (forlengelse av ryggraden slik at jeg lettere har rett rygg med spenn i kroppen)
 6. Ikke sko utenom løftesko/converse evt.
 7. Stramme kjernen

En viktig ting jeg også må nevne er.. Ikke lemp på shitloads av vekter før du er trygg på teknikk! Du kan ødelegge deg! Start på et nivå du føler det er kontrollert og god teknikk og øk gradvis og forsiktig. For eksempel 1,25 kg pr side (totalt 2,5 kg) i uken til du når et visst punkt hvor det blir heftig tungt og må jobbe litt lenger med den tyngden du er på. Men ikke hiiiig etter å øke før du er klar, for det handler ikke om å løfte tyngst, det handler om å løfte riktig. Det hjelper ikke å løfte 80 kg knebøy og se ut som du skal knekke ryggen og mest sansylig får en ryggskade innen kort tid. Ikke konkurrer med noen på gymmen, konkurrer på deg selv. Slå den tyngden du hadde sist, enten det er med en repetisjon eksta, et sett ekstra eller i økt vekt. 

Håper det var noen nyttige tips til dere, også håper jeg knebøyen deres går bra :) I dag hadde jeg en sinnsykt god overkroppsøkt, jeg tenkte å dele et skulder supersett med dere på instagram litt senere så stay tuned♥ Det kommer også et innlegg om teknikk på good mornings som noen ønsket :) 

Nå skal jeg straks kokke sammen noe middag. Jeg er ganske så matlei for tiden så beklager for lite inspirerende mat på snap. Kreativiteten min har tatt en midlertidig time out og jeg gidder bare ikke å lage noe fancy for det er liksom ingenting jeg har lyst på. Det handler om kjapp, enkel, sunn god mat her om dagen. Hehe..  Noen som har noen mattips til meg? ♥

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

Verdens diggeste sømløse tights HER! // T-Shirt fra cubus


 

 

 

Stølhet - Den Store Stølhetsjakten..

 • 05.12.2016 kl. 19:52

I dag tar denne treningsnarkomane jenta faktisk en ekstra hviledag! Jeg er så sinnsykt støl etter lørdagsøkta atte FY! Hele baksiden min er helt kaputt. Rumpe og hamstrings (bakside lår muskel) er midlertidig ødelagte rett og slett. Det har nok noe med curtsy lunges oppbyggingsettet jeg kjørte til svikt som avsluttende øvelse på Lørdagsøkta.  En ny vri jeg ikke har kjørt før = STØLHET! ! (Lørdagsøkten finner du HER!) Hehe.. Så jeg kjenner på kroppen at tung knebøy kanskje ikke er like kult akkurat nå på denne blåmandagen, men i den anledning tenkte jeg å skrive om nettopp dette med stølhet og mytene rundt det.. 

For hvorfor blir man støl, hva betyr det å være støl og er det farlig å trene når man er støl..?

For det første kan jeg jo nevne at det er ikke noe å hige etter det å være støl, for det betyr ikke at du har hatt en bedre økt om du blir støl enn om du ikke blir det. Neineinei.. Jeg har fått inntrykk av at veldig mange jakter på denne stølheten i form av en bekreftelse på at de har trent skikkelig hardt og hvis man ikke blir støl da har det ikke vært en god økt. Og la meg bare si det sånn at det er tull! Stølhet er som sagt ingen bekreftelse på en god økt. Så fortvil ikke om du ikke blir støl! Jeg er så og si ALDRI støl fordi jeg holder meg til et fast program til jeg ikke lenger har progress i det programmet og jeg har bygd godt med muskler siden jeg startet å trene. Jeg blir derimot støl om jeg bytter rutiner, program, tester nye øvelser eller gjør noe anderledes i løpet av min treningsøkt som for eksempel et dropsett/supersett jeg ikke har gjort før. For etterhvert som man holder seg til et fast program vil kroppen bli mer og mer "vant" til øvelsene og toleransen blir høyere for det du gjør og stølheten forsvinner uten at dette er noe man skal bry seg om for det er helt normalt. Og nå siden jeg startet på det nye programmet mitt har det jo vært helvette i form av stølhet. Det er jo fordi musklene jobber på en annen måte enn det den er vant til og muskelfibre rives opp på nye steder og måter. Og kroppen min lurer på hva i H som fregår. Hihi.. 

Man leser jo ofte ordet stølhetsgaranti, og ja.. ALT har en stølhetsgaranti om du ikke har gjort det før når det kommer til trening! Hehe.. Om det er en bicepsøvelse eller en rumpeøvelse. Et fett, er det noe nytt for kroppen din så vil den respondere med stølhet i 90% av tilfellene. Hihi..

"Stølhet forteller deg ikke noe om hva slags effekt du får av trening. Hadde det vært slik ville alle de sterkeste, mest veltrente menneskene i verden vært konstant støle. Er de det? Langt i fra. Min påstand er det motsatte: De mest veltrente menneskene i verden er nok de som sjeldnest er støle om vi sammenligner med mosjonister som trener i ny og ne." - AFPT 

Det er ikke farlig å trene om man er støl og man skal ikke være redd for å trene med stølhet, som det står skrevet om under "Man har også evne til å utvikle maksimalkraft selv om man er veldig støl." Så det at jeg forskyver denne økten er en fin blanding mellom blåmandag og fette vondt fra livet og ned. Hehe.. For jeg kunne varmet godt opp også ville stølheten sakte men sikkert blitt mildere utover økten for det er alltid værst i starten, men som sagt.. Blåmandag :P Nuff said..Hihi..


Strakmark/Rumensk markløft med hantler en favoritt for bakside lår og rumpe etter tunge øvelser som f.eks knebøy eller markløft.

Hva er egentlig stølhet?

Stølhet (Delayed-onset muscle soreness, DOMS) er en type smerte som gjerne oppstår en til to dager etter eksentrisk eller uvant arbeide, og kan vedvare i opptil en uke. Man vet ikke sikkert hva som er årsaken til stølhet, men det hersker noen teorier. En teori går ut på at stølhet skyldes at det oppstår bittesmå strukturelle skader i muskulatur under arbeidet (Armstrong 1984). Disse skadene fører til membranskader, svelling og en påfølgende inflammatorisk respons i muskelen. Den inflammatoriske responsen påvirker igjen smertefibre i muskelens bindevev (det finnes ingen smertefibre inne i muskelen). Både fordi det tar noen dager for immunceller å infiltrere muskelvevet, og fordi stølheten forverres 24- 48 timer etter arbeidet (disse hendelsene sammenfaller noenlunde i tid) har man antatt at stølheten skylder skader og påfølgende inflammasjon. 

Den andre teorien er at trening fører til svelling av muskulaturen, som igjen fører til økt trykk i vevet. (DeVries H.A. 1994). Det økte trykket er antatt å føre til lokal redusert blodgjennomstrømning i muskel, som igjen kan føre til ytterligere svelling og inflammasjon. Styrketrening fører vanligvis ikke til skader i muskulaturen. Maksimale eksentriske kontraksjoner eller uvant arbeid, kan føre til skader. Etter slik trening vil man være beskyttet mot muskelskade og stølhet om treningen blir repetert. Dette kalles repetert økt-effekt (repeated bout effect). Man har også evne til å utvikle maksimalkraft selv om man er veldig støl.

Det er en populærvitenskapelig teori at stølhet skyldes akkumulering av melkesyre. Det finnes imidlertid flere argumenter som motsier denne teorien. For det første er den typen trening som fører til mest stølhet, eksentrisk muskelarbeid. Eksentrisk muskelarbeid produserer mindre laktat (melkesyre) enn konsentrisk muskelarbeid, som sjeldent fører til stølhet. For det andre, er halveringstiden til laktat (melkesyre) i muskel 15-20 min, og laktatverdiene er dermed raskt tilbake til hvileverdier etter arbeid. Stølhet opptrer i et helt annet tidsvindu, 1-2 dager etter arbeidet (Plowman 2002). 

Tips for å minske stølhet:

 1. Tren rutinert ofte og ha et fast program, for vi vet jo alle hvordan det er å for eksempel bli syk og sengeliggende i 1 uke og komme tilbake på gymmen, man blir rett og slett handikappet av stølhet. 
 2. Vær aktiv i hverdagen utenom gymmen for å øke blodsirkulasjon i de største muskelgruppene.
 3. Massasje får igang sirkulasjonen og kan redusere stølheten. Eller foamrolling, men det er som regel superpain!
 4. Unngå brutal dynamisk stretching (vanlig utøying) rett etter trening da det kan stresse musklene enda mer. Gjør det mildt og mer forsiktig.
 5. Ta omega 3 tilskudd. Omega 3 t i pilleform har blitt sett i sammenheng med mindre stølhet. I en studie så man på effekten av omega-3 på reduksjon i betennelsestilstander og hevelser i muskulaturen.

Men uansett om du gjør disse tiltakene over så er det fare for å bli støl uansett ;) Men babes, det er ikke noe å hige etter å være støl, tvert imot! Det betyr ikke at man har trent bedre enn andre ganger og man skal være fornøyd med økten så lenge man har gitt jernet uavhengig stølhet eller ikke ;) Det er ikke som at musklene dine vokser fortere om du er støl. Haha..

Instagram HER! 
Facebook HER! 
SNAPCHAT: CHRISUNIVERS

Den nye favoritt tightsen min finner du hos xlife.no - HER! 

//Sponset Innhold//

Treningstrikker - Effektive eller bare en trend?

 • 30.11.2016 kl. 19:59

Det har jo blitt ganske så trendy og bruke disse mini bands´ene og det er liksom siste skrik og jeg er jo superfan av de jeg også, MEN! Det er et lite men her. Jeg synes kanskje trenden har tatt litt av. Det virker som om det er om å gjøre å binde og tvinne disse strikkene og gjerne trene opp ned samtidig for å få trent den bittelille muskelen langt inni lysken bare fordi ei på instagram som har stor rumpe sier det. Do you catch my drift? Hehe.. Det skal liksom være så komplisert som mulig og se mest fancy ut, men har det noen effekt? Både ja og nei. 

Strikker er GENIALE å bruke som oppvarming for å "vekke" muskelen du skal jobbe med, noe som vil gi deg en bedre kontakt med den aktuelle muskelgruppen så yey for det! Strikker er også supre og bruke rundt kneområde når du utfører beinøvelser for å få litt bedre kontakt med rumpe ved at man automatisk vil dytte knærne ut mot siden for å gi strikken motstand noe som aktiverer rumpa til å jobbe i øvelsen. Strikker er også døds bra å kjøre supersett med. For eksempel om du tar step up på kasse som hovedøvelse og kickback med strikk som øvelse nr 2 i et supersett som i videoen under her..Feel the burn! Da får du stresset muskelen skikkelig!

BNNNowDhWUx
 
Jeg elsker også å bruke strikker som avsluttende øvelser etter en beinøkt med for eksempel frog pumps, kickback, hip thrust, lying band hip abduction (på benk), seated hip abduction osv. (google navnene så kommer øvelsene opp) Video under av 2 gode! ↓
 
BMCf28YBjpj
Tightsene i dette innlegget fra xlife.no // Strikker får du kjøpt HER! 
 
MEN JENTER! (og bootyguys) Let´s be real! Du bygger ikke en big booty KUN ved å bruke mini bands. Disse bruker vi IKKE som hovedøvelser i et treningsprogram som er ment for gymmen, men mer som nevnt oppvarming, aktivering, finisher/burnouts og i supersett. Jeg tror mange har misforstått litt og jeg skjønner det jo for vi sverger til disse minibands´a, men la meg være den som forteller dere at strikker alene ikke vil utgjøre mirakler for ræva og løfte den 10 hakk opp og doble størrelsen. Om det bare hadde vært så enkelt. Neinei, trening og muskelbygging er komplekse greier og man trenger et GODT sammensatt program av diverse øvelser i forskjellige kategorier for å dekke alle behov. 
 
For hvis vi vil bygge ræv og bein så er det faktisk best å lift heavy shit i tillegg til strikker og andre gode øvelser! Vi må utfordre musklene og pushe oss selv på  forskjellige måter. Jeg liker å dele opp treningen min i 3 kategorier når det kommer til hvordan jeg legger opp treningsprogrammet mitt:
 
 • Tyngst - Hovedøvelser som gjerne er flerleddsøvelser/baseløft: Knebøy, markløft/sumo markløft, rumensk markløft, hip thrust, beinpress, utfall
 • Målrettet øvelser - Mer isolerende og direkte: Alt av kabeløvelser for rumpe og bein, rumensk markløft med hantler, landmine squats, kettlebell øvelser, etbeinsøvelser osv.
 • Avsluttende øvelser - Finishers og Burnouts: Alle strikkøvelser og plyo øvelser som for eksempel spensthopp, hoppende utfall osv.

 

Et eksempel på hvordan dere kan legge opp en beinøkt er å velge 2 tunge (eller 1 for den saks skyld), og 4-5 målrettede øvelser og et par favorittøvelser med strikk til oppvarming og avsluttning. Og dette er på ingen måte en fasitt. Trening er så individuelt at dette ikke er optimalt for alle, men dette er kun et enkelt eksempel på hva jeg selv ville gjort.

 1. Oppvarming av rumpe med strikk 
 2. Knebøy
 3. Utfall
 4. Strakmark med hantler
 5. Pull through
 6. Goblet squats
 7. Kombinasjonen fra film nr 2

Det enkle er faktisk det beste og det er ikke om å gjøre å gjøre det sinnsykt komplisert. Hvis du vil prøve et beinprogram jeg har fått super gode tilbakemeldinger på så kjørt dette programmet HER! Fulle av supersett og strikker. Jeg lover deg bein og ræv kommer til å sprenge. Hehe.. Og det er jo selvsagt forskjell fra person til person. For kun strikker er jo selvsagt bedre enn ingen trening. Så hvis du for eksempel har liten tid pga barn og må kjøre en hjemmeøkt eller er på ferie osv så er minibands absolutt in innafor trening. Men optimalt er å kompinere det med blant annet tyngre øvelser for å bygge muskler.

Så vær litt kritiske til det dere ser og leser på nettet. For det er mye trening som blir lagt ut som kanskje ikke er helt optimal og unødvendig komplisert eller rett og slett bare er fjas. Haha.. Og det er sikkert noen som synes jeg er en av de som fjaser med masse rare øvelser, men jeg selv står for at det jeg legger ut er GODE øvelser jeg synes er verdt å vise frem. Og jeg liker å trene riktig og jeg liker å trene HARDT. Så får hver enkelt avgjøre om det er noe de vil teste eller ikke♥ Men et lite tips. Ikke let etter de mest kompliserte øvelsene som går på bittesmå muskelgrupper. Tenk heller omvendt! Mer for penga! Større og tyngre øvelser som gjør mer for større deler av kroppen din og bygger grunnstyrken opp♥ For du vil vel gå all in når du først er i gang? 

Nuh skal jeg hoppe i gymtøyet og komme meg på trening. Det er ukens andre beinøkt og i dag er det sumo markløft som første øvelse og det har jeg ikke gjort på lenge! Jeg var jo oppe i 90 kg på arbeidssettene mine før diett, så jeg er spent på hva jeg får til i dag! LET´S GO! Ha en super kveld fininger!

Og husk at jeg har laget en egen hashtag på instagram  som heter #ChristinesGymVideos med treningsvideoene mine hvis du trenger tips eller input på nye øvelser. Du finner de HER!  (Ignorer hu som har infiltrert hashtaggen min med sine videoer :( Makes me so SAD, men ikke noe jeg får gjort noe med, haha)

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

​Happy hump day ;) 

Knebøy PR og en avsluttende beinøvelse dere MÅ teste!

 • 15.11.2016 kl. 17:10

God Tirsdag vakringene mine! I går hadde jeg jo bestemt meg for å kjøre knebøy maksløft. Noe jeg faktisk aldri har gjort før nettopp fordi knebøy er min fiende nr 1! Jeg har lange lår og en veldig svai rygg så det har ikke vært noe drømmeprosjekt for meg å bli sterk i knebøy. Og det er den øvelsen jeg mest av ALT mer enn gjerne skulle løftet 100 kg i! Det er min enhjørning da. Om dere skjønner. Men jeg har aldri gitt opp og gang på gang har jeg tatt av vekter for å øve teknikk. Og nå har jeg kommet til det punktet igjen at jeg føler meg trygg på øvelsen og øker bra. Så i går var det go time! For man vet jo ikke før man har prøvd. Og jeg er en skikkelig sta jævel! 70 kg skulle lempes opp, men før det kjørte jeg følgende oppvarming: 

- Kun stang (20 kg) - 10 reps
- 40 kg x 5
- 50 kg x 3 
Og som dere så på snap varmet jeg også opp med foamroller for å få sirkulasjon i beina og myke de opp samt rygg. Jeg går ikke på et maksløft uten at kroppen har fått litt TLC først. Nono! Da kan man få konsekvenser og ødelegge seg. 

Og 70 kg gikk! YAS! Det var ikke et pent løft.. sånn.. AT ALL! Men, uten hjelp så gikk det.  Og jeg er så stolt! Det er det tyngste jeg noen gang har kjørt knebøy. Selvom det bare var 2 sett med 1 rep pr sett er jeg fortsatt super stolt av meg selv for at jeg ikke har gitt opp dette knebøy prosjektet mitt. Hard work pays of og jeg kommer hver eneste økt jeg har knebøy til å joobbe med teknikken og virkelig gi mitt beste for å bli god og sterk i den øvelsen. Drømmen er å kunne ha arbeidsvekt på 60-65 kg. Og nå er arbeidsvekten min på 47 kg fordi jeg også klarte å øke i går etter meksløftet. Woho! Da kjører jeg 4 x 15 og jeg skal love dere jeg er så kake etterpå da. Haha.. Så her er det bare å fortsette å jobbe seg oppover♥

Jeg har film av maksløftet, men nå vil ikke iMovie samarbeide med meg så den må komme senere♥ 

Etter knebøy helvette så var det resten av beinøkten da. Jeeeeez for en økt! Jeg var så ferdig i beina når jeg var ferdig at jeg troddejeg skulle dø. Du vet den følelsen du har når du ikke har lyst til å gå en meter, men bare sette deg rett ned på ræva og bli der. Mm.. Der var jeg. Haha.. 

Jeg kjørte en avsluttende beinøvelse dere er NØDT til å teste neste gang dere har legday! FY F! Hvis du virkelig vil tyne siste rest ut av beina er det denne øvelsen du skal kjøre til slutt. Det er så enkelt, bra og genialt. Hvorfor gjøre ting komplisert sier bare jeg. Med strikker i huet og ræva for å ta den mini muskelen til venstre på innimellom midten av rumpeballa. Skjønner dere hvor jeg vil henn? Ja, det er masse fancy schmansy øvelser der ute som ser sykt kompliserte ut, men noen ganger er det enkle ofte det beste. 

Goblet squats i dropsett = Hell-O legburn! 

Sett 3 hantler på gulvet i forskjellige tyngder. Jeg kjørte 14 - 10 - 8 hvis jeg ikke husker feil. Så er det bare å starte på den tyngste og kjøre s mange du klarer. Når du ikke klarer mer setter du den ned og kjører et nivå ned og kjører så mange du klarer også den siste letteste maks antall repetisjoner. 

Jeg var så rød i ansiktet når jeg var ferdig at det så ut som jeg var solbrent. Haha.. Og dette ETTER beinpress og gående utfall og mange andre faens oldemødre for å si det rett ut. Hihi.. Jada, banner mye, men det er sånn jeg utrykker meg da. Det er tungt og vondt okei :P 

Jeg var også hos Siri på La Bonita frisør i dag og la meg bare si det sånn.. Dama er magisk! Det ble ikke pastellfarge rett og slett fordi da hadde håret mitt falt av. Ikke mer bleking i det håret før det har blitt kuret og tatt bedre vare på for å si det mildt! Det ligger bilder av resultatet i dag på snap, men jeg skal selvsagt få tatt noen fine bilder i dagslys og vise dere i et eget innlegg♥ Jeg er så fornøyd med fargen atte fy. Og jeg er så glad jeg bestemte meg for å kvitte meg med ombré. Føler meg veldig fin som lys. Hvertfall når det er denne fargen♥

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

Sykt digg sømløst sett fra xlife.no 
Tights HER! // Sportsbh HER!  (settet finnes også i rosa♥) // Genser fra bikbok balance//Sponset Innhold//

VIDEO - Supersett for bein/rumpe og verdens diggeste adidas sett..

 • 16.09.2016 kl. 18:08

Gooood fredag fininger♥ Humøret er på topp, ukens siste økt er gjennomført med glans og dagen har vært super så langt! Så sinnsykt deilig. Nå er det helg og det skal koses og slappes av. Jeg skal også innrømme det at det gode humøret kanskje kommer av at jeg sneik til meg et par sjokkisbiter og litt pottis på kino i går. JAJA! Shame on me! Jeg vet, men faen.. Jeg er bare menneske. Hihi! Spist er spist og jeg nøyt hver bit. Gidder ikke stresse over det og ser på det som en lite kickstart på forbrenningen min. 

Økten i dag var super og jeg har en video jeg vil vise dere på et beinsupersett som virkelig river. Hihi.. I går så spiste jeg hjemmelagdet tandoori chicken til middag og det var SÅ godt. Oppskrift kommer! Men da testet jeg blomkål ris og det var genialt! Det eneste du trenger er 1 blomkål, et rivjern og en kjele med saltet vann. Riv blomkål med de største hullene på rivjernet og kok i 3-4 minutter. Smak til når du synes konsistensen er ok. Passer til ALT som ris passer til synes nå jeg og konsistensen var så sykt god og det smakte jo selvsagt veldig nam! Og veldig lite kalorier for mye mengde mat, noe jeg liker godt. Hihi!

Dagens innlegg skulle jo egentlig være gårsdagens økt med video, men den får vente for jeg må bare vise dere dette digge adidas settet! IM IN LOVE! Og siden det er nytt og det tross alt er vår elskede Adidas så blir det så fort utsolgt om dagen. Så før det skjer vil jeg dele det med dere. Synes det er så kjipt når jeg linker til ting som er veldig utplukket i størrelse eller når dere spør meg om det jeg har på meg også er det tomt. Jeg møtte ei på gymmen i stad som også skal stille i NM om 3 uker, men i Athletic Fitness. Hun likte settet så godt at jeg lot henne prøve hettegensern for å sjekke størrelse. Hihi.. Det sier litt da♥

VIDEO på beinsupersettet i bunn av innlegget!
Hoodie HER! // Tights HER! // Sko fra xlife.no (utsolgt)

Du får bare ikke mykere genser og diggere stretch enn dette. Høyt liv på tightsen også med knyting hvis man ønsker det! Skulle virkelig ønske det fantes i flere farger♥ Hoodien er det myk fleece på insiden! Perfekt til og fra gymmen i disse grå dager. Eller bare på sofaen en søndag♥ Jeg synes det også er super digg å kaste på meg sånne type gensere i hverdagen med en digg highwaist jeans og freshe sneakers. Ikke noe miss fancy pants jeg akkurat. Hihi. Selvom jeg savner å pynte meg litt. Det skal sies! Men, det blir nok glitter og glam om 3 uker, det er det ingen tvil om. 

Etter treningen dro jeg og min treningspartner in crime Ida opp til militærleieren hvor våre kjære jobber for å se noe de kaller "The Challenge". Det er et helt sinnsykt hinderløp som går rundt omkring leiern med type 5 kamp, hinderløyper osv. Helt vilt. Sjekk ut snapchat´en min om dere vil se uniformerte beist jobbe. Hehe.. CHRISUNIVERS hvis du ikke har lagt meg til enda♥ Nå skal jeg straks sette igang med middag og på planen i dag står det biff med..wait for it... Blomkål ris selvsagt! Dere har kanskje skjønt at jeg får oppheng på ting og spiser meg ihjæl på det. Det går i sånne puljer på snapchat. Hehe.. 

Over til treningsvideoen! I disse 2 øvelsene kombinert gjelder det å kjøre høyrepetisjon og gå rett over fra øvelse 1 til øvelse 2. Grunnen til at vi står på kasse er fordi du da kommer mye dypere og da blir det straks mye tyngre. Her skal du kjenne at innside lår sliter og at rumpa jobber. Jeg fikk skikkelig pump i lårene også. Her får du mye for penga! Hehe.. Bootygains all the way♥ Prøv å tenk teknikk og sett deg rett ned uten for mye svai i ryggen. Dette gjelder også øvelse nr 2. Unngå for mye svai. Len heller skuldrene litt forover og legg haka litt mot brystet og tilt bekkenet ditt fremover. Du vil aktivisere rumpa 110%! Dette er noe jeg sliter med pga svai, men jeg fokuserer på dette hver eneste repetisjon. Det ser kanskje krunglete ut på øvelse nr 2, men på denne måten vil rumpa jobbe riktig og optimalt! Og vi sløser ikke bort tid ved å trene feil? 

Håper dere liker de! God helg alle sammen♥

Instagram HER! 
Facebook HER! 1E4bV3orR1k
//Sponset Innhold//

 

VIDEO - Skulderøvelse 3 i 1..

 • 13.09.2016 kl. 19:13

Hey babes! Jeg la jo ut en killer skulderøvelse på instagram forrige uke og jeg vil dele den her også. VIDEO NEDERST! Det som er bra med denne øvelsen er at du var virkelig angrepet skulderen fra de fleste vinkler. Den er skikkelig utfordrende og man klarer ikke så tungt som man gjerne skulle tro. Jeg kjører 14 kg hantler i sittende hantelpress til vanlig, men i denne øvelsen bruker jeg 4 kg og det er sykt tungt. Det sier litt. Hihi.. SÅ! Hvis du har lyst på fine skuldre så anbefaler jeg absolutt denne. For eksempel som en avsluttende skulderøvelse på overkroppsøkten din. Eller etter hoved skulderøvelse om du kjører fullkroppsprogram.

Og jeg døøør av latter da. For i den videoen så kommer det beste utrykket fra duden ved siden av meg som tålmodig venter på at jeg skal bli ferdig med filmen. Han visste jo ikke at han havnet i bildet vil jeg tro. Det er priceless! Sjekk det ut. Hihi..

Det skal også sies at jeg ALLTID spør de rundt meg om det er greit at jeg filmer øvelser og at jeg spurte han typ 3 ganger om det var greit at jeg la ut filmen på instagram og blogg. Han tok det med et smil og sa, "ja seff! humor må man ha"! Og jeg sier bare thats the spirit! Hihi.. Selvom jeg måtte spørre sånn 2-3 ganger ekstra "eeer du helt sikker?" Det var null stress da. Digger folk som ikke tar seg så selvhøytidelig og smiler. Jeg er aldri i veien for noen fordi jeg alltid sørger for å bruke ting som er ledig når jeg filmer, spør de rundt meg og rydder ALLTID opp etter meg. Og jeg er også veldig ydmyk når jeg spør♥

I dag er det overkroppsøkt og jeg merker kalorikuttet mitt mer og mer. Noen dager er jo bedre enn andre selvsagt. Dagen på jobb i dag har vært veldig tung og kroppen føles som den veier dobbelt så mye og min verden går litt i slow motion nå. Jeg er liksom ikke like våken og kvikk lenger føler jeg. Så heldigvis er det ikke lenge igjen før det hele er over. TAKK GUD! For det tærer på kropp og psyke. Og jeg må bare beklage all kake og mat spammen på snapchat, men jeg vil vise dere mine daglige utfordringer! Hehe.. Det er ikke som at jeg hadde kjøpt sånt hver dag selvom jeg ikke hadde vært på diett. Men bare det at jeg absolutt ikke får lov og ikke har spist så mye sukker de siste mnd gjør at alt blir veldig spennende and i want it all! ♥ 

Jeg sendte også inn tallene mine til verdens beste coach Line i dag og på en uke har jeg gått inn flere cm på ræv og lår som er problem områdene mine. Det er deilig, for jeg blir jo bekymret for om ting plutselig skal stagnere. Så det går absolutt riktig vei og jeg har stor tro på at sceneformen min skal være innafor! Nuh skal jeg lage middag og jeg skal spise wok i dag. MMM! Det er så sykt lenge siden. Og siden jeg er en lat jævel i dag så er det wok mix, ytrefilet og eggnudler som skal ordnes. For fryste grønnsaker er faktisk super bra! Masse næringstoffer som bevares når det fryses. JA, til enklere løsninger ved behov! ♥

Ha en super kveld fininger!

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS 

Digg sømløs tights HER! // Hoodie fra bikbok (utsolgt på nett) // Sko Adidas lite racer fra www.xlife.no (utsolgt) (Alt kjøpt selv)
GOOOD STEMNING PÅ GYMMEN! ♥ 
Her kommer treningsvideoen: 

zyMvhu5Xzok

 

VIDEO - 2 Super gode rumpeøvelser

 • 06.09.2016 kl. 18:35

God Tirsdag babes! Først av alt så vil jeg bare si TUSEN takk for tilbakemeldingene på gårsdagens blogginnlegg både her og på instagram. Kommentarer og meldinger♥ Dere er en herlig gjeng og jeg er så glad jeg har dere. Dere gir meg så sykt bra motivasjonsboost og det var akkurat et slikt boost jeg trengte i går♥ Det hjalp stort! Også jeg fikk en helt fantastisk mail fra Fredrikke hos Xlife som bare toppa det hele. Makan til god gjeng♥ Tusen tusen takk for at dere har trua på meg, spesielt de dagene jeg kanskje ikke har mest tro på meg selv. 

Vel tilbake til bootybuildingen her.. Dette innlegget skulle jo egentlig ut på søndag, men da var jeg bare helt lobotomert så det ble utsatt, men disse øvelsene er for gode til å ikke dele! Jeg fikk hvertfall delt den ene rumpeøvelsen på instagram og fikk kjempe god respons, men sparte den andre til bloggen. Hihi.. Må jo være noen fordeler ved å titte innom her også♥ 

Begge disse er isolerte øvelser for rumpa (VIDEO NEDERST).

Rumpeøvelser er noe jeg konstant forsker på for jeg sliter noen ganger med å få kontakt med rumpemuskelen min pga svai rygg. Dette er gammelt nytt for dere som har lest bloggen min en stund, men til dere nye som titter innom er det greit å forklare litt mer av hvordan jeg tenker.  

Fordi jeg ligger oppå benken er korsryggen min "låst" og jeg får ikke hjulpet til med noe annet enn rumpe og bakside lår. Og det er perf! For det er det område jeg er ute etter å jobbe med. Og disse øvelsene er så enkle at hvem som helst får de til. Om du har trent i flere år eller om du nettopp har startet.  Jeg vil anbefale dere å kjøre disse øvelsene høyrepetisjon. For eksempel 3 x 15-20 reps på den som er etbeins og 4 x 15-20 på den med begge beina. Skal love dere det svir godt. Og det liker vi! Husk å jobbe aktivt med rumpemuskelen og kjenn at den jobber opp og ned. Og skvis rumpa på toppen og prøv og hold et lite sekund! Håper virkelig dere tester de ut For de er bare sykt gode!♥ Begge øvelsene kan også kjøres hjemme uten vekt. Kjør 3-4 sett og kjør så mange repetisjoner du klarer. Til failure som det heter. 

Også vil jeg bare nevne at jeg er ikke helt rå på videoredigering ennå, så filmene mine på youtube er ikke av den beste kvaliteten. Jeg fikk en kommentar om at jeg burde ha musikk, men hvis jeg skal ha musikk på så blir jeg ratt saksøkt, det blir reklame i videoen OG da tar det meg sikkert 3 timer å fikse en video i stedet for 15 minutter. Så akkurat nå har jeg ikke mulighet til å sette meg inn i det. Hehe.. Jeg er så langt ifra noe datageni atte fy. Nesten flaut!

 skal jeg få laget meg noe middag for jeg kom hjem fra jobb for typ 45 min siden. Også er det tid for ukens første overkropps (og legg) økt. Min favoritt♥ Jeg er ganske matlei faktisk, så jeg er ikke så inspirert til å lage noe fancy schmansy så jeg får se hva det blir. Lite inspirert og giddalaus betyr som regel pasta. Haha, men skal rote litt rundt i kjøleskap, skuffer og skap først, men jeg vet innerst inne hva som kommer. 

Jeg får også tilbakemelding på formen min i dag av coach Line og jeg er SÅ spent på om jeg må gjøre enda et kutt på dietten og evt hvor stort dette kuttet blir. Og om det blir noen endringer på treningen! Shiiiit jeg er spent!

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

Antrekk fra www.xlife.no (desverre utsolgt)
I9BUiFlx_S0
//Sponset Innhold//

Video - Supersett for rumpe og bein..

 • 01.09.2016 kl. 17:19

//Sponset Innhold//

Å herregud så deilig det var å trene i går! (Les: PAIN) Det føltes så godt å være tilbake på gymmen og jeg overlevde faktisk til tross for at jeg fortsatt er tett i hele hodet. Jeg kjente jo at energien var litt mer laber enn vanlig, men det går helt fint så lenge jeg ikke blir dårligere. Når jeg var ferdig med økten var stemmen min nesten borte. Men det gikk seg til.

Det var seriøst drit tungt og trene i går. Jeg fikk så god kontakt med musklene jeg jobbet med og det var jo legday så hello rumpepump du har vært savnet!♥ Jeg filmet et supersett til dere som jeg virkelig anbefaler dere å teste ut. Jeg sliter jo noen ganger med å få kontakt med rumpemuskelene mine pga stor svai i ryggen så jeg driver alltid å tester nye ting og eksperimenterer for å gjøre det som må til for meg å oppnå super kontakt. Og disse to her i kombinasjon var magisk. Dere er nødt til å prøve det heseblesende supersettet her ut. Du vet det er en god økt når håret ditt klistrer seg til det svette ansiktet ditt! (VIDEO NEDERST)


Tights HER! // Topp HER! // Minibands HER! (Strikker)

Jeg vil også bare slenge med at det er veldig variabelt hvor mye jeg får snappet fra trening. For jeg trener i en militærleir og det treningsrommet er til tider sinnsykt fullt! Og da må jeg faktisk manne meg opp bare for å filme til instagram og blogg. Og da spør jeg alltid de rundt om det er OK at jeg filmer av respekt for de rundt meg. Det blir alltid tatt imot med et smil og en liten latter for folk skjønner ikke alltid hva jeg driver med. Haha.. Men da passer det seg ikke alltid å fly rundt der med tlf og snappe at jeg trener. Haha.. Selvom jeg synes det er super stas og ha dere med hele gjengen og skulle gjerne vist masse fra gymmen. For det er jo der jeg er i mitt rette element. Så noen dager er mer spennende på snap enn andre. Håper dere forstår♥ Det er ikke alle rundt meg på gymmen som vet  hvor viktig dette er for meg og hvor seriøst jeg virkelig driver med dette så de tenker sikkert at jeg er supernørd! Haha.. Men blæ! I love it! Jeg tror de fleste begynner å bli vandt til meg nå. Hehe..

Det er også derfor bildene mine noen ganger er litt kjipere på kvalitet. Nettopp fordi jeg ikke kan stå og bli tatt bilde av til enhver tid. Så jeg henter bilder ut fra filmene og må klippe vekk folk rundt osv. Det går desverre utover kvaliteten. Men hei.. Det er bedre enn ingen bilder da♥

Også vil jeg bare si tusen takk for alle tilbakemeldinger jeg fikk i går♥ Makan til gjeng jeg har og jeg er evig takknemmelig for all feedback og meldinger babes! Jeg blir så rørt over alt det fine dere sier atte hællemåne! Hihi.. Topp motivasjon!♥ Og i dag fikk jeg forresten en ny video av bikinien min FERDIG. OMG! Den blir sendt i dag. Det er helt sinnsykt. Og vet dere hva!??! Den er så latterlig fin. Jeg gleder meg så utrolig mye til å vise dere! Frøydis sa det var den nye favoritten hennes og ingen kom til å slå den på en god stund. Så YEY! Den fargen har heller aldri vært på scenen i Norge før og som jeg nevnte i forrige innlegg. Alt som er unikt i like alot. Og denne kommer til å være one of a kind på NM i år så det blir kjempe gøy! Nå har jeg også frisør i boks med klipp og farge så enda en ting å krysse av megalista!♥ We are getting there!

Det kommer også en giveaway snart for å feire 20 000 følgere på instagram så følg med!♥ Den vil dere ikke misse! Hint: Adidas tights♥

I dag er det overkropp på menyen og jeg gleder meg SÅ masse! Let´s do this girls!

Instagram: HER! 
Facbook: HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS
BP2ON0tSV74

//Sponset Innhold//

VIDEO - 3 Tricep øvelser og treningstips..

 • 30.08.2016 kl. 17:22

//Sponset Innhold//

Babes! Nå savner jeg gymmen fælt, men jeg er på bedringens vei så jeg ser for meg at jeg får trent i morgen. WOHO! Jeg savner virkelig gymmen. Det er liksom mitt andre hjem og jeg bare blir i mega godt humør av å være der♥ Kjenner det bobler inni meg bare av tanken på at jeg mest sansynlig kommer meg på trening i morgen!

Vel.. Nok syting om det for det jeg ville dele i dag er nemlig 3 super gode tricep øvelser. Noen tenker kanskje: tricep, hva er det og hvor er den? For det visste ikke jeg hva var heller når jeg startet å trene styrke. For meg så var det armer, rygg og bein. Haha! Nå er det litt mer detaljert og komplisert enn det. Du kan tenke deg at når du trener tricep så jobber du med grevinneheng forebygging. Hehe.. Det er baksiden av overarmen din.  Armen vår har jo 2 hovedmuskler som er tricep og bicep og for å få stramme definerte armer er det veldig viktig å trene tricep i tillegg til "the gun" for å si det slik. For tricep er faktisk en større muskel enn bicep. Bare prøv å flex og kjenn på undersiden av armen din så kjenner du den fiskebolla du har på undersiden av armen. Der ern! Og den er viktig å ikke glemme.

Det spørs jo litt hvordan dere trener, men sleng på 1-2 tricep øvelser de dagene du trener biceps/skuldre så er du covret♥ Trener du 5 ganger i uken ville jeg kjørt 1 øvelse pr armdag hvis du har flere dager med fokus på armer. Og trener du 3 økter med fullkropp f.eks så ville jeg slengt på 2 øvelser på armdagen. Dette er veldig enkelt og ikke optimalt for alle fordi vi trener så forskjellig, men dere skjønner kanskje poenget.

Jeg har laget en treningsvideo (I BUNN AV INNLEGGET) her også i tillegg til instagram. (Jeg sa jo jeg skulle prøve å bli flinkere på det♥ Hihi. Håper dere liker det) I denne videoen ser dere 3 øvelser som går på triceps. Det er viktig å ha riktig teknikk så se nøye på hvordan armene er plassert og hvordan jeg jobber kontrollert. Husk når du trener: DU eier vektene, vektene eier IKKE deg. Vær bestemt og ta kontrollen.

TEKNIKK: Press albuene mot hverandre. Tenk at det er en usynlig tråd imellom de som gjør at albuene dine IKKE havner for langt fra hverandre. Havner de for langt fra hverandre så har du mest sansynlig for tunge vekter. (Men det skal sies at de siste repetisjonene er det OK med avvik slik at du får pushet deg selv litt ekstra) I Øvelsen som heter tricep kickback så sørg for at den delen fra skulderen og ned til albuen er inntill kroppen og at den holder seg i samme posisjon. Jobb med å bevege armen slik at du virkelig kjenner at det syrer seg skikkelig til å tricep. Mind to muscle! Tenk på den musklen du trener!

Føsh og vekk med grevinnehenget her nå frøkner! Eller hva? Hihi.. Håper dere liker øvelsene!

Håper ikke belfien på snapchat i dag tidlig var litt for mye av det gode! Haha.. Brøyt en bitteliten barriere der nå, men det er liksom en del av gamet. Det blir nok mer av det nå som jeg nærmer meg bikinifitness scenen. Så er dere forberedt! Hihi.. Håper dere følger veien min mot scenen videre♥

Instagram HER! 
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

OVERHEAD EXTENSION M/ HANTEL:

Sportsbh HER! // Tights HER! 
(Tightsen er tom i grå desverre, men de har 3 andre super fine farger som er nye for høsten)

FRANSKPRESS M/ HANTLER:TRICEP KICKBACK M/ HANTEL:

VIDEO: 

HFI8tRkUNto

//Sponset Innhold//

VIDEO - 3 Øvelser som aktiverer rumpa og tips til rumpetrening!

 • 24.08.2016 kl. 18:56

Hey babes! Siden vi alle vil ha mest mulig ut at rumpetreningen vår så er det veldig essensielt å skrive litt om minibands og aktivering av rumpemuskelen tenkte jeg. For disse øvelsene vil ikke utgjøre mye alene, men sammen med en kickass beinøkt vil de være prikken over i´en. For som jeg har nevnt tidligere er det ikke vits i å legge opp 3 beinøkter i uken med kun strikk øvelser, for kroppen trenger faktisk mer utfordring enn det altså. Men om du derimot skal på ferie i 2 uker kan du gjøre dette for å holde ved like og kanskje få bittelitt bootygains. Hehe.. Sånt sett er det genialt!

Men det jeg skal skrive litt om nå er å varme opp musklene og aktivere de FØR trening. Jeg synes denne typen oppvarming er bedre en å gå 10 min på mølla for da dør jeg jo av kjedsomhet. Haha.. Ingen mølle fan her nei. Jeg fysisk faller sammen og dør! Det føles sånn hvertfall.

Cluet med å bruke disse strikkene er at du får blodsirkulasjonen i gang i den aktuelle muskelen som nå er rumpe og det vil hjelpe deg å få bedre kontakt med den når du kjører de 3-4-5 settene du skal i en bein/rumpe øvelse. For når du er varmet opp med strikkene så vil du få en annen feeling med ræva! Hihi.. Du vil kjenne hva jeg mener. Og når du får ekstra god kontakt med den muskelen du jobber med. Jo, da får du gains. Og hva er gains. Jo! Det er bra ♥ For du vil jo at den muskelen du trener faktisk er 110% tilstedet right? 

Det er det denne oppvarming er til for. I stedet for at på sett 1 er 40 % av musklene aktive.  Sett 2 - 60% aktive og sett 3 - 80% aktive. Så kan du heller kjøre på med oppvarming å være 100% aktivert når du starter første sett. Make sense? ♥ Dette er ikke et reelt regnestykke som er bevist ved forskning her altså. Dette er bare en måte for meg å forklare dere på så dere skjønner♥

Her er 3 øvelser jeg varmer opp med FØR jeg kjører beinøkt (VIDEO LENGER NED):

→ Donkey Kicks m/ strikk 1x 25 (pr bein)
→ Hip Adbuctors m/ dobbel strikk 1 x 25
→ Glute briddge m/ dobbel strikk 1 x 25Verdens beste thights HER! 

VIDEO:

G-jn_mxbeQU

Det som er gull med disse 3 øvelsene er at de tar rumpa fra alle vinkler. Rumpemuskelen består faktisk av 3 deler: Gluteus maximus, medius og minimus. Hihi.. Og alt du trenger å gjøre for å pumpe disse opp til en god bein/rumpe økt er disse 3 enkle øvelsene. Det eneste du trenger er en strikker og det får du HER!  Strikker er en gull investering til treningsbagen din! 

Tips til å få bedre kontakt med rumpa generelt:

→ Legg trykk på hælene og løft gjerne fremre del av foten hvis det hjelper deg med å virkelig få riktig trykk.
→ Ha stram kjerne
→ Ikke svai ryggen for mye (der sliter jeg VELDIG for jeg har så naturlig svai)
→ Legg haken på brystet og se på knærne dine når du tar hip thrust/glute bridge (her er det om å gjøre å ha dobbelthake.. Hihi) Dette hjelper holdningen din og du må naturlig stramme magen.
→ Skvis rumpa som en sviske når du holder på (den skal ikke alltid se fin ut mens du trener)
→ Ha en gjyngende bevegelse uten å slippe vekten på bakken (hip thust)
→ MIND TO MUSCLE jenter! Vær fokusert på at det er den muskelen dere skal kjenne jobbe. Dette er viktig, selvom det høres totalt weird ut.

Og som jeg har nevnt før! Når dere er ferdig med beinøkta anbefaler jeg å avslutte med en runde Sandra Jokic glute finisher som dere finner HER! 

Jeg lagde jo et blogginnlegg med forslag på beinøkt her om dagen som jeg har fått kjempe god tilbakemelding på. Hvis du ikke fikk det med deg kan du sjekke ut innlegget HER!  Der finner du også video av 3 gode bein/rumpeøvelser. 


Thights HER! // Sportsbh HER! 

Bildene og videoen i dette innlegget er gamle desverre (bortsett fra de med den grå thightsen da) for jeg er fortsatt MEGA syk! Altså.. Det er helt vilt. Jeg er værre i dag enn jeg var i går :( Skjønner ingenting. Og siden det er virus så finnes det ikke noe medisiner jeg kan ta annet enn hvile og paracet for å dempe feber. Jeg ble sykemeldt ut uken av legen så jeg håper virkelig jeg er frisk i løpet av helgen og kan kjøre på igjen fra mandag. For hun sa at virus bruker å sitte i systemet en stund. Det er så uflaks å bli så latterlig sjuk nå i bikinifitness oppkjøringen. MEN! Jeg gir meg jo ikke! Kommer sterkere tilbake og da er det faen meg no mercy! Da skal det trenes til tårene triller og formen skal bli helt syk innen scenetiden kommer. 

Håper dette innlegget var nyttig hvertfall og at dere er klare for å bli bootylicious hele gjengen♥ I dag lagde jeg en sykt god blomkålsuppe som kommer på bloggen i morgen. Dere så den kanskje på snap? CHRISUNIVERS hvis du vil følge meg der♥ Selvom det er svært lite spennende der nå som jeg ligger her med feber da. 

Instagram HER! 
Facebook HER! 

 

Video - 3 gode bein/rumpeøvelser og forslag til bein/rumpe økt..

 • 17.08.2016 kl. 15:21


Thights HER! // Sportsbh HER! 

Hei fine jenter! Let´s talk about bootybuilding! Det er jo ingen tvil om at det er full fokus på det å trene rumpe og bein i disse dager. Hihi.. Og siden det er min spesialitet så skal jeg dele disse godbitene med dere. Jeg får så mange spørsmål om beintreningen min så jeg har laget en video på 3 øvelser jeg virkelig anbefaler og øvelser alle kan kjøre uansett treningserfaring! Jeg skal prøve så godt jeg kan å bli flinkere til å legge ut videoene mine her og ikke bare på instagram. Med disse 3 øvelsene får du trent beina og rumpa fra alle vinkler for å si det sånn. Disse er alfa omega! Det som er bra med disse 3 er at de er perfekte å kjøre supersett med!♥

Hva er et supersett og hvorfor trene det? 
Et supersett er når du kjører en øvelse kombinert med en annen gjerne i samme muskelgruppe. Du kjører for eksempel 3 sett med øvelse A og 3 sett med øvelse B annenhver gang uten pause. Fordelen med supersett er at det øker fettforbrenningen din og du sparer faktisk tid på gymmen. For ikke å glemme en helt latterlig stor pump i muskulaturen. 

I denne treningsvideoen er disse 3 øvelsene: 

Sumo squats m/ hantler på skuldrene - Alt som har med sumo og gjøre tar ekstra på rumpe og innside lår. Sumo = Bred beinstilling. Hold overkroppen stabil og virkelig fokuser på å heve og senke deg ved å gå i en rett strek opp og ned. Tærne peker ut til siden og knærne skal i føttenes retning. Kjenn at innside lår og rumpe jobber for å kontrollere bevegelsen. 

Markløft m/ hantler - Her har du samme bevegelse som i øvelsen over, men med smal beinstilling og føttene peker rett frem. Tenk at du skal sette deg ned på en stol og dytt rumpa litt bakover uten å svaie ryggen for mye. Kjenn at du setter deg dypt nok til at du kjenner at rumpemuskelen strekker seg i bunn. Denne er tyngre enn den virker, men knallgod på fremside lår og rumpe. 

Strakmark m/ hantler - Denne går på bakside lår og rumpe. Ha så rette/strake bein som mulig med naturlig knekk i knærne. Før hantlene inntil bena kontrollert nedover og kjenn at det virkelig strekker på hele baksiden.

jM0jI53Bm2o

Det som er viktig når du trener bein og rumpe er MIND TO MUSCLE! Jeg får bare ikke sagt det ofte nok. Og stram kjernen. TENK på den muskelen du trener. Vær så konsentrert på at du kjenner at det faktisk er rumpa som jobber. Vær i et med kroppen din og vær TILSTEDET. Glem hva du skal ha til middag, glem at kjærsten din aldri legger skittentøyet i kurven, glem alt. Fokuser på det du driver med. Det er faktisk viktig. Og ikke stress deg gjennom øvelsene. Kjør kontrollerte bevegelser. Du eier kroppen din, den eier ikke deg. Hehe.. Det høres sikkert veldig rart ut, men disse tingene er viktig for å ha muskelkontakt og få mest mulig ut av økten. Og du vil jo ha 110% utbytte når du trener vil du ikke? ♥ Jeg har laget forslag til en beinøkt her:

Sinnsyk bein/rumpe økt basert på disse 3 øvelsene:

♥ Oppvarming 10-15 minutter hurtig gange på tredemøllen eller velg 3 av strikkøvelsene i glute finisher.

♥ Knebøy 3 x 8 (bruk smithmaskin hvis du om det føles tryggere)
♥ Beinpress bred beinstilling 3 x 15

♥ Gående utfall 3 x 10 skritt pr bein
♥ Hip thrust 4 x 15

♥ Supersett - markløft med hantler + strakmark med hantler 3 x 15 
♥ Sumo squats med hantler på skuldrene 3 x max av det du orker for å avslutte med et brak! 


Også kjører du 1 runde helt til sist med Fitness Sandra sin glute finisher som du finner HER!  

Lykke til! You´ll need it ;) Hihi..Gi meg gjerne tilbakemelding om du tester økten og husk å få i deg en ettertreningsmåltid som for eksempel 0,5 liter styrk sjokolademelk eller proteinshake og banan. Let´s build that booty girls!♥

Følg meg gjerne på instagram HER! 
Og lik gjerne facebook siden min HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS

Hvordan min treningsuke ser ut!

 • 04.08.2016 kl. 18:33

//Sponset Innhold//

Det er så mange som spør meg om hvordan min treningsuke er lagt opp så jeg tenkte jeg skulle dele litt mer med dere hvordan en normal uke ser ut for meg. Jeg kan desverre ikke spesifikt dele mitt fulle treningsprogram da det "tilhører" Team Kaliber og er ment kun for meg. Men dere som følger meg på instagram får masse tips til øvelser jeg anbefaler for ulike deler av kroppen når jeg legger ut treningsvideoene mine. Spesielt rumpe og bein. Jeg elsker å vise gode bein og rumpeøvelser. Det er noe av det jeg prioriterer mest nettopp fordi det er det område jeg vil forbedre mest selv. Følger du meg ikke på IG kan du gjøre det HER! Jeg har også en egen hashtag med treningsvideoene mine #ChristinesGymVideos. Trykk HER! å komme direkte til videoene. 


En av favoritt thightsene mine fra X-Life får du HER! 

Jeg trener 5 dager i uken og er strålende fornøyd med det. Det er lagt opp til trening mandag-fredag og hvile i helgene. Da skal musklene hvile og restituere. Restitusjon kan du lese mer om i et litt eldre innlegg HER! Noen ganger hvis jeg ikke er helt i form eller jeg må jobbe overtid så hopper jeg over en dag og forskyver uken slik at jeg f.eks har treningsfri en onsdag (som i går) også trener jeg på Lørdag da jeg egentlig skal hvile. Det er helt innafor så lenge jeg får hvilt søndagen og er klar for ny uke på mandag igjen. 

Jeg trener bein/rumpe 3 ganger i uken. Mandag, Onsdag og Fredag og på disse dagene så har jeg også utvalgte ryggøvelser og en bryst øvelse på to av dagene før jeg starter ordentlig på beinhelvette for å si det rett ut. For det er vel ingen hemmelighet at jeg hater å trene bein fordi det er så vondt og tungt, men det er litt sånn elsk/hat forhold da. For når man er ferdig og ser ut som shrek etter økten, rumpe/bein pumper og man ser resultatene som ukene går.. Ja så er det all worth it! 

Jeg trener biceps, triceps og skuldre 2 dager i uken. Tirsdager og Torsdager og da trener jeg også legger og mage men kun 1 øvelse på de to sistnevnte. 

Hver økt så har jeg 7 øvelser totalt + Sandra Jokic sin glute finisher på slutten. Beinøktene tar 1 1/2 time ca og overkroppsøktene tar 1 time. Men jeg er gjerne på gymmen en halvtime ekstra noen ganger for å filme øvelser eller ta bilder. Som regel så klarer jeg å filme å ta bilder innimellom pauser og sett så jeg slipper å bruke noe ekstra tid på det. 

Jeg kjører Sandra sin glute finisher etter HVER eneste økt. 2 runder etter beinøktene og 1 runde etter overkroppsøktene. Dette er for å få ekstra fokus på rumpe og samt etter beinøktene virkelig få pushet rumpemusklene til det maksimale og "bruke de opp". For disse øvelsene stresser musklene pga det er høyrepetisjon og syrefest så de vil ha en annen effekt på muskelen enn tung beinpress for eksempel. Ikke tro at du bygger en stor rumpe KUN ved å jobbe med strikk øvelser. Det er liksom en form for prikk over i´en. Rosinen i pølsa om du vil ;) Video på glute finisher ligger HER! Jeg varmer også opp rumpa med en egen sammensettning av strikk øvelser noe i likhet med glute finisher. 

I dag er jeg fortsatt litt uggen i halsen og hoster, men skal prøve meg på gårsdagens legday anyway. Får isåfall kjøre lettere vekter eller bare dra hjem hvis formen ikke spiller på lag. Det er verdt et forsøk hvertfall

Hvis du er nysgjerrig på hva jeg spiser om dagen så legg meg gjerne til på snap: CHRISUNIVERS men vær forberedt på litt annen galskap også. Hihi! Og lik gjerne siden min på facebook HER! om du vil få med deg nye blogginnlegg og andre ting fra mitt lille univers♥

//Sponset Innhold//

 

Video - Rumpeøvelse du MÅ prøve..

 • 01.08.2016 kl. 17:02

//Sponset Innhold//

God mandag fininger!

Dagens økt er gjennomført som dere kanskje fikk med dere på snap? <3 Det var en kjempe god økt og jeg testet et par nye øvelser. Denne her er inspirert av Hanna Öberg. Følg henne på instagram for treningsinpso HER! Hun er en av mine mange inspirasjonskilder <3 

Denne øvelsen er aboslutt verdt et forsøk. Jeg kjørte mine originale hip thrust med dobbel strikk (som dere så på snap) Grisetungt og høyrepetisjon. Også tok jeg et bonus sett (ekstra sett utenom planen) med denne varianten her. Da lempet jeg av mange kg og kjørte et sett høyrepetisjon med this one and it was goooood!

Hip thrust med strikkpump. Den heter sikkert noe fancy, men navnet blåser jeg i for det er øvelsen jeg skal vise frem nuh. Hihi.. 

Teknikk: Løft stangen opp og legg vekten på hælene for ekstra god kontakt med vår kjære gluteus. Stram magemusklene så bekkenet ditt tilter forover og stram rumpaballene på toppen. Hold stangen på toppen og skyt knærne ut som dere ser på bilde og video. Hvis du vil teste den skikkelig så vil jeg anbefale å kjøre 3-4 sett med 15-20 repetisjoner for å virkelig få rumpepump! 

Når du bruker strikken på denne måten så jobber rumpa ekstra mye og du får jobbet med alle 3 rumpemusklene. For tro det eller ei.. Det er ikke bare 1 stor! Hihi.. Video lenger ned!_NqLNG-g1ds
Det var det jeg rakk i dag før jeg måtte løpe på jobb! I dag er det jo første dag i ny jobb! Og jeg sitter jeg på bakrommet i lunsjen og blogger ferdig. Hihi.. 
Ha en nydelig dag alle sammen <3
Instagram HER!
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS
  
//Sponset Innhold//

Knallgod Rumpeøvelse (VIDEO)

 • 31.05.2016 kl. 18:38

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere en super rumpeøvelse jeg testet forrige uke. Jeg har laget en liten treningsvideo så dere får se. Booty booty booty! Det er jo det vi vil ha sant. Jeg har jo så svai i ryggen at jeg ofte "knekker" ryggen for mye på rumpeøvelser og ender opp med å få syre i korsryggen i stedet for rumpa. Noe som gjør meg så forbanna at dere aner virkelig ikke. Vi snakker bitchflip fra helvette altså. Når jeg trener rumpe er det virkelig mind to muscle som gjelder for meg. Hver neste repetisjon tenker jeg "skvis den, kjenn den og bruk den!" Denne øvelsen var veldig god. Den gikk akkurat der jeg ville ha den og den tok godt. 

Denne øvelsen er ikke noe mer avansert enn en vanlig kickback i kabel som ser slik ut, den har dere kanskje testet?:

Forskjellen er at man ligger med magen på en ball slik at mat unngår for mye knekk i korsryggen og øvelsen blir bittelitt mer isolert, syntes nå jeg hvertfall. Denne likte jeg! Jeg prøvde både 15 og 20 repetisjoner og fant fort ut at her er det bare og kjøre på og kjøre super høyrep med 20 reps. Jeg vil anbefale dere og kjøre denne 4x20. Til det skikkelig syrer seg i rumpemuskelen. Du kan bruke ankle cuff´s som du finner på de fleste gym eller du kan lage den et improvisorisk ankelbånn til å feste kroken i ved hjelp av slynge tilbehør/trx tilbehør)

Teknikk:  Når du skal sparke opp så velg og sparke med hælen. Press hælen mot taket og stram rumpeballen godt hele veien. Kjenn at rumpa jobber. Dere ser jeg har puttet en liten step kasse så det hvilende benet mitt har noe å presse seg imot. Det anbefales for stabilitetens skyld. Og her er det ikke noe vits i å gønne på med tunge vekter. For da mister du muligens kontaken med muskelen og overkompanserer med rygg og alt mulig annet. Kontrollerte bevegelser and feel the burn!

v2RltIPbxsM

Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du tester den♥ God bootybuilding jenter! ♥

Grevinne Heng Be Gone - 3 Gode Tricep Øvelser (VIDEO)

 • 26.05.2016 kl. 17:46

Hei jenter♥ Har lyst til å dele 3 tricep øvelser jeg har i mitt treningsprogram som er knallgode. 

Triceps er bakre del av armen. Den utgjør 2/3 av selve overarmen og hvis du vil ha fastere armer eller "større" armer er triceps veldig viktig å trene. For å si det på en enkel måte så alle forstår. Vi trener triceps for å unngå å få grevinneheng på armen! NB! "Fy F det er tungt tryne på slutten av den første filmen" Hehe.. 

Her er mine 3 favoritter:

sBXrYXfhOVs

ZkGEeeupiuw

bZ2-Z0xYAco

Teknikk når det kommer til triceps: Når vi trener triceps er det et par ting vi må huske på. Albuene skal holdes godt inntil kroppen. Har du de for langt ut mister du plutselig mye kontakt med triceps og trener øvre rygg i stedet. Tenk at armene dine skal være i ca 90 grader bevegelse under utførelse. Husk å trekk vektene eller dytt vektene såpass at du strammer tricep på toppen/bunnen avhengig av øvelse, men hvertfall der det er tyngst. Og ikke glem! Mind to muscle! Tenk på triceps når du trener den og kjenn at den jobber hver repetisjon og hvert sett. Hvis du føler du ikke fåt god nok kontakt og albuene dine trekkes vekk fra kroppen din så har du mest sansynlig for tunge vekter. Selvfølgelig kan teknikk avvike noe på slutten av et sett (hvertfall med høyrepetisjon) Så hvis du får pushet deg ekstra og fortsatt har god kontakt så er det "innafor" med bittelitt teknikk svikt i form av albuer f.eks. Dette kjenner du best selv.

Nå skal jeg stikke og trene bein og rumpe og jeg er så megastøl fra mandagsøkten så dette blir interessant. Jeg gråter allerede! 

Håper dere likte øvelsene? Ha en nydelig dag alle sammen♥

 

Good Mornings Med Strikk (VIDEO)

 • 24.05.2016 kl. 23:52

Nå er jeg egentlig skikkelig gretten fordi jeg lagde ferdig en film i det flotte redigeringsprogrammet mitt som jeg skrøyt så fælt at jeg endelig skjønte på Søndag da jeg lagde den trening av rumpe med strikk filmen (som du finner i dette innlegget HER! ) og tror dere jeg får lastet den opp på youtube der da? Neiiiida! Står "Mislykkes fordi fil ikke finnes" Og når jeg ser på den med mine egne øyne og den clearly finnes. Da freser jeg når det ikke går for å si det mildt! Haha.. Jeg har veldig kort lunte! Hvertfall til data problemer. Men.. Fortvil ikke for jeg har en annen løsning så its all good! 

Dette innlegget skal jeg snakke litt om en SUPER god øvelse for rumpe og bakside lår (også kalt hamstrings aka skinkestrenger) hehe.. Det jeg gjerne vil fortelle er jo det at for å få fine bein og en spretten rumpe så må vi trene bakside lår også. Jeg har mitt store problemområde akkurat der. For selvom jeg har veldig godt utviklet hamstrings så blir jeg aldri kvitt mine fantastiske cellulitter som jeg hver og en elsker. NOT! Men altså, det kunne vært værre. Jeg kunne vært et fattig gatebarn i Peru, så jeg klager ikke så alt for høyt om det. Cellulitter er liksom ikke verdens undergang selvom det selvfølgelig føles slik noen ganger. Jeg må bare lære meg og drite 110% i det. Nå er jeg vel på rundt 40% tenker jeg. 

Det som er godt med denne øvelsen er at du bruker mye kjernemuskulatur i tillegg til at du får med korsryggen sammen med rumpe og hammies selvfølgelig. 

-jO-5oHUdag

Teknikk: Litt bredere beinstilling enn hoftebredde, for hvis du skal bruke strikk så må jo den være stram. Når du bøyer deg nedover så sørg for å ha stram kjernemuskulatur og pust riktig. Sug inn luft på toppen og stram magen og hold pusten til du er halveis på vei opp igjen så puster du ut siste del på toppen hvis det blir tungt. Og her er det viktig at du ikke overdriver med vekten i starten for da kan du ødelegge ryggen din! Det som også er MEGA viktig er at når du går ned så skal du skyte rumpa bakover og tenke at du skal spre rumpeballlene. Ja, det høres rart ut, men da får du strekt hamstrings maks og oppnår super kontakt. Når du får god kontakt med en muskel så får du optimal trening. Du skal også på vei opp sørge for at strikken er stram og at du fokuserer på å presse knærne litt ut mot hver side samtidig som du skviser rumpe muskelen sammen og kniper på toppen. Hold gjerne i et lite sekund på toppen. PASS PÅ: Og ikke legg stangen på nakken slik at du overanstrenger den. La stangen ligge helt på toppen av ryggen.

Du kan enten kjøre lette vekter med 4 x 15 - 20 repetisjoner eller litt tyngre 4 x 10 . Hvis du er ny i gamet så start med lette og høyrep. Da er det 110% stølhetsgaranti og du kan få litt problemer med å sette deg ned de neste dagene. Mulig det blir et mareritt å gå på do, men hva ofrer vi ikke for en stram stuss hæ? Hihi.. Det er flere ganger jeg har måtte ta meg for som en gravid dame når jeg skal på do. Må putte hendene på dosetet og senke meg sakte ned til rumpa såvidt treffer også blir det verdens værste grimaser fordi det er så pain. Også skal man F meg opp igjen også. Hehe.. Men det er en del av gamet!

Slenger med litt bildespam av min lille før trening shoot. Ville ha noen bilder med den nye hårfargen♥ Elsker den! Ble litt fleksing av en ikke eksisterende fiskebolle også gitt, du kan se hvor hardt jeg prøver å skvise den frem! Haha.. Ikke særlig bra biceps gener! Men har heldigvis masse gode bein gener og tricepsgener så får være fornøyd med det. Kan ikke få alt i pose og sekk.Det skal sies at Jeg ikke så like fresh ut ETTER dagens beinøkt som var latterlig god! #Nofilter ! Haha.. Jeg dør! Kan ikke bare være glitter og glamour hele tiden. Viktig å vise at man faktisk trener hardt som F og ser brukt ut når man er ferdig. Noen ganger har jeg sånn afterburn så jeg svetter lenge etter økten er ferdig. Da har man gitt alt. 

Natta fininger! Og tusen takk for at dere titter innom. Beklager at dette innlegget kom litt senere enn jeg ville, men bedre sent enn aldri♥

Ikke glem og følge meg på instagram HER! 

Hvordan få Sommerkroppen.. (Langt innlegg)

 • 23.05.2016 kl. 15:30

Kjære alle jenter der ute som tenker at sommerkroppen 2016 er et prosjekt som går fra 1 Januar til årets første solskinnsdag og du skal ha på deg bikini for første gang siden i fjor. Dere trodde kanskje at jeg skulle skrive noe sånn som "Tren dette, spis dette" fordi dette er en treningsblogg, men så lett er det faktisk ikke.

I WISH!

Hver eneste vår så kommer diverse magasiner og blader ut med artikler på artikler med "Flat mage på 4 uker" "Sixpack til sommeren" "Få rumpa klar til bikinien på 8 uker" og JA! Det er ikke tvil om at MYE kan skje på 8 uker. For det kan det faktisk. Man kan oppnå fantastiske resultater på 8 uker med et godt treningsprogram og kostplan fra en PT eller livstilsveileder uten tvil. Men det er mest på vektnedgangsfronten for det er faktisk begrenset hvor mye muskler du kan bygge på 8 uker. Hvertfall vi jenter! Det er noe dritt at det skal være så mye vanskeligere for oss å rett og slett urettferdig, vi ble jo liksom skapt for å være hjemme og produsere babyer og lage mat. Ikke pumpe jern. Men TIMES HAS CHANGED! Og nå er det så mange flotte jenter der ute som trener for og bygge muskler og faktisk jobber knallhardt for og bli sterke. Poenget mitt her er at du blir ikke Paige Hathaway på 8 uker. (Klikk på navnet hennes hvis du ikke vet hvem henne er) 

Man hører så ofte jenter si. "Nei, jeg vil ikke løfte tungt for da blir jeg manndig" Vel.. Jeg har løftet heavy as fuck i 1 år nå og trent 5-6 dager i uken. Pluss at jeg har spist riktig i forhold til det å bygge muskler og hatt et godt og variert kosthold (Med utskeielser selvfølgelig, litt sjokolade har vel aldri drept noen.. Hihi!) Er jeg manndig i kroppen? Nei, jeg er ikke det vil jeg si. Jeg skulle gitt mye for å vært "større". Jeg jobber knallhardt for å bygge muskler og det tar TID! Det er ikke noe som er gjort over natta. La meg si det sånn at sommerkroppen er ikke noe du jobber med fra mars til juni. 

Vi trener jo selvfølgelig for å se bra ut og føle oss bra. Men har du tenk på at det faktisk er store helsemessige fordeler også? Haha.. Og at når du trener regelmessig så vil du ikke bare se friskere og yngre ut når du bli eldre, du vil FØLE deg yngre og friskere også. Jeg kjenner en sinnsykt inspirerende mann på 71 år som er det sprekeste mennesket jeg noen gang har møtt. Han har vært aktiv hele livet og da snakker jeg ordentlig treningsnarkoman altså og han er det ennå. Han har gått sydpolen og syklet Trondheim-Oslo, han kan plutselig finne på og sykle til hytta en helg og det i en alder av 71. Jeg tar av meg hatten! Og vet dere hva.. Han SER ikke ut som 71 og har ikke kroppen til en 71 åring. Du ser en godt trent og frisk kropp som har vært i aktivitet hele livet. Og hvis ikke det er treningsmotivasjon i seg selv så vet ikke jeg!

"Summer Bodies Are Made In The Winter"

Ja, det er det noen som sier. Men jeg tenker. Sommerkroppen er den kroppen du har hatt hele livet, det er den kroppen du har spist ribbe med til jul, det er den kroppen du har spist salat til middag hver dag 4 uker før du drar på ferie for å føle deg fin. Sommerkroppen er DEG og et resultat av dine valg over lengre tid. Det er den kroppen du både elsker og hater. Det er den kroppen du en snill med og slem med. Det er den kroppen du skal bære resten av livet ditt. Så hvorfor skal du kun ta vare på den noen måneder før du skal til Spania for å se fresh ut i bikini? Jo, jeg forstår jo at man gir litt ekstra på trening og kanskje spiser litt "cleant" før man skal reise for å spisse formen. Men hvorfor kan man ikke bare ha den innstillingen hele veien året rundt? Hvorfor skal man strebe så hardt noen måneder før avreise for så og gi F når bikini sessongen er over? For let´s face it! La oss være helt ærlige. Det er jo det som skjer for de fleste. Man gir blanke når september kommer og høstparkasen skal på eller hva?

Jeg har vært en av de jentene. Og det er ikke lenge siden heller. Jeg husker jeg var på Tjøme for sommeren 2 år siden var det vel og da hadde jeg ligget og fleska meg i sola og kost meg MAKS med kake til kaffen på formiddagen (jada, gammel til sinns), jeg spiste sikkert 5 is om dagen, drakk en corona i solen eller 2 og nøyt livet maks med grillmat og snacks dag inn og dag ut. Jeg hadde konstant noe å dytte i trynet i umiddelbar nærhet. Jeg følte meg ikke sånn super kul i bikini, men ikke plaget nok til at jeg gadd å gjøre noe med det heller. For dere vet at det er en hårfin grense der. Når du plutselig ikke synes det er noe kult og bo i kroppen din lenger SÅ starter du treningen. Vel jeg var ikke der. Jeg koste meg. Men.. en dag følte jeg meg relativt oppblåst og jævli for å si det rett ut og da tok jeg på meg joggeskoene og jogget meg en tur. "NÅ skal jeg jaggu skjerpe meg, nå er det nok" Vel, det ble med den ene joggeturen da for å si det sånn. Haha.. Så jeg skjønner at det ikke er lett og kjøre helomvending på livstilen. I get it!

Men.. Hvis du heller ser på sommerkroppen som et helårsprosjekt. Derav helårskroppen som det har blitt en hype og kalle det. Så blir det ikke så stress når sommeren heller kommer. Og her kommer mine tips til hvordan du kan forandre livstilen din til det litt bedre slik som jeg gjorde og ikke har angret en dag siden..

MAT

Les og utforsk!! Kunskap er makt! For det er SÅ mange som gjør feil og spiser for lite! Eller spiser feil. Det trenger ikke være så avansert og spise sunt. Tenk litt sånn.. Alt med måte. Fløte og ost er ikke usunt, ost er blant annet en knallgod kilde til proteiner som hjelper deg med å bygge muskler. I RIKTIGE MENGDER! Dette gjelder også pasta, ris, poteter. Det er gode karbohydrat kilder som kroppen din trenger for å få energi som du trenger til trening f.eks. Så det er viktig å lese litt om dette så du skjønner at det trenger hverken være dyrt eller avansert og endre kostholdet til et sunnere et. "Du må tygge for å bygge!" - Fitness Sandra Quote. Og selvom du kanskje har en familie som du ikke vil "påtvinge" sunnheten din så kan man fortsatt spise det samme, men som sagt. Mengder er viktig. Og kanskje dropp sausen som er full av smør f.eks. Selvom smør er også en god kilde til fett kroppen trenger. I kontrollerte mengder. Let på nettet for gode oppskrifter så gjør du det også lettere for deg selv. Jeg skrev ned mye av det jeg fant på nett så jeg har min egen lille personlige koke bok. (Print for all del ut hvis du eier en printer. Haha..)

TRENING

Finn noe som du liker til å starte med. Noe som gir deg gleder og noe du føler du mestrer. For meg så var dette body pump gruppe trening som de fleste treningsentre har. Jeg gikk på body pump alt fra 3-6 ganger i uka og så kjempe resultater, følte meg sterk og hadde stor progress med styrken jeg bygde opp der. Da fikk jeg gradvis mer selvtillit til å trene styrke for meg selv i tillegg og til slutt driste meg inn på frivektsrommet der de store gutta holder på. Nå driter jeg i hvem som er der så lenge jeg får gjort det jeg skal. Så man vokser mye og utvikler en selvtillitt som er helt suverent god. 

RUTINER

Lag deg en ukesrutine på Søndagene og gjerne en middagsmeny og matplan for andre måltider. F.eks: Mandag: Body pump kl. 19:00 Middag rett etter jobb kl. 17:00, Kylling med ris og brokkoli (det høres veldig fitness aktig ut og veldig kjedelig og det jeg kom på sånn på sparket, og det er ABSOLUTT ikke bare det man må spise når man trener eller skal være litt sunnere) Men når du lager deg den planen så blir du ikke minst drit fornøyd med deg selv fordi du faktisk har en plan, men du vil også mest sannsynlig fullføre den fordi du har jo på en måte laget en avtale med deg selv og du vil jo ikke skuffe deg selv vil du det? Man må lure hjernen noen ganger. 

FORVENTNINGER TIL DEG SELV

Ikke vær urelistisk.. Jeg husker November for 1 år siden så sa jeg til meg selv "Innen jul skal jeg ha markerte magemuskler" Hahahaha.. Har du høøøørt noe så fjernt å si? For det første så må man ha en lav fett % for å få synlige mageruter for alle har i utgangspunktet det. Ellers hadde vi ikke klart å stå. Det kommer bare ann på hvor "deffa" man er når det kommer til synligheten. Og seff om man er veldig trent så vil de jo også være større. Altså bule mer.. Større volum. Så da vil de jo også synes mer. Men muskler tar som sagt lang tid å bygge. LANG tid. Så vær realistisk og litt tåmlodig. Så lenge du putter inn arbeidet så kommer resultatene uansett. 

MÅL

Litt som det over her. Ha realistiske mål. Det er selvfølgelig lov å drømme så stort du bare vil! Olympia pallen 2017 oh YES! ;) Men sett deg del mål slik at du får en godfølelse når du klarer de og motivasjonsboost når du nailer mål etter mål. F.eks. Jeg vil klare 60 kg knebøy 15 repetisjoner og 4 sett. Mine forrige mål jeg satt meg har jeg klart og det var 5 pullups og 100 kg markløft! Og fy så stolt jeg var når jeg klarte det. Følte meg som en superstjerne på gymmen. Verdens beste følelse er den følelsen du får når DU har gjort noe for DEG som har vært en utfordring på lang sikt. 

Og ikke tenk at sommerkroppen 2016 blir INSANE fordi du leste i et blad "hvordan få six pack på 4 uker" i Mai når du fortsatt har marsipanen du hamstra når påsken var over fordi den var på halv pris i butikken liggende i skapet enda. Og hvorfor skriver jeg dette? JO FORDI JEG HAR VÆRT HUN JENTA. Haha.. Hun som alltid så etter kjappe løsninger og ikke skjønte hvor mye tid og hardt arbeid det faktisk ligger bak en veltrent kropp. Men nå, etter snart 1 1/2 år med hard trening og planer om å stille i bikinifitness til høsten, personlig trener og kosthold og ernæringveileder studier på gang så føler jeg at jeg har lært ekstremt masse. Jeg har prøvd og jeg har feilet, jeg har vært sprudlende glad fordi jeg har fått til ting og jeg har strigrått på treningsenteret fordi jeg har feilet, men jeg har hvertfall IKKE GITT OPP! Dette kommer det et eget innlegg om også. Og det er der forskjellen ligger. Ikke vær en av de som gir opp! Ikke skuff deg selv. Unn deg selv den "sommerkroppen" hele året og gjør det for helsen din, humøret ditt og selvfølelsen din og ikke minst helsen din♥ 

Hvis det er noe annet jeg kunne nevnt så ikke vær redd for å legge igjen en kommentar♥ Og ikke glem å følge meg på instagram for treningsinspirasjon HER! //Thights, topp og hoodie fra BikBok HER! //
Jeg bare elsker balance serien til BikBok♥

Tren Rumpa Hjemme Med Strikk..

 • 22.05.2016 kl. 17:01

Hei frøkner♥

Jeg har laget en treningsvideo til dere med fokus på rumpe som kan kjøres hjemme, på ferie, på hytten eller hos mormor for den saks skyld. Vi er vel alle enige om at de fleste jenter er ute etter å trene en muskel litt ekstra enn de andre. Og det er jo vår kjære gluteus maximus. Jeg har satt sammen noen øvelser til dere som dere kan gjøre hjemme eller ute for den saks skyld. Det eneste du trenger er deg selv, treningsmotivasjon og en strikk. Du må faktisk strengt talt ikke ha strikken heller, men den hjelper til MYE med å få god kontakt med rumpe muskelen så det er verdt investeringen. 

Stor strikk HER!  Små strikker HER! 

Jeg får ikke sagt hvor glad jeg er i strikkene mine så er det noe du burde ha i treningsbagen din så er det disse. Dette kan du gjøre på ferie også og det er faktisk ganske gøy og knall god trening. Ingen tvil om at disse blir med til Mallorca i Juli. Du kan enten kjøre 4 x 20 på alle øvelsene eller kjøre sirkeltrening og sette opp programmet som du ønsker og kjøre 1 x 20 pr øvelse og kjøre 4 runder. Som en type sirkeltrening. Så uansett om du er hjemme med barn eller på besøk hos bestemor en helg så kan du gjøre disse øvelsene og det tar ikke lang tid.

Dagens øvelser:

→ Knebøy med motstand
→ Utfall med motstand
→ Kickback
→ Hoppende knebøy
→ Pulserende Kickback

Jeg har endelig lært meg redigeringsprogrammet jeg lastet ned for en evighet siden så her kommer en ordentlig film med alle 5 øvelser. Jeg har til og med puttet på litt harry trance musikk bare for å få litt stemning her. Haha.. Jeg hadde jo planlagt og gjøre dette ute i dag i strålende sol, men den kom ikke helt som bestilt så da ble det på verandaen i stedet. Her er videoen og jeg håper virkelig dere liker den. Det blir absolutt flere slike treningsvideoer i fremtiden nå som jeg endelig har skjønt meg på videoredigering. Nå snakker vi treningsblogg her dere. Litt mer avansert for hver dag som går♥

04TN6-tiivo
 
Grunnen til at vi bruker strikker er fordi det gir en motstand som gjør at du MÅ aktivere og spenne muskelen du jobber med. I dette tilfelle: Rumpa! Det jeg også liker med strikken er jo at det blir tyngre der du med trenger det. Så du får en ekstra motstand når du er på det tyngste. Noe du ikke får med en kabelmaskin for eksempel. Du kan også holde et par sekunder på toppen for å virkelig skvise muskelen så du får skikkelig syre. Tenk også kontrollerte bevegelser. Du eier strikken, strikken eier ikke deg. Husk også mind to muscle!! Nå jobber vi med rumpa (og selvfølgelig beina) men prøv å tenk hele tiden, hver eneste repetisjon at du skal kjenne rumpemuskelen jobbe og at du strammer den. Ikke tenk på hva du skal ha til middag eller at du har papirarbeid liggende. VÆR TIL STEDE! Det er faktisk forsket på at dette har mye å si. 
 
 


 
 
Jeg håper virkelig dere liker den og at dere tester ut øvelsene. Og husk. Du kan bruke kun kroppsvekt også. Gi meg gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet om det er noe annet jeg kan bidra med♥ Og forresten ELSK på de nye fantastisk freshe nike skoene mine♥ Jeg har jo lenge skrevet at jeg har vært på jakt etter de perfekte grå sneakers. Well.. I found them ♥♥♥
Ikke glem og følge meg på instagram HER! 
Eller like Facebook side min HER! Så du får med deg når det kommer nye blogginnlegg♥
Nyt søndagen videre. Nå skal jeg hoppe i koseklærne!
 
//C

En av mine favorittøvelser for bakside lår og rumpe. Med video..

 • 10.05.2016 kl. 21:25

//Sponset Innhold//

Jeg har fått en ny favoritt for bakside lår og rumpe!

Rumenske markløft i kabel / strakmark i kabel. FY og denne river i baksiden. Den treffer akkurat der den skal. 

Hvis du skal teste denne så husk et par ting: Du må ha kasser og stå på så ikke vektene treffer bunn når du er helt fremoverbøyd, hoftebredde avstand på bena, kjør TUNGT vekten skal gi kroppen motvekt så du i utgangspunktet skal kunne lene deg tilbake uten å falle, svai rygg med spenn i kjernen (hold deg stram, men ikke glem å puste), og når du bøyer deg ned er det SUPER viktig at du faktisk sprer skinka. Haha, det høres helt merkelig ut, men du skal tenke at du virkelig skal vise noen som står bak deg alt du har der nede. FORDI.. Da får du strekt bakside lår (hamstrings) ordentlig ut og du vil oppnå maks kontakt med den muskelen du jobber med! Hvis du bare bøyer deg opp og ned så vil du plutselig kjenne det i korsryggen og det blir feil. Ha strake bein og stram rumpa på toppen. Denne MÅ testes! Jeg anbefaler dere å kjøre 4x15 for å få skikkelig utbytte. 

Her kommer en film om hvordan teknikken skal være: 

 hg4EIH3O1TE

Håper dere vil teste den ut. Dere kommer IKKE til å angre! Gi meg gjerne tilbakemlding i kommentarfeltet på den♥

Ha en herlig kveld videre!

//Sponset Innhold//

 

Trening - Hvile og restitusjon er viktig!

 • 21.04.2016 kl. 18:12
Siden jeg blir nødt til å ta tvungen treningsfri og "hviledag" i dag fordi jeg har varetelling så tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om restitusjon og hvile i forhold til trening. For det er ingen tvil om at hvile og restitusjon er viktig for å oppnå optimale resultater når det kommer til trening og progress! Det er noen faktorer som spiller inn når det kommer til restitusjon og det er mat, drikke, søvn og hvile generelt.

Kroppen restituerer jo med en gang du er ferdig på trening. Det er derfor det er viktig og få i seg et ettertreningsmåltid blant annet. For at kroppen skal få i seg energi som du faktisk har brukt opp i løpet av økten din. Får du ikke i deg et godt måltid etter trening så blir kroppen din forbanna og reagerer ved at du blir i dårlig humør, sliten, trøtt og kanskje du får en hodepine. Få i deg ettertreningsmåltidet ditt innen 30 minutter etter trening, karbohydrater for å fylle opp glykoselageret ditt (energien) og proteiner for å reparere skadet muskelvev. Velg så sunt du kan, men det er bedre og få i seg en brødskive med sjokoladepålegg enn ingenting faktisk. FYLL OPP LAGRENE NÅR DU ER FERDIG! Jeg anbefaler 30-40 gram proteinpulver og en banan/liten eske rosiner eller riskaker. Du kan også drikke en halv liter styrk melk med valgri smak hvis du heller ønsker dette. Eller rett og slett smøre med deg en matpakke med 2 grove brødskiver med et rent kjøttpålegg på. (Legg på en del kjøttpålegg da dette er proteinene dine)

En annen viktig faktor er søvn. Det er der jeg sliter. Jeg er ikke noe flink i å få nok søvn. Jeg har dog blitt mye flinkere de siste måndene enn det jeg var før. For da kunne jeg sitte oppe til 02:00 noen ganger senere for så å stå opp 07:00. Og det er ikke kult. Da ble jeg et monster enkelte dager. Nå så kommer jeg meg som regel i seng før 24:00 hvertfall og det er jo 2 timer forbedring og det er jeg veldig fornøyd med! Hvis du ikke får nok søvn så vil du yte dårligere på trening, slite med og holde fokus og være tung i kroppen. Dette gjelder jo om du er på jobb, skole eller trening forsåvidt. Søvn har mye med hukommelse å gjøre også og innlærte rutiner som teknikk i forskjellige øvelser i trening kan svekkes ved dårlig søvn. Det skilles også ut anabole hormoner når du sover og studier viser at hvis du sover lite så vil det hindre muskelvekst. Det er også bevist at hvis man ikke får nok søvn så produserer kroppen mindre av et hormon som heter grelin, dette hormonet stimulerer appetiten. Sover du for lite vil du også produsere for lite av et hormon som heter leptin, dette hormonet demper appetiten. Så døvn er viktig med hensyn til vektkontroll. Kroppen trenger 7-10 timer søvn avhengig av alder, gener og hvor mye fysisk aktivitet man er i i løpet av en dag. 

Hvis du har trent mye over lang tid så anbefales det og ta en deload uke. Det vil si en uke med mindre intensitet og tyngde på trening. En såkalt "lett" uke. Har du trent 5 dager i uken i 8-10 uker så kan det lønne seg å kjøre en deload uke hvor du trener 3 dager og har lettere vekter for å la muskelen "slippe" litt unna det tyngste. Tanken med dette er at du skal la musklene få litt hvile i mellom slagene. Det blir en slags "opprettholdingstrening" om man kan kalle det noe sånt. Du kan også gjøre alternativ trening som f.eks trening uten vekter og gå vekk fra programmet ditt. Man kan kjøre kun kroppsvektsøvelser som sit-ups, push-ups, pull-ups, spenst hopp eller liknende. Du kan også gå turer. Lavintenstitetsgåturer er fin restitusjon for kroppen hvis man trener mye tung styrke blant annet. 

MEN...

Noen ganger så lønner det seg og ta HELT treningsfri en hel uke. Og ja, man føler at man mister alt man har jobbet for og mister livsgnisten. Man føler seg fortapt og at man ikke har noen mening i livet lenger. (det gjør hvertfall jeg.. Haha) Men det er så utrolig feil. For når man trener så "ødelegger" man kroppen. Man river opp musklene og ødelegger muskelfibrene og noen ganger så trenger de komplett hvile for å bygge seg helt opp igjen og bli 100% før du starter å ødelegge de på nytt. Det som ofte skjer når du tar en 100% hvileuke er at du kommer tilbake på trening og er sterkere fordi musklene dine er uthvilt, oppbygd og "reparert" De har grodd seg sterkere og tåler høyere intensitet og påkjenning igjen. Kanskje du også skal vurdere og stokke om på treningsprogrammet ditt eller bytte ut noen øvelser du har kjørt veldig lenge for litt ny input.

Tegn på at du kanskje trenger en hvileuke (og da snakker jeg fra egen erfaring, dette er ingen fasitt) :

→ Du klarer plutselig ikke å løfte det du vanligvis løfter. Du føler deg svakere i musklene og generelt kroppen.
→ Du har lite energi på trening, som skrevet over her. Du orker ikke.
→ Treningsøktene dine blir av dårligere kvalitet og du må kanskje til og med gå NED på tyngden når du skal løfte.
→ Du får mindre progress eller ingen progress hverken kroppsmessig eller styrkemessig. 
→ Du blir demotivert og i dårlig humør fordi du føler du har stagnert. 


Og fortvil ikke om du må ta deg en hvileuke, for det vil kun gagne deg i lengden. Ikke se på det som en nedtur, men en slags opptur. For du kan jo tenke at du virkelig har gitt ALT kroppen din har og pushet deg selv kjempe bra. Nå trenger den bare å hente seg inn igjen for neste skritt. En level UP kan vi jo kalle det. For hvis du går for lenge og ikke lytter til kropp eller fornuft og tar en hvileuke så ber du om å bli utbrent og dritt lei fordi du kanskje også mest sansynlig stagnerer.

Jeg anbefaler å ha en hvileuke etter ca 8-12 uker med trening eller rett og slett når kroppen selv sier ifra for det er veldig individuelt. For hvis du lytter til kroppen og du kjenner deg selv godt så merker du når du trenger den type restitusjon. Jeg merker det med en eneste gang. Det er som om jeg blir syk uten forkjølelse på en måte. Sånn hanglende følelse. Og da gir jeg meg mens leken er god. Og det har funka supert hver gang. Kommet tilbake sterkere og med masse motivasjon. Jeg har vel hatt 4 hvileuker i løpet av et år hvis jeg ikke husker helt feil. For selvom dette er en treningsblogg og jeg er treningsnarkoman føler det som så må jeg dra på "rehab" og koble av litt innimellom. Hehe.. 

♥ LEV MED PASSION - TREN MED PASSION  ♥Ikke glem giveaway´en min! Jeg skal jo gi bort et sony trådløst headset til en verdi av 1198,- og 2 TRUE bcaa bokser♥
Vinner trekkes i morgen! Trykk HER! for å komme til give away innlegget. 


Ikke nøl med å spørre meg om det er noe du lurer på eller om det var noe manglende info her. Jeg blir bare glad for tilbakemeldinger. Både gode og dårlige♥

Hvis du synes innlegget var bra så link meg gjerne hvis du skriver om noe av det samme eller trening♥

Rumpeøvelse tips og dagens treningsprogram!

 • 22.02.2016 kl. 20:38


Hei fininger.. 

Titter egentlig bare litt kjapt innom for å anbefale dere en super baseøvelse som går på balanse, stabilitet, core og egentlig hele kroppen som jeg kjørte i går. 
Her forbedrer du knebøy teknikken din også i form av at du ikke får bøyd deg for mye fremover (som er alpha omega for meg hvertfall!) 

Overhead squat med vektskive:

Klikk deg inn på min instagram for å se film av øvelsen! 
Trykk HER! for å komme dit :) 

knebøy, overhead squat, knebøyteknikk, fullkropp

Enkelt og greit. Trenger ikke være noe mer fancy enn det her for å bli helt ødelagt i kroppen dagen etter! 
Stell deg nogenlunde tett inntil veggen og senk deg ned så rett i ryggen du klarer, kontrollert opp igjen og SKVIS rumpa på toppen og hold et sekund. Det er mulig vekskiven bikker litt bakover og det er akkurat det som er KNALL med denne øvelsen. Du må hele tiden bruke støtte muskulatur for å holde den igjen over hodet ditt. Det her var faktisk en knall god skulderøvelse om jeg får si det selv! For jeg har ikke vært så støl i skuldrene siden tidenes morgen! Helt vilt! Jeg skjønte ingenting når jeg våknet i dag tidlig og nærmest var handikappa og manglet evner til å løfte noe over hodet. Det var en utfordring å ta på seg genser faktisk. Who knew.. Positivt overasket! Kan si det var en bonus jeg ikke forventa.

Men den er altså knall god for hele kroppen. Så bruk den som en avsluttende beinøvelse til slutt på en leg day f.eks. 4 x max og du er helt gele i hele kroppen.
Du spenner hele kjernen og må bruke hele kroppen for å jobbe deg opp og ned. Er jo i teorien en baseøvelse så det sier seg selv :) 

Test den ut.. Du vil ikke bli skuffet! 
Gi meg gjerne tilbakemelding om du liker den :) Eller om du hater den.. Haha.. 

Nå har jeg egentlig akkurat spist middag og kommet meg hjem fra jobb.
Sprøstekt laks med en god klatt mager kesam på toppen <3 Husmannskost.no Nå har maten sunket og nå blir det trening. Jeg har planer om å øke i frontsquat i dag og det er jeg veldig spent på med tanke på hvor ødelagt jeg er i kroppen fra i går! Hehe.. Men.. Shit.. Jeg må bare prøve!

Dagens program ser slik ut: 

♦ Frontbøy
♦ Leg Extension 
♦ T-bar row
♦ Stående roing med stang
♦ Facepulls
♦ Kabel bicep curl
♦ Benk dips
♦ Mage


En fin blanding med øvelser for hele skrotten! :) Det trengs etter denne godis helga her for å si det mildt. 

Nuh er det opp og hopp før jeg bare dævver på sofaen her.. For dørstokkmila blir bare lengre og lengre når man sitter mett under et varmt pledd. 
AKK mandag.. Du tar livet av meg noen ganger :P 

Men.. #NeverSkipAMonday
Det er i dag jeg setter grunnlaget for uken så det er bare å suck it up buttercup og få fart på sakene. 

Noen flere som har en treg mandag? 

(Sponset innhold)

Ryggtrening:

 • 09.02.2016 kl. 21:03

Jeg ELSKER å trene rygg! Det har jeg sagt før.. Sikkert opp til flere ganger. Jeg bare synes det er fantastisk å føle seg sterk i ryggen og man ser resultater fort pga lav fett %.

Det finnes jo et hav av ryggøvelser og roing er en type av mange gode!

Jeg kom jo på at jeg lagde disse collage´ne for en liten stund siden, men har ikke fått somlet meg til å legge de ut. 

Her tenkte jeg å vise dere noen varianter av sittende roing:
For det første må jeg bare si beklager på forhånd her. Hva i all verden har skjedd med redigeringen? Haha.. Det ser HELT grusomt ut. Jeg redigerer typ aldri bildene mine her på bloggen, det skal sies Men jeg prøvde å få bildene litt skarpere med litt mer kontrast nå jeg lagde de. 
Sånn kan det gå når man får photoscape på mac for første gang og skal prøve å forske litt:P 
Note to self: No more forsking! 

NO MORE! 

Nok om det..

Sittende roing er knall fin øvelse for ryggen og den er enkel og utføre teknisk. Det finnes forskjellige grep på sittende roing sett som på bildene over her.
Underhåndsgrep gir litt mer biceps trening også, mens bredt overhåndsgrep gir mer på lats. (Vingene) 

Husk stolt holdning! Brystkassen ut og skuldre bakover.


Fordelen med så mange øvelser er jo at man kan bytte på litt uten å bli lei. Pluss at kroppen får bittelitt variasjon.

Min favoritt nå til dags er den varianten med nøytralt grep. 
Den synes jeg tar knall godt! Ryggøkt er viktg! ♥

Det er både skadeforebyggende (om det gjøres riktig da selvfølgelig) 
Og det gir en bedre holdning.

Hvilken er din favoritt? Og har du noen favoritt ryggøvelse?

Min oppvarmingsrutine og Rumpe aktivering m/ Minibands

 • 01.02.2016 kl. 12:02


Jeg har jo nevnt mange ganger at det er utrolig viktig å få kontakt med den muskelen du jobber med. 
Som rumpa f.eks. 
Det er veldig lett å la korsryggen ta over for mye eller beinet generelt.

Kjenner du det der du skal når du gjør en øvelse? 
Tenk litt på det :)

Så da tenkte jeg skulle dele min oppvarming med dere.

Rumpa er jo delt inn i 3 muskler.

Gluteus: Maximus, medius og minimus. (Minimus.. Hahaha) 
Og vi vil jo sette i gang alle 3 og få hele kadonken til å jobbe når vi først setter i gang eller hva?Jeg gjør 5 øvelser før jeg går i gang med trening. 
Det tar ikke mer enn 5-10 min ekstra og det er verdt det i lengden.
Det er både skadeforebyggende og vil gjøre hjelpe det med å få bedre kontakt med musklene dine og få bedre utbytte av økta di.

Yoga plex

Den er god for hele skrotten!
Det strekker både her og der og man får utfordret balansen litt også.
Her fokuserer jeg også på etter hvert som jeg blir varmere og gå lenger ned mot gulvet med bekken og presser så det strekker skikkelig i lysk og hofter.
Jeg kjører 4-5 stk på hvert bein og holder posituren i kanskje 20 sekunder ish. 
Føles som jeg står der i en liten evighet hvertfall :P Haha..Squat to Stand:

Denne er knall god for mobilitet og hoftebevegelser, samt du får strekt heftig ut på bakside lår.
På slutten som dere ser på det nederste bilde til høyre så putter jeg armene mellom bena og dytter knærne vekk fra hverandre for å virkelig strekke godt til i lysk og hofter.
Kjører 5-8 stk og står noen sekunder i bunn og topp posisjon for å mygjøre skikkelig.
Tips! Hold fast i skoene dine held veien for å sørge for at du får strekt skikkelig på toppen.Glute bridge med dobble strikker:

Aiaiai!! Denne brenner godt! Her får du dobbel motstand og må jobbe HARDT for å holde knærne fra hverandre.

Blir det for tungt med 2 strikker så kjør med en. Blir det for tungt med 1 kjør uten :) 
Den gjør nytten sin uten strikk også for å si det mildt!
HUSK å skviiiiiise rumpa opp mot taket på toppen og hold gjerne i et par sekunder.

Her kjører jeg 1 sett med 20 reps.Kickback m/ Strikk Motstand:

Her også får du GREIT brennende følelse i glutes!
Beinet opp i 90 grader.
Får du ikke til med strikk så kjør uten. 
Fokuser på å virkelig stramme rumpa på toppen og hold gjerne i et par sekunder for å virkelig sette fyr på ting!Sittende Hip Abductor:

Denne er knall god for hoften og hofte mobiliteten.
Her kjører jeg også 1 sett med 20 reps.
Sørg for å ha hælene dine godt nedi gulvet og på samme sted gjennom øvelsen.
Bruk knærne til å skyve strikken fra hverandre.Dette var mine oppvarmingøvelser! 

Håper du vil teste de ut om du ikke allerede kjører de eller noe liknende.

Det som også er genialt med disse strikk øvelsene er at om du har de hjemme kan du kjøre en type "sirkeltrening" med de forskjellige øvelsene og få en super god rumpe økt hjemme uten og måtte forlate joggisen med flekker på og tenke på og ta ut hårdotten du har på toppen av hodet som ser ut som et kråkereir.
(Nå bare tenker jeg på hvordan jeg selv ser ut noen ganger.. Haha) 


Eller om du kanskje er nybakt mamma og ikke kommer deg på trening så lett.

Forslag til Sirketrening hjemme med fokus bein rumpe:

♦ Glutebridge m/strikk
♦ Kickback m/strikk
♦ Sittende Hip Abductor
♦ Utfall Bakover
♦ Knebøy

Hvis du tar 1 sett av hver øvelse før du går over på neste og kjører totalt 4 sett f.eks så har du en KNALL god bein/rumpe økt right there i din egen stue :) 

For ekstra utfordring på slutten kan du jo legge på 1 sett med MAX burpees f.eks.
Som en sånn liten bonus fra helvette. 
Haha..

Men så "lett" kan det være altså.
Trenger ikke være så komplisert i det hele tatt.

STRIKKER FÅR DU KJØPT HER HOS X-LIFE! 

Disse strikkene er en SUPER invistering! 
Tenk til sommeren og du skal på ferie. 
Pakk de med deg og kjør en økt i solen mens du får farge♥

Og jeg må absolutt kredde min kjære Rebecca som har tipset meg med noen av disse øvelsene. 
Hun er knall god på rumpe trening og har plukket opp masse tips fra den dama der.
Helt RÅ!


Så! Ha en fantastisk dag alle sammen.
Det er Mandag, ny uke.. NY MÅNED!

Ingenting kan stoppe deg..


Har du satt deg noen mål for Februar? 

Olympia Toppen Seminar og Tricep Øvelse! <3

 • 21.01.2016 kl. 19:35

Endelig hjemme fra varetelling :D
Nå har jeg fri helt til mandag og det føles bare så godt. Det er sårt trengt!

Jeg må dele noe med dere :D

I morgen skal jeg på lunsj seminar på Olympia Toppen♥
Jeg fikk en mail forrige uke med invitasjon.
Jeg skjønte liksom ikke helt hvor den kom fra så jeg spurte.
Også viser det seg at det er pga bloggen min jeg har blitt invitert♥

Det synes jeg bare er så sinnsykt kult! Og jeg må si jeg føler meg spesiell!

Det heter "Hvor sunn er du egentlig" - Et innblikk i helse og ernæring av Professor Julian Alvarez innen ernæringsfysiologi og spesialist innen sportsmedisin.


Det er jo ikke alltid like lett å velge..
Og det er jo ikke alltid like lett å vite hva som faktisk ER sunt?!På slutten av seminaret holdes det også en spørsmålsrunde av David Ewald som ble nordisk mester i bodybuilding i 2013.

Det er anbefalt og ta med seg treningsprogrammet sitt og kostholdsplanen sin for å få veiledning og rådgivning.

HVOR fantastisk er ikke dette da? :D

Det her er jo awesome! Jeg har jo allerede så mange spørsmål og så mye jeg lurer på!
Så mye input jeg kan få av noen som har så mye erfaring. Love your body..
Ta vare på den.. Det er jo tross alt det eneste stedet du har å leve ;P Haha.. Klisje.. I know! 
Men hei.. Det er jo sant! Man vil jo få i seg mest mulig sunn mat for det er jo da man føler seg bra! 

Og ja, det er jo helt greit å skeie ut litt på Lørdagene for litt sukker trenger man alltids :P 
Men hvis man er flink og faktisk er smart på matfronten ellers i uken så kan man jo selvfølgelig unne seg litt smågodt!

Jeg er hvertfall sinnsykt spent på hva jeg kan lære i morgen.


All kunnskap er god kunskap..
Og hva er kunnskap.. Kunnskap er makt ;) 

Jeg skal selvfølgelig dele alt sammen med dere♥


I dag er det biceps og triceps som står på planen og det blir deilig!
Jeg er så sykt støl i beina atte FY F!! Så det blir deilig å få avlastet dem litt. Hehe

Tenkte jeg skulle dele en god tricep øvelse med dere som er super hvis du er litt nybegynner for den er så lett og få kontakt med.

I give you..

Overhead extension med vektskive!

Her bruker jeg 5 kg og kjører høyrep (3x15) og supersetter sammen med smalpushups som jeg også kjører 3xmax i mellom helt til slutt av bi/tri økta mi for å brenne ut alt av muskler.
Da blir du greit stiv i arma. Løkke tell ;P 

Det som er viktig med denne er at du holder armene i 90 grader ca når du har senket skiva bak hodet.
Også er det KJEMPE viktig at du har lite mellomrom mellom albuene. Tenk at du skal presse albuene inn mot hverandre hele veien ned og hele veien opp. 
Ikke overdriv da. De skal jo ikke treffe gverandre, men som du ser på det nederste bildet.
Den avstanden skal du ha.
Dette er for å få supergod kontakt med triceps. Og denne "reglen" gjelder i de fleste tricep øvelser. 
Klarer du ikke det så er det for tungt, og da begynner du å kompansere med masse andre muskler som gjør at du ikke får fult utbytte av TRICEP øvelsen.

Gjør det samme med tricep push down så kjenner du fort det river i trissa ;P Hihi.. 


Såh.. Nuh skal jeg hoppe i gympa tøyet og komme meg avgårde♥
Fikse BCAA og gjøre klart prottis shake og riskaker ;)


Igjen må jeg bare si at jeg er SUPER stoked på i morgen :D

Jeg er heldig♥

Håper dere har hatt en nydelig dag!Stramme opp rumpa? Prøv disse øvelsene<3

 • 29.12.2015 kl. 20:55

Oooookei.. 

Er dere klare til å bli bootylicious? ;) 

I går gikk jeg virkelig all in på min kjære booty day og filmet noen SUPRE øvelser jeg vil dele med dere! 
Hvis man har nøkkelen til suksess så må man spre gleden sant? ;)

Fylte flaska med BCAA og kom meg på trening! O hoi hvor det går.. 
Når jeg kom frem var det bare å rigge opp kamera som en gærning og filme ivei! 
Var jo så heldig og fikk ordentlig kamera til jul så det blir lettere for meg å ta fine bilder til dere :)
Er gaaanske fersk på det enda, men det kommer seg og jeg lærer litt og litt ;) 


Strong in pink ;) ELSK på det nye iPhone dekslet mitt <3 
Små barn store gleder right? 
Skal ikke mer til! 

Okei.. 

LET´ S GET DOWN TO BUSINESS!Jeg hadde en date med Mr Smith :O
Han er brutal og han liker å pine meg! 
Men innerst inne så mener han det bare godt ;) 

Han pisket meg i form i dag med diverse herligheter: 

♦ Utfall bakover smithmaskin 4 x 12 pr bein (VIDEO)

♦ Step up kasse smith maskin 4 x 12 pr bein (VIDEO)
♦ Sumo squats smith maskin 4 x 15
♦ Sumo kabel squats 4 x 15
♦ Kickback kabel 3 x 12
♦ Dype strakmark på benk m/ kettlebell 4 x 20 (VIDEO)

Utfall bakover smithmaskin.

FY F!! For å si det mildt! 
Denne er dere NØDT! Til å prøve! 
Den tar som bare det på hele baksiden, rumpa og forside lår. 
Rett og slett hele bein jæveln :P 
Og den er vond.. Jada.. vond som fy, men vondt = resultater (riktig vondt da for all del)
Jeg kjører 12 stk pr bein altså 24 pr sett og kjører 4 sett til jeg får tårer i øya. 
Hehe.. 

video:bakover utfall
V
iktig å tenkte på er: 
Det fremste benet i ca 90 grader. 
Stram kjerne muskulatur og senk deg kontrollert ned mens du konsentrerer deg om å komme deg opp igjen ved å bruke det fremste benet. 

Step up smithmaskin:

Her er det litt av samme opplegget. 

Løft deg opp med benet som er oppå boksen og spark godt til opp i lufta med det andre benet (når du gjør dette vil automatisk rumpe musklen stramme seg og du aktiverer rumpa) Stram til og skyv hoftene frem på toppen :)

video:step up ok

Her kjører jeg også 4 x 12 pr bein (24 pr sett)
Jeg lover disse to etter hverandre kommer med gangsperre garanti :O

Dype strakmark med kettlebell:

God bredde på beina, strak rygg, skyt rumpa bakover og senk kettlebell´en dypt ned. 
Så dypt du synes det går. Noen er mykere enn andre.
Men så lenge du kjenner det i baksiden og rumpa så er det gull ;)
Skviiiiiis rumpa frem på toppen og hold i noen sekunder så skal jeg love deg det brenner godt etter hvert ja!

video:strak

Jeg kjørte denne som siste øvelse for å tyyyyne det siste jeg hadde igjen i beina så jeg kjørte 4 x 20 stk.

Og om dere lurer på om jeg er støl i dag så er svaret JA! 
Jeg skulle helst hatt en rullestol og egentlig sluppet og forlate leiligheten i det hele tatt! 
Jeg mener.. Når det er VONDT å sette seg ned i sofaen.. Som faktisk er veldig myk.
Ja da er man greit støl. Det kjennes ut som rumpa mi er hoven og jeg kan bare glemme å plukke opp noe på gulvet.
Hvis jeg mister noe så er det lost inntill videre ;P 

Her kommer litt bilder på noen av de andre øvelsene:


Altså.. ALT med sumo er GULL for rumpa! 
Sumo betyr jo da bred benstilling og tær utover!

Blant annet sumo markløft og sumo squats.
Her gjelder det å ha latterlig bred beinstilling og la tærne peke GODT utover, får liksom ikke sagt det nok.
Senk deg kontrollert ned og stram bekken, core og alt du har og press deg opp igjen.  
Du skal på en måte knipe alt fra midje og ned ;)
Husk å dytte deg opp fra gulvet med hælene. Da får du bedre løft og bedre kontakt :)Kickback har jeg kanskje nevnt før. 
Denne er knallgod for rumpa og bakside lår. 
Det er ikke nødvendig å sparke så høyt som jeg gjør på bildet, men kjør på til du kjenner den tar godt i rumpe/lår.
Hold fokus på å ha kontakt (stramme) rumpa hele veien mens du sparket bakover.

Så la oss si at 2016 blir det året rumpene våre kommer til å se smashing ut hæ?
Håper dere vil prøve noen av øvelsene. 

Gi meg gjerne tilbakemeldinger i kommentar feltet♥


Og en liten hyllest til de diggeste thightsene EVER! ;) Kjøp den HER! 
Like god som de 2 andre! Aim´n er og blir det nye favoritt merket!
Kommer til å ende opp med alle.. I just know it!
Spoken from a true shoppaholic heart♥

Håper dere får en fin kveld videre!XoXo Mrs Smith ;P Ryggtrening one on one! Ro guide.

 • 27.12.2015 kl. 13:46

I går kveld ble det en rygg økt og det var deilig, da tok jeg meg tid til å sette sammen denne lille samlingen med bilder til dere.
Godt og komme tilbake til rutiner og kjenne at man bruker kroppen ordentlig igjen! :D

Jeg tenkte jeg skulle dele min favoritt rygg øvelse med dere som er roing. (Ikke ro maskin altså, selvom den er fin den å)


Det er så sykt mange forskjellige måter å trene roing på at man blir litt svimmel iblant av tanken på hvilken man skal velge!

Så jeg tenkte jeg skulle vise dere noen av de forskjellige som gjør det litt enklere for deg og finne din favoritt.

Vi kan starte med den jeg har i mitt program nå:


Utførelse:

Ha samme grep som på bildet. Hoftebredde benstilling. Start i bunnposisjon og trekk albuene dine tilbake så langt du klarer samtidig som stangen føres oppover låret til den treffer buken.
Sakte og kontrollert ned igjen. Sørg for og skvis skulderbladene godt sammen på toppen.


Utførelse:
Ha samme grep som på bildet. Hoftebredde beinstilling. Start i bunnposisjon og trekk albuene dine tilbake så langt du klarer samtidig som stangen føres oppover låret til den treffer buken.
Sakte og kontrollert ned igjen. Sørg for og skvis skulderbladene godt sammen på toppen. (Samme som den første varianten)


Utførelse:
Hoftebredde beinstilling. Vekten skal ligge død på bakken. Du bøyer deg over slik at du står ca 90 grader over, tar rett ned på stangen og løfter den opp til brystet mens du kniper skulderbladene sammen. Så kontrollert ned igjen slik at den ligger "død". Hvis det blir for tungt med vekter på så kan du sette en step kasse på høyre og venstre side av deg og løfte den derfra. 


Uførelse: 

Her ser du veldig godt hva slags posisjon man skal stå i. Vær stiv i den armen du støtter deg på og fokuser godt på å trekke albuen opp og litt inn mot midjen på toppen. 
Du skal kjenne at det tar god i siden på ryggen.

Disse øvelsene er knall gode rygg øvelser.
Jeg virkelig elsker å trene rygg! Det er der vi har lavest fett % så man ser som regel alltid resultatene av treningen på ryggen først!
Så et tips fra meg til deg:
TA BILDER AV RYGGEN DIN!
Ta bildet underveis så har du noe og titte på hvis du blir demotivert eller lei. 
Eller bare for å se hvor flink du har vært


Så da er det bare å velge seg ut en favoritt ;) 

Det kommer et innlegg om sittende roing også så stay tuned.

I dag blir det forresten en liten bryst økt.. 

Just because.. Hihi..Christine Kamphaug - Treningsblogg - Online Coach og PT

Online PT og Coach - Strongbody.no. En treningsblogg full av tips til både trening og kosthold. Og ellers meg og mitt lille univers! En doughnut elskende fitness jente som fikk 4 Plass NM i Bikini Fitness Høsten 2016 som Debutant. Nysgjerrig på kostholdsplan og treningsprogram? Ta kontakt på christine@strongbody.no så sender jeg deg informasjon om hvordan coachingen min er lagt opp!

FollowFollow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no