hits

Tips til Cheatday!

 • 17.03.2018 kl. 13:36

Som sagt er målet mitt å ha cheatday 1 dag i uken. Og da har jeg gjort meg opp noen pinpoints for at det skal bli så fornuftig som mulig. For selvom jeg ikke er på en diett nå så vil jeg fortsatt spise etter mine mål og det er jo å bygge muskler. Derfor er det viktig for meg at jeg får i meg proteinene mine, selv på en cheatday. For det som ofte kan skje når jeg spiser godteri, kaker og alt annet drit fra morningen av så mister jeg totalt matlysten fordi jeg egentlig er mett på godis og da får jeg ikke i meg noe fornuftig næring resten av dagen heller omtrent og det vil jeg jo ikke. 

Så jeg...

- Spiser normal mat frem til ettermiddagen/kvelden slik at jeg ikke starter dagen med usunn mat.
- Sørger for å få i meg godt med proteiner gjennom dagen.
- Reduserer karbohydratmengden i vanlige måltider akkurat denne dagen fordi jeg spiser nok av karbs i form av sukker utover kvelden.

Dette gjør jeg fordi jeg vil cheat´e smart. Jeg kommer aldri til å være den som ikke tillater meg usunn mat eller godteri, men når jeg da velger å unne meg det så lønner det seg for meg å ta noen kloke valg så jeg ikke drar den for langt. Det som er viktig for meg er å få i meg fornuftig næring så jeg får så mye ut av treningen min som mulig i form av resultater.

Og dette er ikke skrevet i stein. Det er en klok fremgangsmåte å gjøre en cheatday på. Hvis jeg får lyst til å gå ut å spise på en Onsdag så gjør jeg det. Dette er ikke helt hysterisk eller slavisk altså. Men noen pin points lønner det seg å ha :)

Nyyyt Lørdagen baberoonies!

#kosthold #mat #tips #helse #hverdag #blogg #treningsblogg

Diett på ferie = Mealprep! Mine måltider..

 • 22.09.2017 kl. 09:20

Fitnessdiett på ferie og i tillegg stille i en internasjon konkurranse krever litt struktur. Og det skal sies at jeg ikke er den mest strukturerte personen i verden når det kommer til systemer og organisering selvom jeg liker at ting er på stell. Jeg er alikevel veldig "go with the flow" kinda type og jeg er ganske chill. Jeg stresser ikke med å planlegge ørten døgn i forveien og tar ting som de kommer gjerne. 

Men.. Det finnes visse unntak! Nå som det er 110% diett som kjøres frem mot Søndag har jeg vært nødt til å være rutinert når det kommer til mat og måltider. Frem til i går spiste jeg havregryn med peanøttsmør og proteinpulver jeg tok med, men nå skal jeg kutte proteinpulveret frem til Søndag. Så første kvelden vi var her var det bare å lokalisere en matbutikk og handle inn diettmat. Og det å finne den beste maten her er ikke alltid enkel. De har for eksempel sykt mye salt i kjøttet sitt og det er mye kjøtt med fett i. Det er jo mye digg jeg har lyst på men som får vente til etter diett. Men jeg fikk kjøpt inn mat hvertfall. 

Jeg kjøpte: vann, spinat, tomater, gulrot, avokado, ris, egg, havregryn, peanøttsmør, kyllingfilet og kjøttpålegg. Og det tar meg i mål. Hihi.. 

Måltidene mine nå er: 

Frokost: Riskaker med egg, kjøttpålegg toppet med tomat
Lunsj: Spinat, issalat, tomat, gulrot, asparges og kyllingfilet
Middag: Spinat, tomat, gulrot, asparges og kyllingfilet
Kvelds: Avokado, spinat, tomat, asparges og kyllingfiler 

Ja, det er jo relativt ensformig, men for å gjøre det enkelt for meg selv blir det på denne måten her frem til Lørdag for på Lørdag er det oppkarbing så det blir fantastisk bra! Da skal jeg også spise biff og drikke rødvin på kvelden før showet. Det blir også karbohydrater i form av enten et cheatmeal bestående av burger og fries eller potet/ris. Jeg drikker 2,6 liter vann om dagen og spiser 6 gram salt fordelt på måltidene mine. Og de tomatene de har her nede er iiiiinsane gode! Jeg gleder meg til hvert måltid for det er helt nydelig. 

Jeg steker (les: koker) kyllingen i vann uten salt og krydder og når den er ferdig så ha jeg i oppkappet asparges. Imens kylling osv putrer lager jeg resten av salaten så måltidet er laget på 1-2-3. Jeg lager også opp all dagens kylling og asparges så jeg kun trenger å kaste noe salat i en bolle og klaske det på toppen når jeg er sulten neste gang. Så topper jeg med salt fra dagens saltkvote på 6 gram. Hehe.. 

For man er nødt til å være foreberedt. They key to success = mealprep!! For hvis man ikke planlegger hva man skal spise så skal jeg love deg du spiser noe du ikke hadde planlagt. Get it? Hehe.. Da er det lett å falle for raske løsninger som ikke nødvendigvis er så sunne...

Perfekt snack før trening!

 • 13.09.2017 kl. 12:48

Et rask og godt snack måltid dere burde teste før en treningsøkt er disse riskakene med mager smøreost og løvtynn hamburgerrygg på toppen! Det er så sinnsykt godt og akkurat det man trenger for en liten boost energimessig før trening. Jeg er ikke avhengig av noe pre workout måltid egentlig, men nå på diett kjenner jeg at det er digg å ha noe i magen før trening. Eller hvis man har hatt en lang dag og det går lenge mellom måltidene med tanke på når jeg skal trene. 

Jeg har fått et helt sjukt oppheng på riskakene fra friggs, spesielt de med chiafrø og havsalt. har dere smakt de? Jeg har smakt alle, men chia og havsalt er favoritten. Det var 2 hele sånne pakker som røyk med når jeg cheat´a på dietten i forrige uke for å si det sånn. Og det kan hende det røyk med 1-2 utenfor planen i går også gitt! #SorryNotSorryTho ♥ Det smaker popcorn! Hihi.. 

Et tips til dere som synes brødskiver er kjipt uten smør, men vil spise sunnere og litt mindre kalorier er å teste mager smøreost fra kavli. Det er kjempelite kalorier i og den smaken som heter naturell funker som F for meg som en god erstattning til smør. Den smaken med bacon og skinke er også insane gode på alt av brødmat.

For jeg synes smør er tomme kalorier jeg får veldig lite glede av for å si det mildt. Ja, en ting er å julegrøten og når man skal steike en god biff, men smør på brødskiva er waste of kalorier i mine øyne, da kan jeg heller spise mer frukt, mer brød, mer pålegg og what not for samme mengde kalorier. Men that´s me. Jeg har ikke spist smør på skiva på sikkert 2-3 år. Haha.. Og nei, smør er ikke farlig, men det handler om å ta "smartere og sunnere" valg i hverdagen. For smør i ukontrollerte mengder er ikke optimalt..

X: Spiser dere før dere trener? What do you eat? Tips taes imot! ♥

Mat og mine kosttilskudd..

 • 30.08.2017 kl. 14:07

//Sponset Innhold//

God Onsdag fra pusesokkeland! Er det bare meg eller har faen meg høsten kommet allerede?! Bah! Helt sinnsykt. Hvor var sommern? Var den noen gang her? Jaja, høsten betyr 1 ting og det er konkurranser. Haha.. Hele September går jo med på fitness og jeg gleder meg herved til ordentlig høst i Oktober, med avslappende kvelder i skumringen, valpekos og den beste strikken. Høsten er faktisk min favorittårstid♥ Men før jeg kan drømme videre om fårikål og høst så må jeg komme meg gjennom Sandefjord Open og NM, går det bra på NM blir det en tredje konkurranse i Barcelona. Så tvi tvi.. 

Jeg har fått en del spørsmål om åssen kosttilskudd jeg bruker i det siste så derfor lager jeg likesågodt et innlegg om hvilke jeg bruker. For det er jo et hav av kostilskudd der ute som forteller deg at om du drikker den og den kaffen så går du ned i vekt osv. Vel.. Det er SYKT MYE bullshit kostilskudd der ute. Husk jenter, dersom noe virker for godt til å være sant. IT IS! Ingen kaffe gjør deg slank. Og en kaffe skal heller ikke erstatte et måltid for å gjøre deg slank. Gud bedre så mye crap som selges. Jeg trur jeg spyr..

Man trenger minimalt med tilskudd, med mindre legen sier noe annet. Også er det noen man trenger som man velger selv, som proteinpulver og kreatine for eksempel. Hihi.. Men den beste oppskriften på å komme i form er å spise "riktig", dvs husmannskost + en spisekveld i uken hvor man nyter litt godsaker *blunk blunk* og trene styrketrening spør du meg. Ikke noe pulver vil gi deg de resultatene. De må man faktisk jobbe for. Så kan heller noen kostilskudd hjelpe bittelitt med å komme nærmere mål..

De kosttilskuddene jeg bruker er: 

Proteinpulver whey(HER!): Elsker å ha det i havregrøten for å få en mer proteinrik frokost! M-m! Favorittsmaken er chokolate & banana! GOD DAMN!!!♥ Det som er bra med nutramino sine er at man kan bestille testpakker med 1 dose så man slipper å drite seg ut og kjpe 1 kg med noe man ikke liker. Been there, done that! Hehe..

Proteinpulver kasein(HER!): Forskjell på whey og kasein er at proteinet taes opp treigere og i små doser gjennom en lengre periode. Derfor liker jeg å ha det i havregrøten min på kvelden før jeg legger meg så kroppen min drar nytte av det gjennom natten. Mange gjør dette. Altså whey om dagen og kasein om kvelden. Favorittsmaker er cookies & cream og vanilla! Vaniljen er HELT VILL!

Kreatine(HER!): Gir litt ekstra eksplosiv styrke på trening og bidrar til muskelvekst. Noen drar nytte av det, andre ikke. Jeg tar 5 gram blandet i saft hver gang etter jeg har trent bortsett fra nå i peakweek for da vil jeg at ting skal være så "cleant" som mulig. Pluss at kreatine kan binde litt vann.

Fish oil-omega 3(HER!): Dette burde ALLE ta! Dette er essensielle fettsyrer, dvs kroppen vår lager minimalt av det selv og vi må ha det inn via kost/tilskudd. Man kan spise laks/ørret og annen fet fisk også for å få det, men spiser du lite fisk så anbefaler jeg virkelig å ta det. Hjelper på forbrenning, hud, hår, hjernen, årene våre osv osv. Masse fordeler ved å ta dette!

ZMA(HER!): Zink, magnesium og vitamin B12 blant annet. Sliter du med søvn burde du teste dette! Fy som man sovner hardt! Det bidrar til økt restitusjon, metabolismen og bygging av muskelmasse.

Calsium + Magnesium-her får jeg dobbel dose fra ZMA´en også av Magnesium(kjøpte på Kaliber gym): Dette tar jeg for å unngå kramper på scenen for eksempel. Viktig for skjelettet og beinbygningen vår. Drikker du mye melk og spiser kornprodukter får du i deg dette hver dag, men jeg ønsker å ta tilskudd av det .

Multivitamin(HER!): Vel.. ikke så mye å forklare enn at det er alt man trenger og jeg tenker at nå på diett er det bedre med litt for mye enn litt for lite. Hihi.. 

Så, her er mine daglige doser! Hehe.. Jeg tar tablettene før jeg legger meg på kvelden som fast rutine og jeg føler virkelig blant annet ZMA´en har hjulpet meg med å sove bedre. For jeg har faktisk slitt mye med søvn noen noen av dere vet. Og kreatinet og Caslium+Magnesium og multivitamin har jeg kjøpt selv, så det er ikke noe sponset ihjæl innlegg.

Ja, jeg er ekstremt heldig som får det jeg trenger fra www.x-life.no , men det betyr ikke at jeg ikke hadde kjøpt det sjæl uansett, for det hadde jeg. Proteinpulver, ZMA, fish oil og kreatine blant annet er et MUST i skapet mitt. Og jeg gleder meg allerede til jeg kan lage proteinpannekaker og vafler når fitnessdiett er over! For jeg elsker faktisk det sunne kostholdet mitt utenom diett. Det er bare mengdene jeg savner, hehe.. Vil ha større mengde med verdens diggeste havregrøt til frokost med prottispulveret mitt. Nammm! Oppskrift på frokosten min HER! i tillegg til 2 supre mageøvelser.

Ha en strålende dag gullgjengen min! Stort smask fra Sokke Per!!♥


//Sponset Innhold//

Frokost Favoritt

 • 01.06.2017 kl. 12:21

Etter å ha fastet siden i går kveld skal jeg love dere denne frokosten var latterlig god! Proteinyoughurt med mandler og gigantiske bjørnebær slår aldri feil. 

I dag har jeg vært på Norges Idrettshøyskole og målt hvileforbrenningen min og tatt en DXA. En kroppscanning som måler alt fra fett %, bentetthet, muskelmasse osv. Og pga dette måtte jeg faste siden i går kveld. Jeg skal jo være med på det forskningsprosjektet som omhandler helse innen fitness. Eget innlegg om prosjektet og mitt syn på helse HER!  Jeg fikk jo ikke sove i natt (heller!!) Jeg sliter mye med søvn for tiden og jeg blir gal! Sovnet ikke før litt over 04:00 og opp igjen 06:30 er ikke kult! Hvertfall ikke når jeg er tidenes B-menneske fra før av heller. Hehe.. Så nå sitter jeg her med 2 søplesekker under øya og føler meg litt lang i maska for å si det mildt. Men jeg skal love dere det hjalp med en god frokost når jeg var tidlbake igjen. Jeg var så latterlig sulten da. Så jeg dro på coop for de selger de villeste bjørnebærene nå. De er så store og sinnsykt gode! Også lagde jeg det berømte protein youghurten min. En av mine favorittfrokoster og en veldig sunn frokost også. 

Proteinyughurten er ikke noe hokkus pokkus og det er sånn jeg liker det. Raskt og enkelt! Jeg bruker alltid mager kesam som en base i oppskriftene også putter jeg oppi ymse div av det jeg har lyst på. Om du bare vil ha litt smak så finn en kalorifri saft (zeroh eller fun light) og bland inn 2-4 ss eller mer av saft konsentrat sammen med mager kesam. Og dere tenker kanskje ÆSJ! Saft og meieriprodukter. Bah! Og det tenkte jeg å, men fy så godt det er og det er sunnere enn vanlig youghurt og billig når det kommer til et proteinrikt måltid. Me likes the moneysavers! Hvis du vil tweake opp youghurtbasen litt så kan du ha i moste friske bær eller sukkerfritt syltetøy. Da får du en youghurt med klumper. Noe jeg regner med de aller fleste har vokst fra å ikke like? Det også det å skrape alt fyllet av grandisen og kun spise bunn. Eller var det bare jeg som gjorde det når jeg var kid? Haha..

Anywho.. Topp youghurten din med hva som helst! Ja, anything! Alle dine favoritter. Mine favoritter er: Alle typer bær, havregryn, musli, nøtter, eller en liten nøttebar f.eks, revet kokkos, frø, sukkerfri eller mørk sjokolade, kalorifrie sauser fra for eksempel slender chef ( fåes HER! både i middags sauser og dessertsauser ) 

Mager kesam er en kjempe god proteinkilde og den kan brukes til så masse. Jeg har erstattet rømme med den, så uansett hva man har rømme på så bruker jeg mager kesam. Og trust me, det går 2 ganger så tenker du ikke over forskjellen en gang for det smaker så likt. Jeg bruker også mager kesam som base i smoothies og smoothiebowls samt i proteinpannekaker eller vafler. Mulighetene er uendelig så det er bare å være kreative ;)

Nå skal jeg jobbe litt til også blir det å karre seg på trening for å ødelegge disse beina igjen da. 5 x 8 i knebøy blir spenstig med 2 timer søvn. Mulig jeg dupper av en time eller to før trening om jeg er helt zombie. Nyt dagen! Her er det sooool!♥

3 kostholdsmyter!

 • 06.04.2017 kl. 16:36

Påstand: Karbohydrater gjør deg tjukk! 

Nei! Karbohydrater gjør deg ikke overvektig. Karbohydrater gjør oss like overvektig som proteiner og fett. Jeg føler det er på tide at vi knuser disse mytene nå. For når skal vi skjønne at kalorier er kalorier uansett hvor det kommer fra. Ja, det finnes gode og dårlige kalorier. Og vi vil jo ha i oss havregryn som karbyhydratkilde fremfor sukker som karbohydratkilde for eksempel, men for å gjøre det enkelt så er det det daglige kaloriinntaket ditt som avgjør om du går opp i vekt, ned i vekt, bygger muskler, mister muskler osv. Og uansett hva målet ditt er så er det viktig å ha en riktig sammensettning av de forskjellige næringstoffene.

Karbohydrater binder litt vann, derfor kan man føle seg litt oppblåst, men det er helt normalt og gjelder for de fleste. 

Påstand: Du bør helst ikke spise karbohydrater sent på kvelden!

Nei! Hvorfor i all verden skal man ikke det da? Her kommer vi tilbake til dette med det totale kaloriinntaket. Du kan fordele maten din utover dagen som du selv ønsker og det er ikke sånn at du ikke bør spise mye før du legger deg eller etter klokken 8 for eksempel. Dette er gamle myter som gjerne stod i magasiner i "gamledager" som jeg ville kalt det. Jeg vil heller si det er et pluss å spise et kaloririkt måltid for da har kroppen godt med næring når den restitueres. Men noen kan synes det går utover nattesøvnen å spise mye før de legger seg, så dette er jo veldig individuelt.

Påstand: Proteinpulver gjør at du legger på deg! 

Nei! Nok en gang kommer vi tilbake til det daglige kaloriinntaket. Selvfølgelig finnes det noen proteinpulver med mer kalorier enn andre, men proteinpulver vil ikke gjøre deg overvektig med mindre du drikker 30 shakes om dagen. Akkurat på samme måte som at noen brødskiver om dagen ikke gjør at vekten din øker, men spiser du 20 brødskiver så kan det kanskje skje noe i form av vektøkning. Shakes er fint å ha i treningsbagen dersom du er på farta så du får i deg proteiner etter trening. Det og en banan er supert som ettertreningsmåltid. 

Som dere ser så handler det om det daglige kaloriinntaket. Faktisk kan man spise bare usunt å gå ned i vekt så lenge du ligger i kaloriunderskudd. Men dette er jo ikke noe vi ønsker. Og på samme måte kan du gå opp i vekt av å spise usunt. For det er noe som heter for mye av det gode også. For eksempel nøtter. Vi hører jo at nøtter er sunt og det er det ingen tvil om at det er. Men om man har en nøtteskål stående fremme er det fort gjort å spise halve dagsrasjonen din bare ved å spise nøttene fra skålen. Så alt med måte. Det gjelder absolutt alt. Man kan spise alt, så lenge det er riktige mengder mht hva målene våre er♥ Og det er absolutt ikke lett å finne ut av dette selv. For man skal ha en riktig fordelig når det kommer til næringstoffene også. Så man kan gå seg bort i kostholdsjungelen. Hvertfall med alle blogger, artikler, og synsing rundt omkring. Jeg opplever at veldig mange at jentene jeg coacher spiser ALT for lite og i tillegg feil fordelig på næringstoffene. Det er derfor de ikke får  progresjon i treningen sin. Mat er viktig når vi trener♥

Spis sunt og fornuftig. unn deg litt kos i helgene og nyt♥ Mat er glede og energi! 

 

 

5 Tips til cheat meal og tips til sunnere snacks

 • 01.04.2017 kl. 17:33

God Lørdag jenter! Jeg har jo startet på en skjerpings diett nå. En liten en bare for å kontrollere dagsinntaket så jeg ikke spiser kake hver dag, men jeg kommer fortsatt til å unne meg cheat day da det er vesentlig for meg slik at jeg beholder motivasjon så lenge jeg kan. Etterhvert kuttes jo denne også så jeg skal nyte det mens det varer! Det er noen ting vi må huske på når vi har cheat day som jeg synes er viktig, for hele poenget for min del er at det er en belønning fordi jeg har vært flink de andre 6 dagene i uken og da skal man kose seg uten dårlig samvittighet. De fleste sitter med en skamfull følelse etter de har unnet seg litt usunnheter og det er så feil for da er hele poenget borte. Vi er bare mennesker og vi har faktisk lov til å spise kaker og godteri så lenge vi er flinke å ikke gjør det hver dag :) 

5 Tips for et cheat meal: 

1. Ingen skyldfølelse! Det er ikke lov! ;) Nyt det, kos deg, dette har du fortjent. Hvis du får dårlig samvittighet så er poenget borte!

2. Planlegg spisedagen din. 

3. Ikke glem det du har lært om sunne valg og porsjonsstørrelser. Det burde ikke være fråtsing fra morgen til kveld som jeg har gjort alt for mange ganger.

4. Gi deg selv et spisevindu. Ikke klikk på alt du kommer over for hvis du prøver å komme i form så vil du kanskje ødelegge for deg selv. Spis for eksempel gode proteinrike måltider på dagen og spise godteriet/cheat meal på kvelden.

5. Spist er spist og vær fornøyd med det du unner deg, ikke la cheat day fortsette i 3 dager til. Kast gjerne godteriet du har igjen om du ikke klarer å la være å spise det dagen etter. 

Og hvis du føler du vil kose deg litt uten å spise masse usunt så er det noen tips under her for deg som vil ha noen søte sunne alternativer, for man må ja absolutt ikke spise stratos og ben & jerrys selvom det er mega digg! Hehe.. 

Tips til deg som vil ha en litt sunnere snack:

?  Oppskåret frukt og bær m/ vaniljepropud

?  Kalorifri gele med vaniljepropud ? Oppskrift gele: bløtlegg 10 gelatinplater i en skål og la ligge i 5 min, kok opp 6 dl vann og 4 dl saft. Ta kjelen av platen og klem forsiktig ut vannet av gelatinplatene og rør inn i saftblandingen til oppbløst. Avkjøl over natten

?  Sukkerfri vaniljeis m/ varme/friske bær (varm fryste bær i en kjele m/ stevia vaniljesøtning. Smak til så det blir søtt nok)

?  Proteinpannekaker m/ sukkerfri vaniljeis og bær

?  Popcorn (helst uten olje om det er å få tak i)

?  Grete rhoede sukkerfrie kokkosboller, generelt sukkerfritt godteri

?  Smelt sukrin sjokolade og dypp jorbær i. (Men husk at selvom sjokoladen er sukkerfri er den fortsatt kaloririk.)

?  Del opp ulike proteinbarer og putt i en skål som smågodt. 

Nå skal jeg straks fikse meg litt så blir det inn til Oslo og se jentene i teamet også blir det ut å spise cheat meal med hele gjengen etter OGP er ferdig♥ Kanskje vi sees? Isåfall så får du huke tak i meg å si hei ;) 

Ha en super Lørdag alle sammen!

Tips til rask sunn lunsj når man er på farta!

 • 07.11.2016 kl. 20:07

Hey babes,

Mandagen er her og jeg har kjørt ukens første legday! FY F den var god! Jaddaaaa.. Jeg trodde bena mine skulle eksplodere. Jeg økte i både knebøy og gående utfall♥ Nå bør det bli mega lår til sommeren om det fortsetter som dette! Oh yes, jeg VIL faktisk ha store lår. Det er ikke alle jenter som vil det, men så er ikke jeg som alle jenter heller. Jeg er den typen som vil kunne klare å knuse en vannmelon med lårene mine. Hahaha! Har dere sett de videoene eller? Yaaaas! #Baws

BHbMmbfB9h9
 
Haha, kanskje ikke så ekstremt, men you catch my drift right? Jeg synes muskuløse lår er helt nydelig og man får jo så fine feminine curver. Og jeg trener hardt for at bena mine skal vokse seg store og sterkere. Det er det ultimate prosjektet jeg har mot neste konkurranse. Det og rumpa da selvsagt. Men det var jo ikke dette jeg skulle skrive om egentlig. Haha! 
Jeg tenkte jeg skulle dele noen lunsjtips med dere. For noen ganger når man er på farta så vet man ikke helt hva man skal spise som er sunt. For det er jo sjokkisen som frister mest når man føler seg helt skrapa i magen og vil ha noe i munn ASAP! Sånn er det hvertfall for meg. Og det er ikke alltid lett og finne de sunne matvarene blant det havet med godsaker som øynene sveiper forbi på matbutikken. Og jeg er hvertfall den type person som klikker helt når jeg blir for sulten. Da kan jeg finne på å spise sånn seriøst 6 berlinerboller liksom. No joke! Og det går så fort at jeg bare ligger det å "hva skjedde, hvor er jeg, hvilken planet er jeg på, er det middag snart?" Skjønner..? WTF skjedde? Jo, jeg var for sulten.. DET skjedde. Og jeg er ikke like flink til å planlegge og ta med meg lunsj hjemmefra hver dag så jeg er av den typen som handler på meny unødvendig ofte. 
Så her er mine lunsjtips til dere som jeg selv tyr til typ hver dag: 
- Firstprice riskaker og en pakke med kyllingpålegg. 
- 2 Skyr eller 2 kvarg Zero og litt frukt. 
- Havre polarbrød m/ kjøttpålegg 
- Speltlomper med kjøttpålegg og philadelphia light. Evt salat, agurk og tomat om man har mulighet til å fikse det. 
- Propud og snack a jacks riskaker. Man får tak i propud på noen meny butikker nå og det er jo suverent! Selvom de er spinnvilt dyre i butikk så jeg anbefaler å kjøpe de hos www.xlife.no !
- Kvarg zero/Skyr/Propud og store snack a jacks m/ kyllingpålegg (som dere så på snap i stad at jeg spiste)
Det trenger ikke være mer komplisert enn det der. Og dette er mat du enkelt kan raske med deg på farta :) Så neste gang du får et sånt "shit jeg sulter ihjæl" monster på skulderen som sikler på sjokoladehylla i butikken så ha disse alternativene i bakhodet da vel? Hihi.. 
Over til noe annet igjen da. Denne helgen har vært alle utskeielsers mor og jeg ler meg ihjæl når jeg tenker på alt jeg har dytta innpå. Og guuuud så godt det har vært. Jeg har gått betydelig opp i vekt siden konkurransen, men det er jo noe jeg visste kom til å skje og det er null stress for FY så gode treningsøktene mine er. YES til sterkere dager og økter med krutt! Og hadet bra til sixpack og cellulittfrie lår, men det er bare sånn kroppen er. Til og med når jeg var i konkurranse form hadde jeg cellulitter. Minimalt, men de var der de ja. Så det som mange tror er "drømmekroppen" er bare en helt vanlig kropp som alle andre ;) Hehe.. #OnlyHuman 
MEN.. det skal sies at jeg ikke kan fortsette i denne duren når det kommer til utskeielser for da får jeg diabetes det er jeg sikker på. Haha, huff! For det er store mengder sukker og egentlig alt annet som er usunt av mat og snacks. Jeg har jo fått HELT oppheng på den lyse oreo kjeksen og jeg spiser seriøst 1 hel pakke på typ 10 minutter. Jeg enser ikke en gang at jeg har smakt på de. Bare strekker meg etter en ny en og bare "Shit.. Tomt allerede" Neida sååååeeeh.. Det går jo bare ikke. Så målet mitt denne uken er og holde meg unna godteri og drit frem til Lørdag også koser jeg meg på Lørdag slik jeg vanligvis gjør.  
Are you with me? Cheatdays på Lørdager og flinke ellers i uken! ♥ Det får vi til sammen dere♥ Håper mandagen deres har vært like god som min. Nå er det straks tid for en sen middag for jeg har nemlig vært barnevakt i dag..
Instagram HER! 
Facebook HER!
Snapchat: CHRISUNIVERS
Antrekk fra www.xlife.no 


//Sponset Innhold// 

Hva er den såkalte balansen? - Cheat days og utskeielser i kostholdet...

 • 19.10.2016 kl. 19:28

Den siste tiden har jeg fått sykt mye spørsmål om vektnedgang, trening, cheat days og generelt mat. Egentlig ALT innenfor det jeg driver med og det jeg elsker. Så nå den tiden fremover vil jeg skrive innlegg som svarer på alle spørsmålene jeg har fått og litt til. For jeg føler det er så sinnsykt mye villedende informasjon der ute og jeg skjønner GODT hvor forvirrende det kan være å lese en ting et sted også leser man noe som motsier det du trodde var drit bra et annet sted. Hehe.. Jeg var der for noen år tilbake når jeg startet min treningsreise. Jeg leste blogger og artikler. "Den ene sa ikke spis potet og den andre sa spis potet, men ikke spis avokado". Altså.. WTF! What´s wrong with you people!! Haha.. Det var det jeg tenkte.. For jeg ble så overrasket over hvor mange som skrev som om visse mat typer er giftig for kroppen. Så jeg brukte sunn fornuft og leste mer på mat og næring av egen interesse også gjorde jeg som jeg følte var riktig for meg. Og for meg er ikke mat noen fiende eller gift, mer som en bestevenn egentlig. Som er der for meg i gode og onde dager, som trøster meg, bygger meg opp og som gir meg glede. 

Jeg har skrevet et innlegg om mat og kosthold som jeg selv synes ALLE burde lese. Du finner innlegget HER! Det er et dypere innlegg om matforståelse og trening. Her ser dere også et bilde av OFF-Season Christine med rød/oransje ombre. Hehe.. Forandring fryder sier bare jeg!

Men anywho.. Dette med cheat dayser det jeg vil ta opp først. For jeg har fått veldig mange spørsmål hvor ofte, hva man kan spise osv. Og da vil jeg bare si. ALLE ER FORSKJELLIGE. Noen har høy forbrenning, andre har lav, noen vil opp i vekt, andre vil ned, noen trener hinsides mye i løpet av en uke og andre trener mindre. Det er her vi må bruke litt sunn fornuft igjen. 

Hvis du er overvektig og vil ned i vekt så er det like tillatt med godteri Lørdag som jeg liker å kalle det. For det er urealistisk å skulle snu livstilen å kutte godteri. Det klarer man i ca 2 uker også klikker man fordi man bare MÅ ha og da er man tilbake på start som regel. (Been there, done that) Men da vil jeg anbefale å være veldig bevist på hva du spiser og hvor store mengder. Prøv å finn litt sunnere snacks alternativer. Spis sunt hele dagen og unn deg for eksempel en skikkelig middag du vil ha og litt godis til filmen du skal se på netflix på kvelden. Og da er det ikke lov til å ha dårlig samvittighet! For det ødelegger for så mye annet emosjonelt og oppi huet. Spist er spist, du har kost deg og det er faktisk lov!

Tips til litt sunnere snacks til dere som evt jobber for å gå ned i vekt, men fortsatt kose dere:

Popcorn
Sukkerfri is toppet med bær (Den er DRIT god! Fåes kjøpt hos rema 1000 blandt annet i både sjokolade, vanilje også tror jeg jordbær å faktisk) 
Jordbær dyppet i smeltet sukkerfri sjokolade (fåes kjøpt HER!) 
Sukkerfrie kokkosboller fra Grete rhoede
Propud med bær (Ja, det smaker som godis i min verden)
Grove vafler/pannekaker med sukkerfri is og bær, evt smeltet sukkerfri sjokolade over (da snakker vi mega cheat meal da! #NAM Du får kjøpt grov røre på vanlig butikk)
Frukt og bær
Og hvis det er noe favoritt godis du ar så unn seg selvfølgelig det. Her har jeg kun laget en liten liste til de som måtte ønske det. 

Hvis du derimot er lav på fett % og du jobber for å gå OPP i vekt så er det ikke like krise om du går på en real smell på Lørdagene og du trenger kanskje ikke være like bevist på det du putter i deg. Jeg sier ikke at jeg anbefaler deg og gå opp i vekt med hjelp av sjokkis og pottis, men så lenge det ikke er hver dag så får du ikke noe diabetes av den grunn. Hehe.. Og jeg anbefaler selvsagt og starte dagen sunn så du får i deg noe vettug næring i løpet av godteri Lørdag.


Min private samling! (Som snart er tom faktisk :O ) Jada, klikka jo helt etter NM! 

Man vil uansett ALLTID føle seg kjempe oppblåst og "tjukk" på kvelden etter en cheatday. Bare se på meg i dette innegget HER! Her er det bilder av meg  fra NM i bikinifitness, selve konkurransedagen og  4 dager etter konkurransen hvor jeg spiste alt jeg kom over av både mat og godteri. Kun 4 (!!!!) dager forskjell og det ser ut som 2 forskjellige kropper. Jeg sprenger nesten! Det går over, men sukker og karbohydrater gjør at man blir oppblåst og samler vann i kroppen. Dette avtar etter 2-3 dager. Litt forskjell fra kropp til kropp og hvor sunt du spiser i dagene etter. Men det jeg vil frem til er at det ikke er noe vits i å få dårlig samvittighet hvis du først unner deg en cheatday. Det er normalt å føle seg slapp og oppblåst. Så ikke ligg der å tro du fysisk har gått opp 5 kg bare fordi du har en foodbaby på gang. Hehe..

- Visste du at for å gå opp 1 kg rent fett må du spise nesten 10000 kalorier på EN dag? Det er den vanlige dagskvoten din + 7000-8000 kalorier. Bildet under tilsvarer 7000 kcalorier og det er jo en helt drøy mengde! (Selvom jeg har sikkert spist så mye i løpet av en godteri Lørdag jeg minus sukkerbrusen, men det får nå være. Let´s face it..  Jeg er ikke normal) Men hvis du spiser usunt hele uken så er det lett å spise de ekstra kaloriene så man ender opp med å gå opp.


Bildet hentet fra mat-helse.no 

Så det er faktisk lov til å unne seg Lørdagskos i mitt lille univers. Hvertfall så lenge man er flink og holder det til Lørdagene. Vær sunn i ukedagene og ta smarte valg. Tenk husmannskost. Poteter, pasta og ris er IKKE farlig og det er heller ikke avokado. Men alt med måte. Du skal ha litt av alt♥ Til og med en sjokoladebolle. For det er viktig å tenke på det mentale også. En godteri Lørdag gjør mye med humøret og motivasjon. Det er belønning og gir pågangsmot til å knuse de kommende treningsøktene uken etter som også gjør at du fortjener godteri Lørdag igjen. Aaaah. Livets gode sirkel og det JEG kaller balanse♥

Jeg må også ærlig si at jeg synes det er "sunne forbilder" der ute som oppfordrer til balanse på en usunn måte. For jeg synes faktisk ikke det er greit å fremme en "sunn" livstil fylt med trening og kosthold for så å spise godteri/usunt hver dag som om det er balanse. Ja, det er kanskje din balanse og det er jo selvfølgelig helt greit, du står for det, men hva slags signal sender man til PT kundene sine som veldig gjerne vil ned i vekt for eksempel? For hvis man vil ned i vekt burde man faktisk ikke spise godteri hver dag. Det vil jo forlenge vektnedgangen og prosessen pluss at sukkeret gir deg søtsug som er vanskelig å bli kvitt så du ender opp med å gå og fyse hele tiden.

Jeg synes man skal gå frem som et godt forbilde på en litt annen måte. Og jeg kan spise godteri på en Tirsdag jeg å. Jeg er ikke helt fitness forstyrra, men det handler om hvilke signaler man sender ut og hvordan man påvirker andre. Ja, du elsker kanskje kroppen din og spiser godis når du vil og jeg digger at du er fornøyd med deg selv uansett hva du veier, men hva med "Kari" som leser bloggen din, følger deg på instagram og snap da? Hva tror du hun tenker når du viser all godis du putter i deg til enhver tid? For hun tenker at du er sunn og sporty fordi du trener og hun ser på deg som et forbilde for sin egen vektnedgang. Kanskje hun tenker at "Jaja, hun gjør det jo og hun sier hun er sunn og sporty så da kan jeg gjøre det å". Jeg synes ordet balanse blir litt misbrukt og brukt som en unnskyldning til å spise godteri all day any day.

Jeg har selvfølgelig all respekt for valgene andre tar som mennesker. Alle er forskjellige, vi prioriterer alle forskjellige ting og har forskjellige mål her i livet. Men, da velger heller jeg å fremme en sunn uke fylt med deilig "husmannskost" og kvatitetsmat for kroppen og kos på Lørdag, kanskje en random bolle her og der. Men om man får prentet inn i hodet og rutiner at i ukedagene er man sunn og i helgen koser man seg men noen unntak innimellom er mye gjort. Når kroppen og hjernen venner seg til det og det blir en rutine så er det HELT gull. For da blir det faktisk ikke like vanskelig å styre unna det usunne i ukedagene. Da blir det nesten litt sånn "Du får vente te Lørda´n" automatikk i kroppen. Og dette er ikke slavisk for det er jo selvsagt innafor å for eksempel dra ut og spise med vennegjengen en onsdag eller kino på en random torsdag. Så alt med skjønn her.

Og jeg sier ikke at alle skal være fit´e og være super ripped. Jeg skal jo opp i vekt fra konkurranse form nå selv. Det handler om trivsel i egen kropp, hva man ønsker selv, hva man fremmer og hvordan man fremstår og at andre der ute kanskje copy/paste´er det du gjør. Og for min leserfamilie, vanlige familie og venner vil jeg være et sunt og godt eksempel på det JEG mener er balanse og at man kan være i en bra form selvom man liker godteri og muncher på Lørdager. Det er ikke så svart/hvitt hvis man har riktig balanse.

Det er mulig noen tar seg nær av dette, men misforstå meg rett♥ Det jeg som sagt skal frem til er at ALLE er forskjellig og man har forskjellige kropper og mål med trening og vektnedgang/vektoppgang. Og man spiser deretter. Hva man velger å unne seg i helgene og kos er opp til hver enkelt, og det er jo helt greit. Til og med treningsnarkomane som meg gjør jo det, så hvorfor skal ikke du unne deg det du har lyst på? Det er viktig å ta sunne valg i hverdagen, men selvsagt skal du unne deg en cheat day om du ønsker det♥ Ikke overtenk det og ikke nekt deg selv. Ikke risiker å få spisevegring eller angst for det du putter i deg på Lørdager. 

Her er mine tanker om cheatdays hvertfall :) Hva tenker dere om dette temaet?  

Instgram HER!
Facebook HER! 
Snapchat: CHRISUNIVERS  

Diett - Hva jeg spiser om dagen.. (Langt innlegg med mye matinspo)

 • 26.06.2016 kl. 16:11

Det er så mange som har spurt om kostholdet mitt at her kommer et matinnlegg til dere♥ Skulle bare mangle på en treningsblogg :)

Nå har jeg gått på diett i 1 mnd ca og mange tror kanskje at det er no hardcore greier med kun ris, kylling og brokkoli, men det er det absolutt ikke. Kanskje det blir sånn etter hvert, men ikke enda. Jeg spiser variert og jeg har mange alternativer og velge i. Enkelte av valgene mine er "dessert" aktige så jeg får dekket søtbehovet mitt. Noe som redder meg veldig! Det er både "sorbet" is, sjokoladepudding og pannekaker/vafler hvis jeg ønsker det. Og det beste er at det smaker kjempe godt. For jeg skal være ærlig. Det er mange oppskrifter jeg har prøvd som har vært "sunne muffins" "sunnere sjokoladekake" "sukkerfri fudge" osv som smaker dritt for å være ærlig. Da blir jeg irritert. Da burde det stå under oppskriften "NB! Smaker litt dritt, men det er sunnere hvertfall da" Da hadde jeg vært klar over det. Haha.. Men det skal sies at jeg har prøvd masse som har vært godt også da. 

Jeg spiser 4-5 måltider om dagen frokost, 2 x lunsj, middag og kveldsmat. Noen ganger slår jeg sammen 1 lunsj med middag for å få en stor porsjon med mat. Det er litt dagsformen og hvor sulten jeg er som avgjør det. Men det er veldig greit og ha muligheten. Middagsporsjonen min er som regel inndelt i 1/4 del kjøtt, 1/4 del karbohydratkilde og 2/4 deler salat/grønnsaker.

Dagens frokost ble ostesmørbrød og en proteinkaffe♥
Bruker steviadråper til å søte kaffen med og styrk melk for å få litt latte feeling. Det er lett ost så derfor ser den litt rar ut smeltet. Jeg bruker noen ganger lett og noen ganger vanlig norvegia. (Mest vanlig ost)

Matvarer jeg hyppig bruker er blant annet:Frokost/mellom/kvelds: 

Havre polarbrød (klarer faktisk ikke leve uten. Jeg har tilogmed fått flere av venninner rundt meg til å bli like avhengig av de som meg. Haha), knekkebrød, Sukkerfritt syltetøy fra Lerum, Egg, Ost, Magert kjøttpålegg, Tomat, agurk, paprika og løk, og romano salatmix (Den er DRIT god og det er så enkelt), Havregryn, havremel, Proteinpulver - Nå har X-Life tilbud på 1 kg HER! ), Friske og fryste bær, Cottage cheese (bruker MYE), Mager kesam (bruker MYE), nøtter, sukkerfri sukrin sjokolade (Oh yes), double 0 youghurt, rosiner, pepsi max (haha), zeroh safter, speltlomper, røkt laks, philadelphia light, avokado, styrk sjokolademelk, bananer, druer, riskaker, kalkunbacon, quest bars.

Middag: 

Magert kjøtt som kyllingfilet, svinekjøtt, biff, karbonadedeig (ikke for ofte, men innimellom ok), fisk som er kalorifattig og proteinrik som torsk, reker, scampi også spiser jeg laks. Karbokilder jeg bruker er: Polarbrød (brukes som burgerbrød, bunn eller brød til salat, ris, byggris pasta, potet, søtpotet, mais. (Fullkornsvarianter selvsagt), salat eller grønnsaker ved siden av. Jeg lager som regel også alltid en dressing/saus av mager kesam.


 

Mye godt hæ? Mmm.. Jeg ser jo nå at jeg har glemt å ta bilde av en haug av greier da. Trodde jeg hadde et skred med forskjellige ting, men flere bilder kommer fremover uansett♥ Noen sunne oppskrifter OG proteinrike lenger ned i innlegget.

Jeg er jo fan av å spise store porsjoner. Noen triks jeg gjør for å lure hjernen min til å tro at jeg spiser mer enn jeg gjør er å dele 1 polarbrød i 2. Ja, det går du må bare være litt forsiktig. For når jeg deler et polarbrød i to så får jeg to "brødskiver" fremfor en. Som dagens frokost med ostesmørbrød for eksempel. Da er jeg veldig fornøyd. Også spiser jeg de sakte og nyter de skikkelig. Jeg deler de også i to for å lage en type pita variant med burger av karbonadedeig inni eller strimlet kjøtt og kylling. Det er helt sykt godt! Så har jeg hjemmelaget dressing med mager kesam og diverse krydder jeg liker over. Kan lage et eget innlegg med forskjellige dressinger jeg liker best♥

Vil du være med inn i kjøleskapet mitt? Dette er som regel sånn kjøleskapet ser ut til enhver tid. Det bruker å være mange flere TRUE bokser der inne, men jeg er straks tom til min store fortvilelse. Så jeg har 1 boks igjen til morgendagens økt! ÆÆÆH! Krise! Jeg er ikke alltid like rutinert, så jeg bestilte mer litt for sent, men får ny levering til uken heldigvis . For de er jeg virkelig avhengig av. De gir meg det boost´et jeg trenger for å komme igang med øktene mine. Det første jeg gjør når jeg kommer på trening er og knerte boksen og ta et par slurker mens jeg skribler økten min inn i treningsdagboken min. Super rutine. 

Jeg elsker og holde på å ordne og styre på kjøkkenet. Eksprimentere og leke meg med maten. Jeg har jo som sagt en matplan jeg følger hvor jeg har mange valg. Og der er det oppskrifter på f.eks pannekaker. Men da tenker jeg litt utenfor boksen og bruker de samme ingrediensene til å lage noe annet. Som frokostpizza for eksempel. 

Oppskrifter på mine sunne favoritter: 

Frokostpizza: 
40 gram havremel (evt lettkokt havregryn)
1 egg + 2 eggehvitte
20 gram vaniljeproteinpulver ( Tilbud hos X-Life HER! )
1/3 bakepulver og evt litt vaniljesøtning
Vann til passe tykk røre (litt tykkere enn pannekakerøre)
Bland alt og la stå i 5 min.

Smør ut på bakepapir i en sirkel (ikke for tynn med ca tallerken størrelse) Stek på 200 grader i 10-15 min. Bruk sukkerfritt syltetøy som "tomatsaus" og frukt som topping. Hihi.. Det er super luksus! Du vil elske det. Også lurer du hjernen din til at du spiser noe usunt for det smaker dessert. 

Sorbet is:
300 gram valgfrie fryste bær (jeg bruker jordbær, skogsbær og bringebær. banan har mye karbo så det bruker jeg ikke)
200 gram mager kesam/cottage cheese eller 50/50 av begge
2 biter sukrin sjokolade med havsalt og mandler
5 mandler
Stevia vaniljedråper (Diverse søtning fåes kjøpt HER!

Tin bærene bittelitt så de kan moses med stavmikser (de skal fortsatt være fryste og iskalde, men litt mykere bare) bland kesam/cottage cheese med bærene og ha i søtning. Smak til hvor søtt du vil ha det. Jeg er en søtums så jeg bruker sikkert 10 dråper, men det er MYE! Men siden bærene er ganske sure så blir det godt med ekstra søtning. Finhakk nøtter og sjokolade og strø som topping for litt crunch. Altså! HERREGUD det her er godt! Jeg lover dere oppheng, Og dette redder lørdagene mine når jeg egentlig er vant til å spise meg ihjæl på sjokkis og pottis. Søtsuget dekkes 110%.

Verdens sunneste beste jordbæryoughurt: 

200 gram mager kesam/cottage cheese
Noen spiseskjeer med den nye zeroh saften hvit te og lichi (NAM) 
Så mye friske jordbær du ønsker. 
Evt en liten neve nøtter/granola/banan som topping for ekstra karbohydrater til deg som ikke er på diett.

Skjær jordbæren i biter og mos med en gaffel (hvis du ønsker), bland inn i den magre kesamen sammen med saften og bland godt. Det her er også latterlig godt og smaker som bløtkake krem. Når du putter saften oppi kesamen så vil den søte kesamen veldig. Så kesamen finnes ikke sur i det hele tatt om du frykter det. BØR testes. Supert og lage med sm lunsj på jobb i en matboks eller hvis du skal ha en kjapt mellommåltid. Har du ikke friske jordbær tilgjengelig så er det kjempegodt og bare blande kesam med saft også. Husk å smak deg til.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Håper dere ble inspirert til å prøve ut noen av mine sunne og gode oppskrifter eller teste ut litt nye middager♥ Nå skal jeg lage meg en lunsj og da blir det selvsagt verdens sunneste beste jordbæryoughurt jeg velger. Jeg får bare ikke nok av det altså. Mmmm.. 

Nyt søndagen videre vakringer. Skulle muligens ut en tur, men det er litt semi kjipt vær så mulig det bare blir koseklærne og sofakrok resten av dagen her. Hvis jeg har ro i sjela nok da..

Ikke glem og følge meg på instagram HER! 
Og lik gjerne facebook siden min HER! 


 

La oss snakke om mat dere! Langt innlegg om kosthold..

 • 03.05.2016 kl. 17:21

Jeg har fått en del spørsmål i det siste angående mat og trening så her kommer et eget innlegg om dette. Først og fremst vil jeg si at MAT ER VIKTIG! Det er ALT for mange som ikke spiser nok mtp hvordan de trener eller hvor mye de trener. Det er også veldig mange som tror at karbohydrater er livsfarlig, noe det clearly ikke er. Og trust me. I know. Jeg er en karb lover ♥ Jeg elsker alt av brød, pasta, potet, ris. Matvarer mange tror er NEI mat. Men i min verden så finnes det for det første ikke noe nei mat, men "alt med måte mat". Er det noe som også er viktig for treningen er det restitusjon og det har jeg skrevet et eget innlegg om HER! 

Jeg kommer nå til å skrive om mat som JEG spiser det! Og dette er ikke noe hysterisk fitness fanatiske greier, men et litt dypere nivå når det kommer til forståelse for mat og makronæringstoffer. For jeg vil gjerne forklare at f.eks karbohydrat og fett ikke er usunt, men et must for å bygge muskler f.eks.

Det som først og fremst er viktig å tenke på er at man kun trenger å bruke sunn fornuft. Du skal ha litt av alt. Dvs proteiner, fett og karbohydrater. Trener du mye 4-5 ganger i uken og vil øke muskelmassen din så anbefales det å spise omkring 2 gram protein pr kg kroppsvekt. Dvs. Veier du 60 kg skal du spise 120 gram protein. 120 gram protein er kun 480 kcal. Hehe.. Så da sier det seg selv at resten skal brukes på karbohydrater og fett. Det anbefales å spise 1 gram fett pr kg kroppsvekt. Så veier du 60 kg så spis 60 gram fett. 60 gram fett er 540 kcal. DET VIL SI! At resten skal bruker på karbohydrater. Så ikke vær redd for karbohydrater jenter. For si du skal ha i deg 2000 kcal om dagen. Det vil si du skal spise 245 gram karbohydrater om dagen som utgjør 980 kcal.. Dette regnestykket viser jeg KUN for å få frem et eksempel på hvor mye MER karbohydrat du skal spise enn proteiner og fett. Ser dere hvor stor forskjell det faktisk er? Så vær så snill jenter. Kan vi love hverandre å ikke kutte ut potet, ris, grovt brød og pasta? 

1 gram protein = 4 kcal
1 gram karbohydrat = 4 kcal
1 gram fett = 9 kcal
1 gram alkohol = 7 kcal

Men hvis du er overvektig så vil du nok kanskje kutte litt karbohydrater eller fett for å gå på et lite kaloriunderskudd, men du skal fortsatt spise det! Men kanskje mindre porsjoner. Noen velger å kutte litt på karbs for å "spisse formen" men de spiser fortsatt en sunn mengde. Og da gjelder det også å kutte raske karbohydrater. Og ALDRI gå under 35 gram fett pr dag! Da kan hormonene dine bli i ubalanse! Gjennom en normal kost så får du som regel i deg det i løpet av en dag og litt til. Og hormonene dine dør jo ikke om du har en hektisk dag og ikke får i deg det du skal, men over tid er det ikke bra!

Det er forskjell. Bruk sunn fornuft. Alltid velg det groveste, da vil du få mer energi, bedre kvalitet på energien og metthetsfølelsen varer lenger. For når jeg sier du skal spise 245 gram karbohydrat om dagen så betyr ikke det loff og boller. Hehe.. For sukker/fint mel er raske karbohydrater og det vil vi holde oss unna alle andre dager enn Lørdagene for å opprettholde en god form. Jeg sier ikke at du ikke kan spise en bolle i ny og ne altså. Alt med måte. Men bare for å få frem poenget mitt her.

Hvis dere vil få en bedre oversikt på hva dere spiser så anbefaler jeg absolutt å laste ned appen som heter My Fitness Pal for å holde styr på inntak. For noen spiser mer enn de trenger, og andre spiser for lite. Den gir en god indikasjon på hvordan du ligger ann. Den fører du opp måltider og du kan scanne matvarer så legger det seg rett inn. Men det er ikke nødvendig sånn i hverdagslivet. Den er veldig fin for utøvere som må være spot on med kalorier. For den er ikke ment for at en vanlig "mann" i gata skal klikke helt og veie alt dem spiser! Men et godt verktøy for å tracke og få oversikt. Så jeg håper ikke jeg skyter meg selv i foten her nå og får noen til å telle for å unngå og overspise. Det jeg prøver på her er motsatt! Du skal sørge for at du får i deg NOK! 
 

Proteiner Karbohydrater Fett        

Rent kjøtt, karbonadedeig, kylling,
fisk, skyr / kvarg, melk, ost, eggehvitter, bønner, proteinpulver.

Ris, byggris, pasta, poteter,
søtpotet (generelt rotgrønnsaker)
brød, havregryn, grønnsaker,
lomper, havre polarbrød, melk (ja, det er en god del mengde karbohydrat i melk i tillegg til protein) knekkebrød, frukt, 

Nøtter,avokado,meierismør,
peanøttsmør, ost, olivenolje, laks, makrell ørret, egg, kokkos, kokkosmelk, fiskeolje.


Under finner dere noen av mine måltider både sunne og usunne..

Det som også er viktig å tenke på er raske og treige karbohydrater. For som nevnt over vil du ha treige. Det vil si fullkorn og grove matvarer. 
Noen frukt er raske, som banan, rosiner og dadler f.eks. Disse vil du gjerne ha i deg rett etter trening sammen med en proteinshake eller en skyr. 
Jeg spiser ALLTID uten unntak 40 g proteinpulver og 1 liten eske rosiner etter trening. Dette er for å få blodsukker opp og fylle på energilagrene og du trenger de for å få mest mulig ut av treningsøkten din om du ønsker og bygge muskler. Det er faktisk forsket på at det ikke har noe å si om man får det i seg umiddelbart så lenge man trener ofte. For de som trener regelmessig som megselv så står det metabolske vinduet oppe så og si hele tiden. Opp til 24 timer etter en økt. Og når jeg trener mandag til fredag så har det jo ikke noe å si i utgangspunktet, men jeg har den tommelfingerregel på at jeg får det i meg så fort jeg kan. Jeg har det alltid med i bagen og klart. 

Hvis du ikke har proteinpulver så kan du drikke en halv liter med styrk melk med smak. Men da trenger du ikke spise banan eller rosiner for melken har jo karbohydrater så da holder det med en halvliter etter trening så får du både karbo og protein i ett.

En typisk mat dag for meg kan se slik ut: 

Frokost: 2 polarbrød og en kaffelatte / 50 g havregrøt med 2 d skummet melk og en kladd sukkerfritt syltetøy fra lerum eller kanel og et smørøye eller 2 brødskiver med pålegg.

Snack: 1 Frukt. Type appelsin eller eple med en liten neve nøtter.

Lunsj: Latte nr 2 (hehe..) et polarbrød og en skyr / questbar / 1 pose med protings.

Middag: 200 gram kjøtt/fisk/kjøtt/karbonadedeig), 70-100 g pasta/ 300 g potet/ 70 gram byggris eller fullkornsris.

Etter trening: 40 g proteinpulver og en banan / liten eske rosiner / riskaker

Kvelds: 2-3 brødskiver avhengig av mengden karbohydrat jeg har igjen, kjøttpålegg og ost / havregrøt / sunnere pannekaker OPPSKRIFT HER! / knekkebrød med avokado og kjøttpålegg.

Pålegg jeg spiser er: sukkerfritt syltetøy fra Lerum, ost (vanlig norvegia), rent kjøttpålegg som f.eks hamburgerrygg, roastbiff, kokt skinke, kylling og kalkun pålegg, tubeost, kokt egg, majones, philadelphia light, philadelphia med freia sjokoladesmak (det er døds godt og en bedre alternativ til nutella f.eks), 

Og jeg har alltid frukt i hus tilfelle jeg blir skikkelig fysen! Som appelsiner f.eks. Hvis jeg får skikkelig søtsug og kjempe lyst på noe å dytte i munn så er appelsinene mine en lifesaver. For heller en appelsin til 70 kcal enn en sjokkis til 400 kcal. Hehe.. For det er ikke alltid man har viljestyrken når man har en sjokolade i skapet og ingen andre alternativer. Been there done that! 

Her er en lite utvalg av mine sunne og usunne snacks.

Men ikke overtenk det. Tenk fornuftig. Nå som jeg har vært "off season" som det heter så har jeg heller spist for mye enn for lite hvis dere skjønner. For hvis jeg ikke får i meg nok mat så bygger jeg ikke muskler = MYE tung bortkastet trening for min del. Så spis sunt til hverdags, med en liten smule usunt ved behov. Typ en godterilørdag i helgene. Ikke vær for strenge med dere selv og HUSK! Det er ALLTID bedre og spise litt for mye enn litt for lite hvis du ønsker resultater ved styrketrening. 

Og husk også at hvis du "skeier" ut så er ikke det verdens undergang! Spist er spist og du dør ikke av det. Hvis du har klikka helt på smågodt en onsdag, ja da legger du det bak deg for det skjedde i fortid. I det øyeblikket du tenker at "Nei, fy.. Nå er det nok" Da er det bare og fortsette på den gode veien igjen. For hvis du skal fra Oslo til drammen og du kjører feil og kjører mot Ski så fortsetter du jo ikke bare mot Ski. Du snur og kjører tilbake! Akkurat som at du stopper utskeielsen og kommer deg back on track! (Det er ikke min quote, men jeg husker bare ikke hvor jeg har lest den så hvis du føler at jeg stjal quoten din så skrik!) 

Men min mening er hvertfall at hvis du har et fornuftig og sunt kosthold i ukedagene og skeier ut litt på Lørdagene så vil du oppnå supre resultater. 
Det har hvertfall jeg gjort. Jeg gikk lenge uten å hverken telle eller tracke. Brukte kun sunn fornuft og det fikk jeg kjempe progress med. 

For her går det både i pizza og kyllingfilet. Hverftall til nå da, for nå er det ikke lenge til jeg setter i gang en diett hvor det ikke blir like mye utskeielser.  Og det kommer til å bli den største utfordringen med dette bikinifitness prosjektet mitt. Jeg frykter jeg kommer til å bli en heks! Men time will show. 
Det er hvertfall kun midlertidig og ikke resten av livet. Jeg har kan hvertfall med hånden på hjertet si at jeg har kost meg til det punktet og nytt alle livets goder. 
Haha.. Som i mitt tilfelle er mat og søtsaker

Håper jeg kunne bidra med litt inside info her nå og at det ikke ble for uforståelig og lese!
For guds skyld legg igjen kommentar hvis det er noe jeg kan utdype eller om du har noen spørsmål♥
 

Christine Kamphaug - Treningsblogg - Online Coach og PT

Online PT og Coach - Strongbody.no. En treningsblogg full av tips til både trening og kosthold. Og ellers meg og mitt lille univers! En doughnut elskende fitness jente som fikk 4 Plass NM i Bikini Fitness Høsten 2016 som Debutant. Nysgjerrig på kostholdsplan og treningsprogram? Ta kontakt på christine@strongbody.no så sender jeg deg informasjon om hvordan coachingen min er lagt opp!

FollowFollow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no