Ukens no filter - Har jeg kjøpt satan? 1 uke med valp!

  • 14.09.2017 kl. 12:29

Nå har Nova vært hos meg i 1 uke og jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten update på hvordan det har gått. For det første så må jeg jo bare si at det er verdens vakreste lille valp. Hun minner meg litt om en husky siden hun har de tegningene hun har og hun ser så badass ut med halve ansiktet med sånne joker-face tegninger. Hun ser litt ond ut. Og jeg kan med hånda på hjertet si at det føles ut som hun er noen ganger å. For jeg tar meg sjæl i å tenke "har jeg kjøpt satan?" for makan til pøbelbikkje skal du leite lenge etter. Eller, alle valper er jo slik da, haha.. Men you know.. Når det er din egen kjenner man ekstra godt på det.

Dette innlegget ble litt lengre enn planlagt, men jeg fikk ut litt tanker og frustrasjon rundt det hele også. Dette er ikke noen glansbildeblogg hvor alt går på skinner og jeg kan multitaske alt i hele verden mens jeg lager freshe cupcakes, har en unge på hver arm og ser ut som Carrie Bradshaw på New York Fashion Week i samme slengen.. Nope.. Let´s keep it real. Jeg vet ikke med dere, men jeg er hvertfall ikke noe supermenneske..

 

Hun kom hjem her Torsdag forrige uke og det var bittelitt ynking i bilen på vei hjem før hun sovnet og utenom det så har hun ikke ynka seg en eneste gang, til og med første natta gikk det helt fint. Jeg er ute med henne en gang om natten/ekstremt tidlig på morningen og utenom det er hun superflink og sover til jeg står opp og da går vi ut med en gang od da er dagen i gang..

Når jeg jobber på morningen så ligger hun og sover oppå føttene mine så hun er jo bare verdens største sjarmtroll da. Litt sånn B-hund og det passer meg utmerket for da får jeg jobbet og ordnet de tingene jeg skal før jeg trener i et rolig tempo. Men på formiddagen/ettermiddagen og kvelden er det andre boller, for da våkner lille satan til liv og det er 100 til vi legger oss med en liten lur i mellomtiden her og ned for å lade opp djevelenergien sin igjen. Og da snakker vi klikk mongo bikkje over hele kåken og potteplanter som går til hælvette.. Haha!

Jeg skulle jo egentlig ikke hentet henne før fredag 29 September fordi jeg skulle bli ferdig med fitness og Barcelona først så jeg fikk det ut av verden og kunne fokusere 100% på Nova, og det var en klok avgjørelse jeg tok før jeg kjøpte henne og jeg skulle faktisk ønske at det var det som skjedde.

Men pga hun som hadde kullet ble veldig syk så måtte de hentes før så da ble det spontant valp 2 uker før planlagt og det midt i fitnessoppkjøringen. Det har jo resultert til at jeg selvfølgelig prioriterer Nova fremfor meg selv og fitness har blitt satt litt til siden. Jeg føler jeg har mistet fokus veldig og det synes jeg er utrolig leit nå den siste tiden.

Jeg cheat´a jo forrige uke og jeg har hatt STORE problemer med å holde planen min fordi ting går i 100 her og jeg merker veldig på det at når jeg bare er hjemme hele dagen uten at tiden går så veldig fort er det ekstremt lett å snoke i skapene og spise en riskake her og en riskake der. DET var noe jeg ikke hadde sett for meg så det kom som en slap in the face. 

Pluss at jeg ikke har fått trent det jeg skal. Jeg misset kun 1 styrkeøkt forrige uke men mye cardio og denne uken har jeg heldigvis fått trent styrken jeg skal hver dag takket være søstra mi som har vært hundepasser. For det er for tidlig å la hun være alene i over 2 timer uten å ha hatt noen form for tilvenning nå helt i starten.

Denne uken har jeg ikke fått inn noe cardio for jeg har ikke hatt hjerte til å spørre søstra mi om hun kunne sitte lenger enn hun allerede gjør snill som hun er. Jeg har heller ikke fått gått over listen min og handlet inn det siste jeg trenger til NM, ikke pakket til Barca som jeg hadde planer om og en haug av andre ting som har blitt satt til siden.

Jeg har heller ikke fått øvd på posering fordi jeg alltid må være påkledd og klar til å hoppe i joggeskoene når vi skal ut. Det å stå i halvnaken i undertøy midt i stua med høye hæler er ugunstig når bebis plutselig bestemmer seg for at blæra ikke holder lenger. Vi må ut etter hun har lekt, sovet, spist, tygget mye på noe, hatt uhell inne osv. Så det er inn og ut hele tiden.

Og når jeg først har tatt på meg poseringskoene på kvelden så klikker jo bikkja mongo og skal ete de opp og da er det umulig å tråkke rundt her for å si det sånn for da er det attack mode på beina mine. Og skoene lager jo klakkelyd så det er ekstra gøy. Fitnessoppkjøring + valp = crazyness. Det å kombinere disse to har ikke vært lett, det sier jeg med hånda på hjertet.

Jeg skulle helst hatt disse ukene til å fokusere 110% på NM og eventuelt det at jeg skal stille i konkurranse i Barcelona. Men sånn ble det ikke og jeg har hvertfall gjort det beste ut av det selvom det har vært frustrerende, vanskelig, koslig og fint på en gang. Jeg føler jeg ikke strekker til fordi fitness blir nedprioritert nå når det virkelig gjelder og jeg blir litt trist av det.. Jeg er fanget i midten av 2 ting som krever enormt mye oppmerksomhet og fokus. Jeg skulle ønske jeg bare kunne slippe alt og leve "det normale livet" med Nova nå, men jeg er liksom ikke ferdig med fitness helt ennå så det går bare ikke. 

Jeg storkoser meg med Nova og jeg er så forelsket i den lille valpen min så misforstå meg rett her altså. Det er bare vanskelig å prøve og være god i alt på en gang når ting krever mye fra både høyre og venstre. Men det går jo ikke an å ikke elske dette lille trynet her.. Så selvom uken har vært kaotisk mht rutinene mine og fitness så er denne hårballen av en satan hjertet mitt og hun kommer først uansett hva♥

Jeg fikk også spørsmål om hva jeg kjøpte inn til Nova før hun kom og jeg kjøpte:

 Hundeseng, pledd til å ta henne med hjem i (som nå ligger i senga hennes), tøybur til å frakte i bil nå i starten og ha her hjemme, håndkler som bare er hennes til når hun har vært ute og er møkkete eller badet, shampo og balsam, sele, halsbånd, hårbørste for kos og tilvenning + en ordentlig en, kloklipper, driteposer, biteleker og bein til å tygge på, bamser, godbiter + godbit med hjernetrim, kong leke, matskåler, fôr, omega 3 for hunder, en bok med hundetriks (genial). Og det var vel det tror jeg. 

Og her er 2 linker jeg anbefaler å lese dersom du skal ha valp. Mamma tipset meg om de og de er kjempe fine: http://forskning.no/blogg/hun-om-hund/ti-tips-til-den-nybakte-valpeeieren og http://norskterrierklub.no/Userfiles/Sites/files/Ny_valp_i_huset_Westie.pdf (denne siste tilhører norsk terrier klubb, men det er basic info som funker til valper generelt)

18 Kommentarer

Mia

14.09.2017 kl. 14:24
Hei fine!

Jeg forstår deg så sinnsykt godt! Jeg og eksen begynte å prate om å kjøpe oss valp på en søndag for to år siden, og allerede onsdagen etter hadde vi en liten border collie valp i hus. Det var sinnsykt koslig og alt det der, men fyyy flate, -så mye jobb hadde jeg aldri i mitt liv sett for meg at det skulle være! Kunne jo ikke gå på do engang uten at bølla hadde ødelagt noe imens.. Han var helt GAL etter sko og spiste opp alle skoa våres, han lærte seg til og med å ÅPNE SKAPET for å få ut sko.. men heldigvis er han roligere nå <3

Jeg og min nye samboer har han sammen nå. Han er myyye roligere, krever ikke så mye, og er så uuuutrolig snill! Selvfølgelig kan jeg bli skiiiiikkkkelig dritforbanna på han, men jeg elsker han likevel av hele mitt hjerte!

Vil bare tipse deg om å bite tenna sammen, de første måndene er så sinnsykt krevende, -men alt er definitivt verdt det! Husk å ta masssse bilder, for plutselig er hun dobbelt så stor <3 nyyydelig er hun!

Lykke til i oppkjøringa mot NM, dette nailer du! <3
Mia: Det er godt å høre! Hihi.. Det er jo litt sjarm, men fy faen det går i 110 noen ganger! Nå er jeg heldigvis snart ferdig med fitness og kan kjøre full fokus på valpeoppdragelse <3 Gleder meg maks!!

Tuuuusen takk søte! Og beklager for sent svar! <3

Anonym

14.09.2017 kl. 15:03
Hun er helt nydelig da. Synd det går utover trening og pakking og fiksing for deg, og forstår at du hadde en klok plan i forhold til når du egentlig skulle få henne. Men uforutsette ting skjer, og du kommer til å fikse dette også. Stå på!
Anonym: Puh! Ja, det gikk i siste liten! Man får jo til det meste, det er bare så frustrerende når man føler ting blir halveis:O

Trine

14.09.2017 kl. 15:23
Lite tips hvis du vil ha noen minutter eller mer til poseringstrening og sånt, putt leverpostei eller råfôret "vom og hundemat" i kongen som du har kjøpt, putt den i frysen, og når den er frossen så gir du den til valpen. Så er valpen altfor opptatt til å bite i hælene på skoene, mat trumper ofte alt. :P En grei måte å la valpen få litt av sin dagsrasjon med mat.

Godbitsøk på en gressplen er også genialt, bruk tørrfôret du allerede har, la hun jobbe for maten. Strø det utover, la hun bruke nesa.

Noe som også er veldig effektivt på disse BC'ene som lever og ånder for hjernetrim, klikkertrening eller bare hodetrening generelt. Noen minutter av gangen her og der, de blir veldig slitne av mental trening, og man kan få inn basic lydighet på den måten. :)

Kontakttrening, innkalling, triks, grunnleggende lydighet som sitt, ligg, bli etc.

Når de må løse problemet selv (sånn som klikkertrening) så blir de temmelig slitne i toppen.

Mental hodetrening gjør valper litt mindre djevler, sliten valp synder ikke. :P
Trine: Takk for tips, jeg tror nok alle valper er litt djevler alikevel, men at man kan forebygge ja absolutt <3 Jeg jobber mye med at hun skal bruke hodet og hun synes det er superstas :D

Mathea

14.09.2017 kl. 16:59
Ikke gi en hund leverpostei! Aldri! Saltinnholdet er alt for høyt for dem. Bruk heller våtfôr

Npr det er sagt - Borders er krevende af, så er ikke rart at hun finner annet å gjøre når du er opptatt 😝 Passer egentlig best for de som har mye fritid :)
Mathea: Jeg har masse fritid når jeg er ferdig med fitness til helgen og hun skal bli brukt ja ;)

Trine

14.09.2017 kl. 19:58
Det er verre å gi hunder tørrfôr som består av korn, mais og ris enn å gi de leverpostei i små doser i ny og ne. (nå var det aldri snakk om å gi det hver dag, derfor jeg også nevnte VOM).

Våtfôr er varmebehandlet, og næringskvaliteten der er sjelden noe å skryte av.

Råfôring i form av vom og hundemat er det beste.

Tørrfôr inneholder også salt.

Leverpostei inneholder ikke mye salt, noen mer enn andre, men lever i seg selv er veldig bra for hunder!

Men selv lever skal gis i begrensede mengder.

Mathea

15.09.2017 kl. 14:44
Uff blir oppgitt av folk som lærer bort vranglære. Tørrfôr som Orijen og Acana er mye bedre enn leverpostei. Har master i hundens ernæring og adferd. Veldig mye våtfôr på markedet er bra, appetitt lunch eller energi-bokser f.eks. Eller Meat Love, Natures Menu osv. Ville brukt MUSH heller enn V&H da det er masse tilsetningsstoffer i det.

Men uansett, mitt poeng er - ikke gi leverpostei til en hund. Har hørt alt for mange historier om hunder som får livsvarige problemer pga for mye salt eller meieriprodukter i kosten sin. De skal ikke ha leverpostei, eller ost eller noe annet som ikke er rent av menneskemat.

Mathea

15.09.2017 kl. 14:51
Og et siste tips: skal du fryse kongen med noe inni må du passe på at det er hull rett igjennom, altså luft fra ene siden til andre. Hvis ikke blir det vakuum som kan gjøre at hunden setter tunga fast :)
Mathea: Gulltips!:D

Trine

15.09.2017 kl. 18:34
Alltid så fantastisk når noen føler de må slenge utdanningen sin i trynet på noen for å oppnå en følelse av superioritet.

Hadde vært en fordel å lese hva jeg skriver først. ;-)

Jeg sa tørrfôr som inneholder mais, ris og korn, Orijen og Acana inneholder IKKE disse tingene.

Jeg gir selv orijen i kombinasjon med VOM til mine egne hunder.

Det blir så vanvittig absurd å være hysterisk på en liten dæsj leverpostei, eller ost, men være helt OK med tørrfôr.

Og syns det er helt OK med vegetabilske biprodukter.

Noe av næringskvaliteten i våtfôr blir tapt pga varmebehandlingen.

Du er så opptatt av 100% rene og naturlige produkter til hund, men anbefaler våtfôr, tørrfôr av kornprodukter, og vegetabilske biprodukter til hund, henger ikke på grep.

Roper høyt om tilsetningsstoffer i VOM (som er 100% rått fôr kun tilsatt vitaminer), men tenker ikke over hva de putter i annet fôr.

Da er det bedre å advare om druer, avokado, kaffe, sjokolade, xylitol, løk, varmebehandlede bein etc, enn en liten dæsj leverpostei fordi den inneholder 1,5 gram salt per 100 gram.

Mine har fått både rå lever, hjemmelaget leverpostei uten salt, og leverpostei fra butikk. Guess what, blodprøver viser supre verdier på alt. ;)

Men lever skal gis i mindre mengder uansett.

Som sagt, det var aldri snakk om å gi det daglig, eller i store mengder, man bruker sunn fornuft.

Selv bruker jeg VOM i kongen når de får, men de har fått litt leverpostei også. ;)

Man trenger ikke fylle hele kongen, man kan smøre det langs sidene på innsiden av kongen, og så fryse den ned.

Men uansett, masse lykke til i morgen Christine!! Heier på deg. :-D

Beklager at vi ødela kommentarfeltet med krangling!

Det blir litt som i menneskeverden vedrørende kosthold, masse forskjellige meninger og måter å gjøre ting på; finn din egen vei og bruk sunn fornuft.

Du gjør en fantastisk jobb med valpen, og jeg er mektig imponert over både valpeoppdragelse og fitness-delen! :)

De BC valpene er litt duracell kaniner.
Trine: Jeg tar imot de tipsene jeg føler høres fornuftige ut så kjør på dere. Jeg lærer og plukker opp ting jeg veitu <3 Gøy med lit action ;) Hihi..

Tusen tusen takk for fine ord om meg og Nova, nå ble jeg rørt <3

Mathea

15.09.2017 kl. 23:01
Huff og huff herseteknikker hele veien. Tror uansett ikke Christine bryr seg om korninnhold osv mtp at hun kjøpte Eukanuba fôr. Men vil uansett anbefale å enten bruke appetitt lunchbokser eller mush i kongen. V&h blir fort grisete - mer vann i det.

Når det er sagt er det en fantastisk søt valp, håper du får mange koselige øyeblikk med den :)
Mathea: Vi koser oss <3

16.09.2017 kl. 15:59
Den jakka var sjukt fin! Får jegspør hvor fra?
Anonym: Den er kjøpt på olovias verden, men det er fra forrige sesong! :O

Skriv en ny kommentar

Christine Kamphaug - Treningsblogg - Online Coach og PT

Online PT og Coach - Strongbody.no. En treningsblogg full av tips til både trening og kosthold. Og ellers meg og mitt lille univers! En doughnut elskende fitness jente som fikk 4 Plass NM i Bikini Fitness Høsten 2016 som Debutant. Nysgjerrig på kostholdsplan og treningsprogram? Ta kontakt på christine@strongbody.no så sender jeg deg informasjon om hvordan coachingen min er lagt opp!

FollowFollow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits