Ukens NO FILTER - Gårsdagen var kjip!

  • 18.08.2017 kl. 10:31

Dagen i går startet veldig bra og jeg brukte morningene som jeg pleier og jobbet, blogget, la ut innlegg på instagram, spiste frokost og gjorde meg klar til beinøkten jeg skulle ha og som jeg gledet meg til. Det er jo kun 2,5 uke til første konkurranse og alle økter teller. Så fikk jeg en tlf som vippet meg helt av pinnen og jeg gikk helt i kjellern. Når man er så nære en konkurranse og dietten begynner å gå inn på en så er man ekstremt følsom og jeg brøt helt sammen etter denne tlf samtalen og klarte ikke å tenke klart og jeg skjønte egentlig ingenting for jeg har jo vært inne i diett og fitnessbobla mi de siste ukene og månedene og når ting dukker opp utenfor den så blir det litt sånn "å ja, stemmer det.. verden rundt meg fortsetter jo" Det er ganske sært, men man havner veldig i en boble av fokus og får et tunellsyn uten like. Jeg velger å ikke dele mer detaljert da det er rimelig komplisert og privat på et annet nivå enn fitness, trening, jobben min, meg privat, kropp osv. Det er noe som er beyond alt dette. 

Jeg knakk helt sammen og gråt i sikkert en halvtime fordi tankene og hodet mitt var helt kaotisk og det som stod veldig klart fremfor meg ble bare kaos. Se for dere at man har organisert en skuff full av verktøy også blir den dratt ut og snudd på hodet og ligger strødd utover gulvet. Sånn var hodet mitt. Fokuset forsvant og endret retning og var litt all over the place. Ting føltes håpløst og jeg fikk helt panikk. Men heldigvis har jeg Natalia på besøk som hjalp meg med å samle tankene etter tidenes utbrudd og hun klarte å hjelpe meg med å finne roen. 

Jeg klarte ikke å ta meg såpass sammen at jeg kom meg på trening for verden raste litt for meg så jeg var så ustabil i tankene og humøret og jeg ville bare legge meg under dyna og ligge der resten av kvelden. Jeg fikk også et akutt behov for å spise! Det var sånn jeg reagerte på den store stressfaktoren. MAT, jeg vil ha MAT! For når man er på et kaloriunderskudd så er det ikke mye motgang som skal til før man tenker at man vil bryte diett og bare ete seg god og mett. Jeg vet ikke om det er noe som ligger latent i kroppen fordi man trenger maten og det er litt sånn "survival mode" For man trenger faktisk karbohydrater for å tenke og være oppegående i hodet. Så det kan jo være et instinkt hvor kroppen sier "spis, få hjernen tilbake også løser vi dette" Men jeg klarte å kun drikke 1 kopp kaffe ekstra med 0,5 dl skummetmelk i. Så det var ikke akkurat noen smell! Det kunne vært fråtsning på et helt annet nivå.

Og hvis jeg ikke hadde vært på diett og så nære konkurranse så hadde jeg absolutt ikke blitt SÅ vippet av pinnen etter denne tlf samtalen. Da hadde jeg forhåpentligvis klart å tenke litt mer fornuftig og løsningsorientert og jeg hadde brukt hodet i før jeg krisemaksimerte situasjonen. Men et dietthode er ikke som et vanlig hodet. Man har veldig lav terskel for uforventede situasjoner som ikke inngår i daglige rutiner mot fitnesskonkurransen og "motgang". Og det er som jeg nevnte tidligere pga tunellsyn og et fokus hvor man glemmer resten av verden litt. 

Jeg ble superstresset og stress er min største fiende nå mot konk. For om jeg sover dårlig og bærer på indre stress jeg ikke klarer å legge fra meg så kan kroppen min begynne å jobbe imot meg og jeg kan risikere å ikke komme i den sceneformen jeg skal fordi jeg ikke klarer å miste de siste kiloene som skal av. Kroppen er smart og hvis man bærer på mye stress + lite søvn så vil den ikke slippe fett, men heller tviholde på det fordi den havner i nødmodus og stresshormonet kortisol slippes ut i kroppen. NOT GOOD! Så gårsdagen brukte jeg egentlig på å sortere og finne løsninger og jeg jobbet virkelig med hodet. Jeg skal prøve å senke skuldrene og beholde fokus, men jeg kjenner at det ligger stress inni meg og ruger. Jeg må fortsette å jobbe skikkelig med hodet nå og sortere ting og tenke at ting ordner seg. Dette SKAL jeg få til! Dette SKAL bli bra! Både når det gjelder konkurransene og den telefonsamtalen♥

Grunnen til at jeg ville dele dette er fordi jeg var totalt gone på snapchat i går og jeg følte jeg skyldte dere en forklaring på det. Jeg tenkte at nå tror de sikkert jeg sitter å muncher sjokolade og eter mc´ern for alle penga, men nei.. Det var ikke en sånn breakdown jeg hadde. Hehe.. Og hvis jeg hadde sprukket på den måten..Tro meg dere hadde vært de første som hadde vist det for jeg har lovet å ta dere med på både oppturer og nedturer denne reisen♥ 

I dag er en ny dag og nye muligheter til å trene, spise riktig og gjøre ting etter planen og jeg våknet med ild i sjelen og pågangsmot! 

Jeg ønsker dere alle en nydelig dag og en god helg♥ Superglad jeg har dere godgjengen min♥

10 Kommentarer

Lisa

18.08.2017 kl. 10:44
Åå, Christine! 😢❤ må si jeg savnet oppdateringer fra deg, men du er jo bare et menneske du også, så når sånt skjer er det bra du ikke bruke krefter på sosiale medier før du er klar for det! Lang setning🙄 Håper det går bedre med deg, og at du får en knallbra dag i dag👊😍💕 stå på, babe!!
Lisa: Åååh! tusen takk søta <3 Det var en tung-ass dag og det værste var at det hadde ikke noe med noe av det jeg driver med å gjøre så det kom som lyn fra klar himmel når jeg er så inn i bobla som jeg er for det var ikke så krise eller så ut av det blå egentlig, men når man er midt oppi fitnesskjøret så blir man helt ustabil :O Takk for støtten søtnos <3

Silje

18.08.2017 kl. 11:10
💕💗god klem til deg💕💗

Astrid

18.08.2017 kl. 14:14
Huff, det var trist å høre at du måtte få en sånn beskjed nå! Håper og tror du klarer å finne ut av hvordan du skal løse det! Du er sterk og klarer hva du vil :)
Astrid: Det ordner seg <3 Heldigvis! :D

Lise

18.08.2017 kl. 20:22
Heier på deg <3

Anne

18.08.2017 kl. 22:04
Uffa, dette høres tungt ut! Er dette bra å gjennomgå for et menneske? Heier uansett på deg, men husk, trenger ikke oppdatere oss alltid 😀
Anne: Fitness er en ekstremsport, men det er en lidenskap og da kommer man seg gjennom <3 Tusen tusen takk for støtten <3

Skriv en ny kommentar

Christine Kamphaug - Treningsblogg - Online Coach og PT

Online PT og Coach - Strongbody.no. En treningsblogg full av tips til både trening og kosthold. Og ellers meg og mitt lille univers! En doughnut elskende fitness jente som fikk 4 Plass NM i Bikini Fitness Høsten 2016 som Debutant. Nysgjerrig på kostholdsplan og treningsprogram? Ta kontakt på christine@strongbody.no så sender jeg deg informasjon om hvordan coachingen min er lagt opp!

FollowFollow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits